USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Macron ve Putin, Rusya ile Ukrayna arasında 'gerilimin azaltılması' konusunda mutabık

Elysee Sarayı kabilinden meydana getirilen açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya ile Ukrayna arasındaki “gerilimin azaltılması” konusunda mutabık kalmış olduğu bildirildi.

Macron ve Putin, Rusya ile Ukrayna arasında 'gerilimin azaltılması' konusunda mutabık
28-01-2022 19:35

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesine bağlı Elysee Sarayı kabilinden izah yapıldı. Açıklamada, toplantıda Rusya-Ukrayna krizinin ele alındığı ve görüşmenin 1 buçuk zaman sürdüğü tabir edildi. Macron ve Putin'in Rusya-Ukrayna arasındaki krizde "gerginliği kısıntı ihtiyacı" ve "diyaloğun" sürdürülmesi konusunda anlaştığı dökme açıklamada, "Bir huzursuzluk ifadesi vardı, fakat dü önder diyaloğun bitmeme etmesi ve Avrupalıların bu diyaloğun müşterek parçası olması konusunda hemfikir" denildi.

“Putin rastgele müşterek arbede aramadığını açık açık belirtti"

Açıklamada, Macron'un Putin'e Rusya'nın Avrupa'da "güven" ve "güvenlik" yerine "devletlerin egemenliğine hürmet duyması" icap ettiğini hatırlattığı bildirilerek, “Putin rastgele müşterek saldırganlık niyetini dile getirmedi. Çatışma aramadığını açık açık belirtti" ifadeleri kullanıldı.

“ABD ve NATO, Rusya'nın asliye endişelerini dikkate almadı”

Kremlin Sarayı kabilinden meydana getirilen açıklamada ise, Putin'in Macron'a Moskova'nın asliye kaygısının "göz gerisi edildiğine" inandığını belirterek, "ABD ve NATO, Rusya'nın asliye endişelerini dikkate almadı" söylediği aktarıldı

Melike Yazır

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 865

The include file 'json/puan_58917_1_2.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ