USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Kuzeninin ölümüne yol açtığı iddiasıyla hakim karşısına çıktı, suçu maktule attı

Arnavutköy'de alkollü halde anahtar kullanırken icra ettiği kazada kuzeninin ölümüne yol açtığı iddia edilen sanık, savunmasında, “Aracı ölen Emin Gürsu sürüyordu, ego esen ön koltukta oturuyordum” diye suçu ölen kuzenine attı. Duruşmada, maktulün babası sanıktan şika

Kuzeninin ölümüne yol açtığı iddiasıyla hakim karşısına çıktı, suçu maktule attı
01-01-2022 10:14

Arnavutköy'de alkollü biçimde kullandığı arabayla kaymakamlık yaparak araçta mevcut kuzeni Emin Gürsu'nun ölümüne, öteki kuzeni Cengiz Gürsu'nun ise yaralanmasına bozukluk yer aldığı iddia edilen maznun Emre Gürsu'nun 22,5 yıla denli hapishane istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde tanıdık duruşmada, maznun Emre Gürsu, avukatı ve sızlanan Cengiz Gürsu ile anası Hatice Gürsu'nun avukatı Erdoğan orijinal anık bulundu. Maktul ile kazada vurulan müştekinin Ordu'da canlı babası ise nağme ve kaynak enformatik sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

“Ben suçsuzum, uzlaştırıcı Emin kullanıyordu”

Duruşmada defans karşılayıcı maznun Emre Gürsu, hakkında suçlamaları reddetti. Aracı ölen kuzeninin kullandığını öne devam eden Emre Gürsü, “Ben salim ön koltukta oturuyordum, arkada da kuzenim Cengiz Gürsu vardı. Dışarı çıktık, geziyorduk, az buçuk içki almıştık. Yassıören taraflarına gittik, Çilingir'in az buçuk ilerisinde kaymakamlık oldu. Hepimizi hastaneye kaldırmışlar, ego 3-4 gündüz koyu bakımda kalmışım. Bu vakadan ötürü Cengiz ve ailesiyle küstük. Kendisi benim öz amcamın oğlu olur, altlı-üstlü oturuyoruz. Ben suçsuzum, uzlaştırıcı Emin kullanıyordu. Araç bana aitti fakat benim ehliyetim bulunmadığı düşüncesince ego kullanmıyordum. Ehliyetime elan başlangıçta alkollü taşıt kullanmaktan ötürü el konulmuştu. Bu sebeple ego kullanmıyordum. Direksiyonun başına, en başından buyana maktul Emin geçmişti” dedi.

Maktulü sürücü koltuğunda görmüş

Sanık Emre Gürsu savunmasının devamında, “Müşteki Cengiz Gürsu, kolluktaki ifadesinde evvela uzlaştırıcı benim sürmediğimi söylemiş, elan sonradan benim sürdüğümü söylemiştir. Ayrıca kaymakamlık yaptığımızı görerek ambulansı arayıp bilim sağlayan bir tanesi olmuş. Kazayı gören kişi, maktul Emin'in sürücü koltuğunda olduğunu, benim de onun üzerinde olduğumu gördüğünü söyledi. İfadesinin alınıp alınmadığını bilmiyorum” sanarak konuştu.

Maktulün babası şikayetçi olmadı

Duruşmada, suçtan dokunca gören sıfatı mevcut maktulün babası Burhan Gürsu, fenomen esnasında Ordu'da eğleşme ettiğini ve uğur boncuğu bilgisinin bulunmadığını belirterek şikayetçi olmadığını söyledi.

“İfade bası ile alınmıştır"

Duruşmada beyanda mevcut kazada vurulan Cengiz Gürsu ile anası Hatice Gürsu'nun avukatı Erdoğan orijinal ise “Müvekkilim Cengiz Gürsu geçmiş ilkin şikayetçi değilim dese de bu anlatım bası ile alınmıştır. Sanığın babası sormaca etabına karışan olmuş, onun tesiri ile evraklar düzenlenmiştir. Hem Hatice Gürsu bununla ortak Cengiz Gürsu'nun avukatı namına şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, ortak ahir oturumda tanıkların dinlenmesine değişmeyen vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 21 Eylül 2019'da gerçekleşen kazaya bağlı hazırlanmakta bulunan iddianamede, çirkin Emre Gürsu'nun biricik yönlü gidiş geliş kazası yapması kararı Emin Gürsu'nun ölmesine, Cengiz Gürsu'nun ise yaralanmasına bozukluk yer aldığı anlatıldı. Maktul Emin Gürsu ile sızlanan Cengiz Gürsu'nun anası Hatice Gürsu'nun beyanına toprak sunulan iddianamede, müştekinin fenomen haset ortak kına gecesindeyken evlatları ile kayınbiraderinin oğlu çirkin Emre Gürsu'nun bulundukları otomobilin kaymakamlık icra ettiği haberini aldığını, kaymakamlık karşılayıcı otomobilin çirkin Emre Gürsu'ya ilgili bulunduğunu ve şüpheliden şikayetçi bulunduğunu dediği aktarıldı.

Oğulları kaymakamlık karşılayıcı sızlanan Hatice Gürsu'nun iddianamede toprak meydan ifadesinde, oğlu Cengiz Gürsu'nun kendilerine kaymakamlık esnasında uzlaştırıcı çirkin Emre Gürsu'nun kullandığını söylediği, bundan ötürü şüphelinin uzlaştırıcı ölüm fail oğlunun kullandığı şeklindeki ifadesinin akıllıcasına olmadığı, kayınlarının ise oğlu Emin'in doğrusu yaşamını kaybettiğini bundan ötürü çirkin Emre Gürsu'nun ukubet almaması halinde kendileriyle konuştuklarını dediği aktarıldı.

Müşteki Cengiz Gürsu'nun beyanına toprak sunulan iddianamede, çirkin Emre Gürsu'nun maktul ağabeyi ve şüpheliyle baş başa fenomen haset kuzeni bulunan şüphelinin kullandığı vasıta ile gezmeye çıktıklarını, şüphelinin ehliyeti olmadığını ve uzlaştırıcı maktul ağabeyinin on paralık kullanmadığını dediği belirtildi. Müşteki Cengiz Gürsu'nun, uzlaştırıcı kullanan çirkin Emre Gürsu'nun ukubet almamak düşüncesince ağabeyinin kullandığını söylediğinin belirtildiği iddianamede, kaymakamlık önceleri üçünün de içki aldıklarını fakat kazanın sıcaklığında, birlik namına kendinde olmaması dolayısıyla jandarmaya şikayetçi olmadığını söylediğini, gerçekte şüpheliden şikayetçi bulunduğunu belirttiği kaydedildi.

Olay noktayı belirleme raporunun bulunmuş yer aldığı iddianamede, namüsait dönen taşıt içinde maktul Emin ile çirkin Emre'nin ön geçici ve sürücü koltuğu ortada fevk üstüne üstlük olduklarının belirleme edilmiş yer aldığı fakat uzlaştırıcı hangisinin kullandığının belirleme edilemediği belirtildi. İddianamede, çirkin Emre Gürsu'nun alkollü biçimde kullandığı taşıt ile kaymakamlık yaparak ortak ferdin ölümüne ve ortak ferdin yaralanmasına yol açarak ‘bilinçli taksirle eş öldürme' suçundan 3 yıldan 22,5 yıla denli hapisle cezalandırılması istem edildi.

Sema Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ