USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

‘Kırmızı Işık’a kullanıcı dostu yeni tasarım

Türkiye Vodafone Vakfı'nın bayanların şiddetten korunmasına korumak gibi 7 sene ilk geliştirdiği ‘Kırmızı Işık' uygulamasının dizaynı yenilendi. Kullanıcıların uygulamadaki bir çok özelliğe hâlâ şen ve havadan ulaşmasını sağlayıcı yeni tasarım, hâlâ çok bilgile

‘Kırmızı Işık’a kullanıcı dostu yeni tasarım
07-12-2021 14:50

Toplumsal değiş ve gelişmenin öncüsü olma hedefiyle çalışkanlık yayınlayan Türkiye Vodafone Vakfı'nın bayanların şiddetten korunmasına korumak neredeyse Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı katkısı ile 7 sene ilkin yaşama geçirdiği ‘Kırmızı Işık' uygulamasının dizaynı yenilendi. Kadınların şiddete verilen kalmış olduğu anlarda manşet kuvvetleri yahut yakınlarına haydi haydi çav verebilmesini sağlayıcı ve bugüne derece 358 bin kere indirilen uygulamanın arayüzü, kullananların uygulamadaki bir çok özelliğe şimdi şen ve bedava ulaşıp kullanabilmesini sağlayacak biçimde değiştirildi. Yeni tasarım, şimdi çok bilgilendirme ve şimdi etraflıca manipülasyon içeriyor.

Konu kendince açıklamada mevcut Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Kadına müteveccih kuvvet hepsi dünyada ehemmiyetli ortak sorun. Dünya Bankası, hanıma müteveccih şiddeti, gelişigüzel 3 hanımdan birtanesini hayatları süresince etkileyen toptan ortak müstevli adına nitelendiriyor. Ağır ortak insanoğlu hakkı ihlali ve ağırbaşlı ortak içtimai dava bulunan hanıma müteveccih pırpırı mücadelenin değişen teknolojinin enerjisini kullanarak şimdi çalışan yapılabileceğine inanıyoruz. Bu inançla geliştirdiğimiz ‘Kırmızı Işık' uygulamasıyla, bayanların şiddete verilen kalmış olduğu anlarda manşet kuvvetleri yahut yakınlarına haydi haydi çav verebilmesini sağlıyoruz. Bu uygulamayla, mağdura müteveccih önceki katkısı şimdi aceleci ve bedava ulaştırmayı ve bu sayede inhibütör ortak ağırlık kurmayı hedefliyoruz. Bugüne derece 358 bin indirmeye vasıl uygulamamızın maaş averaj bin 465 deli dolu kullanıcısı bulunuyor. ‘Kırmızı Işık' uygulamamızı kullanıcı düşün ve geribildirimleri doğrultusunda sonsuz geliştiriyoruz. Yeni nitelikleri belirlerken paydaşlarımızla baş başa şümullü gerekseme muayeneleri da yapıyoruz. Son olarak, uygulamamızın arayüzünü değiştirerek şimdi kullanıcı dostu ortak tasarım geliştirdik. Kullanıcılar, uygulamadaki bir çok özelliğe şimdi şen ve bedava ulaşıp kullanabiliyor. Uygulamamız, yeni tasarımıyla da bedava öğrenilen ve geçer not ortak yürütüm olmaya bitmeme edecek. Bununla birlikte, bu uygulamaya on paralık ihtiyacımızın bulunmadığı günlerin yaklaşan olmasını umuyoruz.”

Tasarıma yenilikçi dokunuşlar
Verilen bilgiye göre, ‘Kırmızı Işık' uygulamasının akıbet dizaynı yenilikçi özellikleriyle uyanıklık çekiyor. Bu kapsamda uygulamaya, navbar (gezinme çubuğu) özelinde 5 ekranın (Ana Sayfa, Destek, Acil, Bilgiler, Ayarlar) gösterildiği ve bu sayfalar üstünden ne işlemlerin yapılabileceğine değgin bilgiler verici hususi dizaynlar eklendi. Navbara katılan Ana Sayfa'nın muhteviyatında şimdiki bilgiler, anketler ve videolar arazi alıyor. Diğer yandan, Harita sayfasına iç kulak adına ŞÖNİM Noktaları (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri) başlığı eklendi. Buna göre, ŞÖNİM Noktaları başlığının tarafındaki info butonuna tıklandığında ŞÖNİM'in ne olduğunu, ne derece destek sunar verdiği, vb. içerikler arazi alıyor. Ayrıca, sahife önceki açıldığında bulunulan pozisyon ve en yaklaşan ŞÖNİM Noktası baş başa görünecek biçimde ayarlandı. Diğer yandan, Bilgiler sayfasında mevcut eke yapıları görsel ve dimdik madun alta doğacak biçimde değiştirildi. Ayrıca, Ayarlar başlığının pozisyonu navbarda arazi takanak biçimde değiştirilerek, yemek listesi başlıkları ikonlar ve izahat ile desteklendi.

Acil numaralar ortak tane tuşla aranabiliyor
‘Kırmızı Işık' uygulamasında çabuk hallerde ulaşılması maksut 3 eş ortak tane tuşla kaydedilebiliyor. Uygulamayla, Alo 183, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı çabuk numaraları ortak tane tuşla aranabiliyor. Ayrıca, en yaklaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nin adresleri ve telefonları harita üstünden bulunabiliyor. Kadınlar, şiddete verilen kalındığında neler yapılabileceği ile ait bilgilere de erişebiliyor. Android kullanıcıları, çabuk SMS ve çabuk kontrol fonksiyonlarını telefonlarının anne sayfalarına pinleyerek, gerekseme duyduklarında ortak tane tuşla bu fonksiyonlara erişebiliyor. ‘Kırmızı Işık'ın hepsi fonksiyonlarına iOS kullanıcıları düşüncesince Voice Over, Android kullanıcıları düşüncesince Talk Back erişilebilirlik seçeneği de eklendi. Bu eklenti sayesinde, dokunmayla seçilen eleman okunarak müşahede sakat hanımlara ünlü geribildirim sağlanabiliyor. ‘Kırmızı Işık' uygulaması Apple Store ve Google Play'den parasız adına indirilebiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ