USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19 aşısı gömgök ana adaylarına Omicron uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Buyru, gebelerde Kovid-19'a yakalanma oranının arttığını belirterek "Bunun sebebi aşının taraf etkilere, kendilerine ve bebeğe dokuncalı olacağını sanmaları. Bunlar gerçeğe dayanıksız inanışlar" dedi.

Kovid-19 aşısı gömgök ana adaylarına Omicron uyarısı
13-01-2022 10:29
İstanbul

Hamilelerde de koronavirüs testi pozitifliğinin değme güzeşte güneş arttığına ayraç fail Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, gebelerin, aşısız olmaları, hamilelikten ötürü bağışıklıklarının baskılanması ve başta de encam haftalarda akciğer kapasitelerinin azalması kabil nedenlerle rahatsızlığı ciddi geçirebildiğini vurguladı.

Buyru, "Maalesef, geçmiş dönemlere uyarınca çor da gebelerde hastalığa yakalanma payı da arttı. Bunun sebebi gebelerin aşılanmaktan korkmaları, aşının taraf etkilere ne olacağı, kendilerine yahut bebeğe dokuncalı olacağını sanmaları. Bunlar ağız ağıza gerçeğe dayanıksız inanışlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Aşısız olanlar yahut aşısını kusursuz yaptırmayanlar rahatsızlığı ciddi geçirebiliyor"

Prof. Dr. Buyru, Omicron'un aşırı bedava bulaştığının altını çizerek, şu detayları verdi:

"Omicron varyantının geçmiş suşlardan farkı odada çelimsiz ortak müddet kalmayla bile bulaşabilmesidir. Yani sakat bulunan biriyle çelimsiz ortak değinme sonrası sonuç adım bedava bulaşabiliyor. Omicron'un toplumda elan ferah seyrettiğini biliyoruz. Daha aşırı yukarı teneffüs yolu enfeksiyonu kabil seyrediyor. Bu boyut aşının koruyan etkisinden de kaynaklanıyor. Aşısızlarda o genişliğinde ferah seyretmediğini, tedaviye başlayan fazlalık hastaların çoğunun aşısız yahut aşısı eksik kişilerden oluştuğunu görüyoruz. Hamileler düşüncesince de bu geçerli. Aşıları kusursuz olanlar aldığı kadar sığınma sağlıyor, ya hastalanmıyorlar yahut rahatsızlığı sonuç adım ferah yukarı teneffüs yolu enfeksiyonu şeklinde ayakta atlatabiliyorlar. Ama aşısız olanlar yahut aşısını kusursuz yaptırmayanlar rahatsızlığı ciddi geçirebiliyorlar."

"Hamilelerin ½ si aşısız"

Toplumda hamilelerin ilkah oranının bağan bulunduğunu tamlayan Buyru, şunları aktardı:

"Şimdi maşer genelinde yüzdelik 70 yöresinde ortak aşılanmadan uydurma kılmak mümkün. Gebelerdeki ilkah payı rivayet gelişi ABD Birleşik Devletleri'ndeki sayıları biliyorum, topluluğun ½ si kadar. Bu aşıdan korkmanın yahut aşıyı gebelikten sonradan yaptırırım şeklinde kusur inanışlar kararında ortaya çıkan şeyler. Fakat telkih yaptırılmaması ve tehir hem gebenin hem bebeğin menfi etkilenmesine kere açabiliyor. Gebelik sırasında çor geçirdiğinde avrat menfi etkileniyor. Solunum problemleri ortaya çıkabiliyor. Hastaneye yatış, derin bakıma gerekseme artıyor. Hastalık elan ölümsek seyrediyor. Bebek menfi etkilenebiliyor. Erken doğum, evolüsyon geriliği riski koronavirüs enfeksiyonu nâkil annelerin çocuklarında elan fazla. Yoğun ihtimam gereksinimi da... O nedenden anneyi ve bebeği destek olmak düşüncesince tarihi mevrut değme gebenin aşılanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Omicron'dan korunmanın yegâne yolunun tamamı önlemleri almaktan geçtiğini vurgulayan Buyru, hastaneye yatma oranının aşısız ve telkih dozlarını kusursuz yaptırmayanlarda elan faziletli bulunduğunu bildirdi.

Buyru, "Hastalık elbette olsa şen geçiyor, telkih yaptırmayayım şeklinde ortak inanış sonuç adım aldatıcı olur. Her koşulda hem telkih olmaları bununla müşterek öbür himaye önlemlerine uyanıklık etmeleri şart. Buna ek adına mesafeye uyanıklık edilmeli, usulüne akla yatkın peçe kullanılmalı. Oda havalandırılmalı, cıvıl cıvıl ortamlardan beklenir olduğunca ırak durulmalı. El hijyenine uyanıklık edilmeli. Bu önlemlerin hepsini baş başa almamız gerekiyor. Yani birtanesini gerçekleştirmek kurtarıcı, kifayetli olmuyor." uyarısında bulundu.

"Virüs, hem avrat bununla müşterek adamın tenasül fonksiyonunun menfi etkiliyor"

MRNA aşılarının gebeliğin değme devrinde güven içerisinde yapılabileceğini aktaran Buyru, aşının, hamilelik devrinde de aylı kalmaya etkin hanımlarda da sonuç adım emin adına kullanılabileceğini anlattı.

Buyru, "İlk zamanlarda aşının hem hanımlarda bununla müşterek beylerde meskenet olumlu tesiri mevcut şeklinde ortak kusur inanış ortaya atıldı. Fakat tulum çocuk tedavisi gören hem avrat hem beylerde meydana getirilen çalışmalarda aşının rastgele ortak menfi tesirinin bulunmadığı görüldü. Yine tulum çocuk emekleri ve gebelerde meydana getirilen icraat hamilelik sırasında yahut doğumdan sonradan bebeğe menfi ortak etkisinin, bebekte sapaklık olumlu ortak tesirinin bulunmadığı beniz binlerce aylı üstünde meydana getirilen icraat kararında ortaya çıktı. O sebeple sonuç adım şen adına tamamı gebelerin, aylı kalmaya etkin hanımefendilerin aşıyı yaptırmasını öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaların koronavirüsün hem hanımefendilerin bununla müşterek adamların tenasül fonksiyonlarını menfi etkilediğinin ortaya çıktığını tamlayan Buyru, telkih yapılmaması ve hastalığa yakalanılması biçiminde doğurganlığın menfi etkilenebileceğini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ