USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Meme kanseri ile mücadelede birlikte sarsılmak gerekiyor'

Meme kanseri tedavisinde bir orkestra kabilinden birlikte hareket edilmesi ve otama sürecinde yaklaşımın insana hususi olması icap ettiğini tamlayan Uzm. Dr. Selçuk Cemil Öztürk, “Her hastanın ölçün bir tedavisi yoktur. Hasta karşımıza geldiğinde, tümörün iskân yeri, tümörü

'Meme kanseri ile mücadelede birlikte sarsılmak gerekiyor'
07-10-2021 12:46

Medicana Çamlıca Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı, Uzm. Dr. Selçuk Cemil Öztürk, emcek kanseri tedavisine bağlı açıklamalarda bulundu. Dünya istatistiklerinin topu topu gözyaşı grupları menfez önüne alındığında rastgele 8 hanımdan birinde emcek kanseri geliştiğini gösterdiğini tamlayan Uzm. Dr. Selçuk Cemil Öztürk, “Sağlık Bakanlığı istatistiklerine mucibince 2017 yılı düşüncesince hanımlarda topu topu gözyaşı guruplarında topu topu kanserlerin yüzdelik 25'i emcek kanseri adına belirtilmektedir ve sıklığı rastgele beniz bin insanda tahminî 48 isim adına kaydedilmektedir. Halen Sağlık Bakanlığı devletimizde hanımlara 40-70 gözyaşı arası 2 yılda bir kere tarama gayeli mamografi önermektedir. 20-40 gözyaşı arası hanımlara da 2 yılda bir ve 40-70 gözyaşı arası yılda bir kere edinmek az daha de hekim muayenesi önermektedir. Yine memleketimiz istatistiklerine mucibince emcek kanseri hastalarının tahminî yüzdelik 90'ı emcek yahut emcek ile kırmızıfener dibine sınırlıdır, sadece tahminî yüzdelik 10'u evvel tanılama acilen ırak yayılım göstermektedir. Hastalığın nispetle er etapta yakalanması, kalan ve acemi geliştirilen ilaçların da tesiri ile emcek kanserinde bozulmamış kalımlar ve maraz tekrarındaki oranlar derece derece düzelmektedir” diyerek konuştu.

"Ne derece er saptanırsa o derece emeksiz tedavisi yapılmaktadır"
Her hastanın ölçün bir tedavisi olmadığının altını çizen Uzm. Dr. Öztürk, “Hasta karşımıza geldiğinde, tümörün yerleşme yeri, tümörün işlemeyen özellikleri, hastanın yaşı, hastalığın etabı derece nice faktörü önümüze koyarız ve ayrıntılı bir planlama yaparız. Bu planlama insana has olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Meme kanserini özlük ortamında 4 etaba ayırdıklarını tamlayan Uzm. Dr. Öztürk, “Evre 1 ve 2 er aşama olarak, aşama 3 ise encam aşama adına tanımlanmaktadır. Vücutta yayılım var ise aşama 4 adına bahsederiz. Meme kanseri teşhisi konulduğunda evvel yapılması müstelzim kanserin aşamasını belirleyebilmek düşüncesince görüntüleme tomografi, MR, PET, mızrap sintigrafisi derece bir kadro şekillerinin yapılmasıdır. Hastaya mucibince ne inceleme uygunsa onları yeğleme etmekteyiz. Evreleme otama açısından baş döndürücü mühim bir şeydir ve en dobra otama planı düşüncesince gerekmektedir. Diğer taraftan er canlandırma düşüncesince rastgele avrat emcek muayenesini rastgele ay kendisi yapmalı ve yılda bir mamografi çektirmelidir. Erken canlandırma demek, tümörün elan er saptanması demektir" diyerek konuştu.

"Meme kanseri ağız ağıza bulunmayan edilme şansı faziletli bulunan bir hastalıktır"
Sadece emcek kanserinde değil bu günlerde kanser tedavilerinde insana hususi otama yaklaşımına akla yatkın ilerlendiğini tamlayan Uzm. Dr. Öztürk, “Günümüzde 'kişiselleştirilmiş tıp, hastaya mucibince şekillendirilmiş tıp' dediğimiz yaklaşımla bireyin ur özelliklerinin genetik-kimyasal analizlerle belirlenerek 'hedefli/akıllı ilaçlar' dediğimiz tedavilerden faydalanma payı artmakta ve bozulmamış kalımlar elan da uzamaktadır. Meme kanseri metastatik/yaygın maraz etabında olsa üstelik aynı şeker hastalığı gibi, hipertansiyon derece vakayiname emraz kategorisine yaklaşmaktadır. Hastalarımıza bağlı gözlemlerimiz birtakımı hanımefendilerin memesinde bir kütle ayırt etse de değişik nedenlerle hekime gitmekte gecikme, ihmal, önemsememe zımnında gitmeleri ve hastalığın aksiyon ihtimalidir. Tüm hanımlar ayda yahut dü ayda bir kere yalnız başına araştırma yapmalı, en küçük şüphede hekime başvurmaları gerekir. Artan er taramalara uyum, yalnız başına muayene, derece derece hastalığın er ayırt edilmesine illet olarak, emcek kanseri hayat sürelerini uzatmakta, sağlam baş döndürücü hastada maraz ağız ağıza bulunmayan ediliyor ve kür sağlanabilmektedir. Tekrar gene vurgulamak icap eder ki; emcek kanseri ağız ağıza bulunmayan edilme şansı faziletli bulunan bir hastalıktır. Meme kanserinde cerrahi, radyoterapi, hormonal tedavi, çokbilmiş ilaç, hedefli ilaç, immunoterapi derece seçeneklere rastgele güneş bir yenisi eklendikten sonra otama alternatifleri büyümekte, kür edici yaklaşımlar çoğalmaktadır. Meme kanserine yakalanmak, rastgele koşulda, dimdik ve etraflıca yıllarınız bulunmadığı anlamına gelmemektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ