USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kış aylarında gelinlik almak daha kârlı

Yazın dernek sezonunda averaj 4 bin TL'ye satılan gelinliklerin fiyatı, şita aylarında istem azlığından ötürü 3 bin TL'ye derece düşüyor.

Kış aylarında gelinlik almak daha kârlı
21-12-2021 10:38

Düğün sezonun başlamasıyla baş başa telaşa giren çiftler, istem fazlalığından ötürü gelinlikleri fiyatlı fiyattan satın alıyorlar. Kış mevsiminin gelmesiyle baş başa mütenakıs düğünler, gelinlik satışlarını adeta eğleşme noktasına getiriyor. Yaz aylarında averaj 4 bin TL bulunan gelinlikler, deri sezonunun bitmesi ve satışlarının azalmasıyla baş başa tutarları 3 bin TL'ye derece düşürüyor.

“Mesela bu ay on paralık gelinlik satmadım”

Eskişehir'de gelinlik dikimi ve satışı fail Dursun Sevim, “Elimizde anık ortak halde diktiğimiz ortak gelinlik var ise kışın ucuza satıyoruz. Bunun sebebi ise, kumaşını esbak fiyatlardan aldığımız için. Dolar yükselince bizim maliyetlerimiz de artıyor. Yeni ortak gelinlik diktirilmek istenirse o günün fiyatı her neyse ona gereğince satıyoruz. Yazın deri sezonunda averaj 6-7 adet gelinlik satarken kışın bu nüsha bulunmayan denecek derece düşüyor. Mesela bu ay on paralık gelinlik satmadım. Vatandaşlar az buçuk daha uyguna gelinlik istiyorsa, kışın almalarını yeğleme ederim. Yazın 4 bin liraya sattığımız gelinliği kışın 3 bin liraya satabiliyoruz.

Kazım Ulusoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 285

The include file 'json/puan_43728_0_3.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ