USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Konya Emniyetinin 'kurbağa adam'ı beden geliştirmede de iddialı

Konya'da su altı kontrol ve istirdat ekibinde memur balık adam kolluk memuru ve Vücut Geliştirme Fitness Milli Takımı sporcusu Mustafa Güneş, İspanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Konya Emniyetinin 'kurbağa adam'ı beden geliştirmede de iddialı
01-11-2021 13:49
Konya

Konya Emniyet Müdürlüğü içerisinde su altı kontrol ve istirdat ekibinde memur balık adam kolluk memuru Mustafa Güneş, deri ihya sporuyla da uğraşıyor.

İl Emniyet Müdürlüğüne ilişkin Koruma Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğinin kontrol ve istirdat ekibinde arazi meydan 36 yaşındaki kolluk memuru Mustafa Güneş, değme koşulda plonjon yaparak, su altındaki güç görevlere katılıyor.

Yer almış olduğu ekibin tecrübeleri ve başarıları yardımıyla Türkiye'nin ciharıyek yanına göreve revan 10 salname kolluk memuru, güçlü mesleğinin yanı sıra hevesli namına deri ihya ve fitness da yapıyor.

Türkiye şampiyonluğu, Avrupa üçüncülüğü üzere başarıları mevcut Mustafa Güneş, İspanya'da 3 Kasım'da düzenlenecek Vücut Geliştirme ve Fitness Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Mustafa Güneş, hususi programla beslenip değme gün mesaiden sonradan alıştırma düşüncesince spor salonuna gidiyor.

Dünya şampiyonu olmayı hedefleyen ulusal sporcu, AA muhabirine, spora küçüklüğünde yüzmeyle başladığını söyledi.

Bir devre ayak topu oynadığını ve yumruk oyunu da yaptığını tamlayan Mustafa Güneş, 18 yaşlarında üniversiteye başlamadan önceki deri geliştirmeye başladığını ve sporu aşırı sevilmiş olduğu düşüncesince gövde eğitimi öğretmenliği okuduğunu dile getirdi.

"Bazen rüyalarıma tost giriyor"

Polis olduktan sonradan hevesli sportmen bulunduğunu özetleyen Mustafa Güneş, "Son 6-7 senedir hevesli yarışmacıyım. İki kez milliliğim var. Hedeflerim ulam kategoriydi. İlk amacım Türkiye şampiyonu, ahir amacım şampiyonlar şampiyonu olmaktı. Bu ikisini gerçekleştirdim. Türkiye şampiyonluğum, şampiyonlar şampiyonluğum ve Avrupa üçüncülüğüm var. 3 Kasım'da da ulusal takımla İspanya'ya gideceğiz ve Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temessül edeceğiz. Şimdi evren şampiyonu peyda etmek var. Ondan ahir amacım de ABD'de Mr. Olympia'da podyum görmek, bunun düşüncesince de çalışmaya bitmeme edeceğim." diyerek konuştu.

Yaptığı sporun beslenmeyle direkt dayalı bulunduğunu aktaran Mustafa Güneş, öğünlerinin protein ağırlıklı bulunduğunu anlatım ederek, şunları kaydetti:

"Her devir faziletkâr miktarlarda protein kabul etmek zorundayız. Özellikle turnuvalara hazırlanırken rejim dönemleri aşırı ağır geçiyor. Bazen rüyalarıma tost giriyor. 'Tostta ne var, canın tost mu çekiyor?' kabul edebilirsiniz lakin tost veya kaşarlı, semiz şeyleri rüyamda görüyorum. Yarışma dönemlerinde 3-4 ay bunların hiçbirini yiyemiyoruz. Tekdüze besleniyoruz. Tavuk, ince al et, pirinç, yulaf üzere besinler tüketiyoruz. Çevremdekiler, arkadaşlarım, eşim, çocuğum bunları yerken canım çekiyor lakin bu zekâ işi. Bir müddet hakeza yaşayarak akıbet alınca, insanoğlu 'Yemesem de olur.' diyor."

"Görevlerim henüz bedava geçiyor ve henüz kalburüstü oluyorum"

Mustafa Güneş, güçlü mesleğinin ve icra ettiği sporun birbirini desteklediğini, bunun da kazanım sağladığını dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Biz kurbağa adamlar namına değme muhtelif güçlü arazide, akıntılı, akıntısız, derin, balçıklı, çamurlu suda fariza yapıyoruz. Kullandığımız ekipmanlar da aşırı ağır. Bazen üzerimizde 40 kilogram ağırlıkla kilometrelerce minval yürüyoruz. Devamlı idmanlı olmak, performansımı faziletkâr tutmak, mesleğim açısından aşırı güzel oluyor. Görevlerimiz ağır ve değme devir idmanlı olmalıyız. Zaten kurbağa erkeklerin bir aşırı temelli spor yapar. Bizim yönetmeliğimizde de filhakika bu var. Yaptığım spor yardımıyla görevlerim henüz bedava geçiyor ve henüz kalburüstü oluyorum."

Amirlerinin ve takım dostlarının desteğinin kazanılmış olduğu başarılara etkisine dikkati çekici Mustafa Güneş, "İl Emniyet Müdürümüz Engin Dinç, Koruma Şube Amirimiz Veysel Er, takım arkadaşlarım, Hakan komiserim aşırı şürekâ oluyor. Onların desteği olmasa buralara gelemezdim. Özellikle Sakarya İl Emniyet Müdürümüz Fatih Kaya, ego hevesli namına spora başladıktan sonradan elimden tuttu ve bu başarıları kazanmamda en şişman etmen oldu." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ