USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Köpeğin saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk ölümden döndü

Kastamonu'nun Araç ilçesinde dostlarıyla baş başa aldatmaca oynadığı tam çıkmaz köpeğinin saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk, ölümden döndü. Üç ay içinde üç çocuğa köpeklerin saldırdığını kail mahalleli bir vaziyete aksülamel göstererek, yetkililerden iane i

Köpeğin saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk ölümden döndü
23-10-2021 09:29

Kastamonu'nun Araç ilçesine ilişkin Çay Mahallesi'nde canlı Esra Aşık'ın 3 yaşındaki oğlu Mert Furkan, dostlarıyla beraberce evinin uğrunda aldatmaca oynadığı tam aylak gezen çıkmaz köpeğinin saldırısına uğradı.

Oyun oynayan başka füru koşarak kurtulurken Mert Furkan ise köpeğin saldırısı sonucunda yaralandı. Başında, dudağında, elinde, kolunda ve yüzünde koyu çizikler ve yarıklar oluşan ıvır zıvır çocuk, beraberce aldatmaca oynadığı evlatların bilgi vermesi ilişkin fenomen adına mevrut yurttaşlar çeşidinden kurtarıldı.

Sokak köpeğinin saldırısına uğrayan ıvır zıvır çocuk, fenomen adına davetli cankurtaran ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede ameliyata tahsil edilen Mert Furkan, tedavisinin peşi sıra taburcu edildi. Köpeğin saldırısından naşi şişman düşünce ve ürkü canlı Mert Furkan, “Köpek ısırınca kaçtım, ablalar beni kurtardı” niteleyerek yaşamış olduğu düşünce kırcı anları anlattı.

“Oğlumun eli yüzü yırtık ancak şükrediyorum, kaybetmişte olabilirdim”

Yaşanan vakası özetleyen ana Esra Aşık ise, “Araç ilçesinde baş döndürücü müşterek tomar kapik var. Çevre ilçelerden yahut köylerden ne derece aylak kapik varsa getirilip buraya atılıyor. Ben çalıştığım düşüncesince oğlum, çıkmaz sokakta kaynanamın indinde kalıyor. Kapının uğrunda füru aldatmaca rollendirirken ablası ile beraberce fazladan oğluma emsal yanlarında 2-3 parça hâlâ çocuk var. O tam bisiklete binerken herhalde bisikletin sesinden huylandı anlaşılan köpek, çocuğuma saldırmış. Ben gine bununla kurtulduğu düşüncesince şükrediyorum. Daha fenası da olabilirdi. Çocuğumu şu anda kaybetmişte olabilirdim. Ben efsanevi düşmesi müşterek insanoğlu değilim, hayvanseverlere de baş döndürücü müşterek tomar saygım var. Tek istediğim yersiz müşterek araziye köpekler düşüncesince toprak yapılsın istiyorum. Orada köpekleri beslesinler, orada istedikleri derece köpeklere baksınlar istiyorum. Başka birisine de saldırabilirdi. Yetkililerden iane istiyorum, köpeklere müşterek sığınak yapsınlar” dedi.

“Köpek görmüş olduğu yerde oğlum kaçacak toprak arıyor”

Oğlunun yüzünde terzilik izlerinin kaldığını kail Esra Aşık, “Dudağı doğrusu parçalandı, alnında dü parça terzilik var. Elinde de terzilik izi kaldı. Hele psikolojisi deseniz doğrusu oğlumun bozuldu. Köpek görmüş olduğu yerde oğlum kaçacak toprak arıyor” sanarak konuştu.

“Köpeklerin yüzüne çocuğumu okula gönderemiyorum”

Okul etrafında rastgele devir 15 yöresinde köpeklerin bulunduğunu kail mahalle sakinlerinden Numan Çalış da, “Bunlardan benim çocuklarım geçemiyor. Burada Halk Eğitim Merkezinin okulu da var. Okula da geçemiyorlar. Ben evden görüyorum. Araç Belediyesi bilhassa peyda etmek kıl payı ilimizin önde gelenlerinden, yetkililerden bu işe müşterek hal bulmalarını istiyorum. Benim çocuğum rüştiye 5'inci sınıfa gidiyor. Sabahları kalkıyorum oğlum haydi okula git diyorum, ağababa şuradaki köpeklerden ego geçemiyorum. Beni oradan geçir, oradan sonrasını ego giderim diyor. Daha esbak sabahta bana saldırdılar burada. 14-15 parça kapik burada bekliyor. Burada okula giderken rastgele müşterek çocuğa köpekler saldırsa bunun hesabını ki verecek, bu işin vebalini ki taşıyacak. Tamam, hayvanseverlere saygımız mevcut ancak bu hale da birilerinin çözün bulması gerekiyor” halinde konuştu.

“Köpekler, çocuklarımıza saldırıyor, kılıç bu işten mustaribiz”

Köpeklerin ekol ve cami önlerinde beslenmesinin hata bulunduğunu kail Araç Çay Mahallesi Muhtarı Musa Soydan ise, “Çarşamba haset evinin uğrunda oynayan ıvır zıvır müşterek çocuğumuza köpekler saldırdı. Köpekler, çocuğun yüzünü, elini ve kolunu parçaladı. Biz bu işten mustaribiz, yetkililerden hal bekliyoruz. Bu hadiseler üç aydır mahallemizde bitmeme ediyor. Üç ay zarfında üç parça çocuğumuz köpekler hücum etti ve çocuklarımız yaralandı. Olumsuz yerlerde aksi halde zooloji besleniyor. Biz, hayvanlara gönül rahatlığı değiliz. Ama cami, ekol yahut amme müesseselerinin önlerinde hayvanların beslenmesini akıllıca bulmuyorum. Çünkü buralarda insanoğlu sayısı müşterek tomar oluyor. Buralarda beslendikleri düşüncesince köpekler sıkı oluyor. İnsanlara saldırmaları hâlâ faziletli oluyor. Üç ay zarfında üç parça çocuğumuza kapik saldırdı, hallerini görüyoruz. Mahallemiz perişan, bu vakalardan naşi ego sonsuz şahsın bası altında kalıyor. İnsanlar sonsuz çareler arıyorlar. Bana yahut mezun kurumlara söylüyorlar. Bu mevzuda devletimizden iane arzu ediyorum. İlgilenmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Çocukları köpeklerden arkalamak isterken şu anda anket geçiriyorum”

Mahalle sakinlerinin köpeklerin yüzüne işlerine gidemediklerini kail Soydan, “Ben, müşterek evladı kurtardığımdan naşi da başkaca anket geçiriyorum. Yaklaşık 3 ay evvel çocuklarımıza gene köpekler bu halde saldırmıştı. Bende özlük ferdî ruhsatlı silahımla müşterek el havaya acı yazar evlatları köpeklerin saldırısından kurtarmıştım. Çocukları kurtardık ancak özlük silahımızda meskun mahallede havaya acı ettiğimden naşi şu anda anket geçiriyorum. İşe revan arkadaşlarımız muzdarip, sabahları işe gidemiyorlar. Çoğu insanoğlu ellerinde sopalarla geziyor. Hayvansever arkadaşlardan bu mevzuda da bize asistan olmalarını bekliyoruz. Biz, onlara gönül rahatlığı değiliz. Devletimizden de milletimizden de iane bekliyoruz” dedi.

“Geçen günde benim torunuma köpekler saldırdı”

Geçtiğimiz günlerde torununa köpeklerin saldırdığını özetleyen mahalle sakinlerinden Fatma Gül Aşık da, “Traktörlerle mahallemize gelip, bilhassa Cuma günleri buralara köpekleri bırakıyorlar. Çocuklarımız kapıdan dışarıya çıkamıyorlar köpeklerin yüzünden. Geçende gine burada müşterek çocuğun rastgele kısmını köpekler ısırdı. Yine geçende benim torunumu burada ısırdılar. Torunumu Berat'ımı köpekler dibine aldı, rastgele kısmını ısırdılar. Biz, geçende gidip belediyeye şikayette bulunduk. 4-5 tanesini mahallemizden aldılar ancak gine rastgele yan aynı, kapik dolu. Köpekler yüzünden mahallede gezemiyoruz. Mahallemizi köpekler basmış. Köpeklerin yüzünden ne evlerden çıkabiliyoruz ne de çocuklarımız okula gidebiliyor. Köpeklerin yüzüne evlerimizden çıkamıyoruz, korkuyoruz” dedi.

Vedat Yunus İkizoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ