USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Metaverse-Paralel evren

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Tuncay Dilci, metaverse teknolojisini koşut evren namına nitelendirilip oluşturulmak maksut malta eriği düzenine özen çekti.

Metaverse-Paralel evren
31-01-2022 09:29

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Tuncay Dilci, sonuç günlerin en pop mevzularından bulunan metaverse ile ait ilgi çeken açıklamalarda bulundu. Dilci metaverse teknolojisini koşut evren şekilde nitelendirip riskli yanları ve oluşturabileceği fırsatlara değindi.

Dilci bu platformda meydana getirilen alıntı ve satımların türel müşterek mefruşat ve altyapısı olmadığını belirterek, “Sanal halkçı söyleyiş ve uygulamalarla mevhum ortamlardaki yer alıntı ve satışlarıyla ait vatandaşlarımızı hatırlatmak isterim. Şu an evren ölçeğinde yahut global ölçekte türel mefruşat ve altyapısı sıfır bu alışverişler çabucak çökertilebilir, tahribata uğratılabilir. Bu platformlar hacklenmeye elverişli ortamlardır. Hukuki, bağlayıcı ve zemini sert bulunmadığı düşüncesince az buçuk şimdi tetik davranılmasında kâr vardır. Yangından mülk kaçının kabilinden ehemmiyetli bölgeler satışa sunuluyor. ‘sende al ‘ politikası ile müşterek idrak üstünden maşer coşkuya atıf ediliyor. Kolay kredi iktisap yöntemi şekilde maruz bu durum, ağız ağıza erinç çıkmasak da kimi riskleri birlikte getirebileceği uyarısını gerçekleştirmek zorundayız” dedi.

“Kanun ivedilikle ihtiyaç”

Hayatımıza dünkü giren bu uygulayım bilimi ile ait kanuncu müşterek düzenlemenin aciliyet gerektirdiğini kaydeden Prof.Dr. Tuncay Dilci, “Siyasal manada da bu uygulamanın dünkü operasyonel politikalar üretmede ve gine sayısal dünyaya bütünleşmiş reşit söylemler ve kavramlar üstünden politika yahut politikaların devreye gireceğini söyleyebiliriz. Yeni müşterek hayat tanımlaması ve buna ilişkin yasama-yürütme kavramlarında güncellemelerin yapılması gerekebilir. Dijital hayattaki bedel ve normların türel müşterek zeminde baştan ele katılması ve global ölçekte müşterek grup bağlayıcı kanunların ve düzenlemelerin yapılmasına acele gerekseme bulunduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“Görme engelliler görebilir, yatalaklar dünyayı gezebilir”

Dilci, Metaverse hızla gelişen teknolojinin riskli yanlarının indinde kimi fırsatlar da sunabileceğinin altını çizerek görmeyenlerin görme, yatalakların ise dünyayı seyran fırsatı bulabileceğini söyledi. Dilci, “Sağlık açısından, akıl noro-link açısından ihtimal de giderek menfez fonksiyonlarının ortadan kaldırılarak amut akıl ile müşahede imkanının 3D uygulamaları ile gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz. Yatalak hastaların uzağa gidememe yerinde bu uygulayım bilimi üstünden dünyanın rastgele kısmını görebileceği, mevhum dünyada yaşayabileceği olanak ve fırsatları da birlikte getirebilir. Tabii ki hakeza güzellikleri de vardır. Hareketsiz hayat biçimini de birlikte getirmiş bulunduğu düşüncesince anide his krizi sorunları, emboli yahut çağ pıhtılaşması sorunları ve çok coşkuya ilişkin anide ölümler olabilir. Çünkü adrenalin düzeyinin efdal bulunduğu müşterek içerikte sunabilmektedir. Bu manada keyif açısından hem fırsatları bununla beraber kötü etkileri birlikte getirmektedir” dedi.

"Her sabık gündüz yaşamımıza az buçuk şimdi girecek"

Dilci, bu dünkü evren düzeninin etkilerinin yaşamda gündüz geçtikçe artacağını da belirterek, “İnsanların toplumsal yönünü aracısız etkilemektedir. Dünyanın rastgele ne müşterek yerindeki insanoğlunun bambaşka müşterek yerde mevhum olarak, avatarlar üstünden katılarak buralarda gezinmesi, müşterek hulliyat dokunsal yahut görsel hissetmelere ilişkin şekilde yaşantısını adrenaline ilişkin dünkü doyumsama araçlarına dönüştürerek mevhum ortamlarda; 5-G, 5.5-G ve 6-G kabilinden ilerleyici uygulayım bilimi durumlarında, webin gayrı aşamalarına derece ulaşabilecek dünkü evren düzeni ve hayat biçimi koşut evrenle yenide araya girdiğini ve bu yönü ile simülatif evren anlayışının şahısların hayatında gündüz geçtikçe artacağını anlatmak mümkün” biçiminde konuştu.

“Dijital nesnelerin bizlere hükmetmesine bariyer olmalıyız”

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Tuncay Dilci, sayısal nesnelerin kişiye hükmetmesine bariyer olunması icap ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“İnanç değerlerimize ilişkin şekilde yaşamımızı insanoğlu şekilde bitmeme ettirme noktasında bu çeşit teknolojileri ve mevhum dünyanın getirmiş bulunduğu olanakları kazanıma dönüştürmenin editör ki sınırı yok. Bir noktada onları müşterek anahtar şekilde kullanırken sonra bu vasıtaların bizlere hükmetmesine ve bizi köleleştirmesine erinç müşterek grup tedbirlerin alınması, sayısal nesnelere bağımlı müşterek hayatın bu halde dünkü müşterek evren düzenine evrilerek bağımlılık ortamında dünkü müşterek evren oluşturmanın insanoğlu üstünde olumsuzluğunu mâni olmak hesabına müşterek grup realist politikalar ile önlemler almak, inşaların insanoğlu şekilde yaşamlarını bitmeme ettirebilecek kimi özendirici tedbirlerinde alınmasında kâr var.”

Volkan Kaplan - Demet Karakuş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ