USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Maltepe E-5’te İETT otobüsü kamyona çarptı: 1 yolcu yaralı

Antalya'da babalarıyla beraberce evde bakıma eksikli biçimde mevcut bir tanesi 5 maaş ve yaşları 1,3,5 bulunan 4 bebek talih korunmasına alındı.

Maltepe E-5’te İETT otobüsü kamyona çarptı: 1 yolcu yaralı
23-09-2021 13:17

Olay sonrası evine art dönen anne, İstanbul'da otama gören duygu hastası babasının yanına değerlendirmek düşüncesince yola çıktığını ve evlatlarının levent boylu yola boşaltmak istemedikleri düşüncesince eşiyle eş değişmeyen aldıklarını söyledi. Çocukların ikisinin özürlü ve bazılarının parasız bulunduğunu tamlayan ana Gizem Y., “Zaten hakeza olacağını bilseydim müşterek yere kımıldamazdım. Pişman oldum. Şu an kendimi kabahatli hissediyorum” dedi.

İçler acısı olay, esbak sayaç 16.00 sıralarında Kepez ilçesine dair Kültür Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, müşterek apartmanın antre katında canlı 4 bebek anası Gizem Y. (26), müşterek devir ilkin benzeri Onur Y. (32) ile tartıştıktan sonradan evi ayrılma ederek bambaşka müşterek şehre gitti. Komşular evde mevcut evlatların levent boylu müşterek süredir dobra bakılmadığını ve akıbet durumlarının biçimsiz bulunduğunu ayırt ederek 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. İhbar üzerinde görüngü hesabına gönderme edilen kolluk ekipleri, içeriye girdiklerinde 1,3,5 yaşlarında ve şimdi 5 maaş evlatların bazılarının baygın, bazılarının da halsiz bulunduğunu ayırt etti. Bunun üzerinde eve acele adına keyif ekipleri arzu edildi. Bu tam ata Onur Y. eşini arayarak eve gelmesini söyledi. Polis ekiplerinin de telefondan görüştüğü Gizem Y., geleceğini fakat ırak müşterek kentte bulunduğu düşüncesince fakat şeb saatlerinde Antalya'ya gelebileceğini söyledi.

Baba, keyif ekipleri ulaşınca evlatları hasretmek istemedi

Ekipler bunun üzerinde evlatların keyif kuruluşuna götürüleceğini ve otama olmaları icap ettiğini ana ve babaya iletti. Çocuklarını hasretmek istemeyen Onur Y., kolluk ekiplerine levent boylu müddet direndi. Tüm bu olanlar yaşanırken müşterek çocuğun da yerde yığılmış durumda uzandığı görüldü. Polis ekipleri evlatları bağrına basarak keyif ekiplerine konfirmasyon etti. Onur Y. evlatların talih korumasına alınacağını öğrenince ise asap krizleri geçirdi, zorlukla sakinleştirildi. Sağlık ekiplerince önceki müdahaleleri meydana getirilen çocuklar, arama ve tedavileri edilmek kadar hastaneye götürüldü. Onur Y. de kol otosuna bindirilerek kolluk merkezine götürüldü.

Çocuklar talih korunmasına alındı

Çocukların hastanede tedavisi sürerken, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü devreye girerek evlatları dulda dibine aldı. İl Müdürlüğünün bilirkişi ekipleri, evlatların keyif durumunun yanında ailenin mukteza yükümlülükleri hesabına getirip getirmediği dair tetkik yapacağı öğrenildi. Çıkan sonuna göre, evlatların aileye art verilmesi yahut korunmaya bitmeme edilecek.

Anne konuştu

Gece saatlerinde evine art dönen ana Gizem Y., İhlas Haber Ajansı'na (İHA) konuştu. Kalp hastalığı çekici babasının rahatsızlığından dolayı İstanbul'a yola çıktığını tamlayan Gizem Yangöz, evlatları levent boylu yola çalmak istemedikleri düşüncesince eşiyle konuştuğunu ve onun bilgisi dahilinde yola çıktığını söyledi. Yangöz, “Zaten buraya gelirken onları levent boylu yoldan getirmiştik. Çocuklar levent boylu yolu çekemez sanarak kendisi söyledi. ‘Gerekirse komşulara söylerim, icabında de falcı tutarız' dedi. İstanbul'a giderken Adapazarı'ndan doğrudan döndüm. Geldiğimde evlatları hastaneye götürmüşlerdi, peşi esna da yetiştirme yurduna aldıklarını öğrendim” dedi.

“Komşular değişik algılamış”

Çocuklarından ikisinin özürlü bulunduğunu aktaran Yangöz, maddesel teessürat zımnında evlerindeki eşyaları tamamlayamadığını söyledi. Olay haset evlatlarının parasız bulunduğunu ve iklimleme cihazı bulunmadığı düşüncesince serin yere uzandığını kail Yangöz, “Bunu komşular değişik algılamış. Oyun rollendirirken güçlü serin toprak arıyorlar ve yatıyorlar. Çocuklarım başkaca gripti. Birbirlerine de bulaştırmışlardı. Birinin boğazında problemi vardı, o kusmuş değişik algılamışlar. Eşim de o anki tepkiyle müşterek nesne yapamamış” sanarak konuştu.

“Yemek yapmayı toy gıcır öğrendim”

Yemek yapmayı bilmediği yönündeki iddiaları da cevap sağlayan Yangöz, “En önemsiz kızıma motorin desteği veriyorum. Yemek yapmayı toy gıcır öğrendim fakat dedeleri yemeği yapıyor, ara esna bu arada yapıyoruz. Sağ olsun komşular da asistan oluyor. Sağlık araştırmaları şu anda yapılıyormuş. Hepsi otama görüyor. Şu an yetiştirme yurduna alınmışlar. Eşim de asap hastası zaten” dedi.

“Devlete, 'Eksikliklerimi tamamladım bundan sonradan ufaklıklara bakabilirim' düşünmek istiyorum”

Yangöz, evlatlarının talih korumasına alınmasına dair ise "Evimdeki eşyaları bitirmek istiyorum. Yetiştirme yurduna da numaramı bıraktık. Kayınpederim katkısız olsun dayanak noktası çıkıyor. Eşim de toy işe başladı, aylığını toy alacak. Bu çağda itilaf etmek az buçuk zor. Evimin eşyalarının tamamlayıp, devlete ‘ben tamamladım bundan sonradan çocuklarıma bakabilirim' düşünmek istiyorum” ifadesini kullandı.

“Pişman oldum”

Son adına Yangöz, İstanbul yolculuğuna çıktığına da nadim bulunduğunu dile getirerek, “Zaten hakeza olacağını bilseydim müşterek yere kımıldamazdım. Pişman oldum. Şu an kendimi kabahatli hissediyorum. Orada da duygu hastası babam vardı, o da ağladı” sanarak konuştu.

Suat Metin - Ahmet Serdar Eser
-

İLGİLİ HABER
Esenyurtta trajik kaza: 21 yaşındaki gencin dinamit ölümü Esenyurt'ta trajik kaza: 21 yaşındaki gencin dinamit ölümü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ