USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Kazdağları'nda mahsur kalan 17 asker ve 4 belediye personeli 16 saat sonra kurtarıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı'nda derin kar yağışı ve tipi zımnında mahsur kalan 17 askeri personel ve 4 belediye personeli, kestirmece 16 saat devam eden icraat kararı kurtarıldı.

Kazdağları'nda mahsur kalan 17 asker ve 4 belediye personeli 16 saat sonra kurtarıldı
09-02-2022 12:16

Kazdağı Milli Parkı'nda mevcut Hava Radar Kıta Komutanlığı çalışanının defa değişim işlemi esnasında 17 askeri personel ve askeri vasıtaya sefer ayırmak düşüncesince revan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 personeli, derin kar yağışı ve tipi zımnında mahsur kaldı. Yardım talip askeri ve belediye personelini örtbas etmek düşüncesince topu topu olanaklar seferber edildi. Karadan AFAD ve JAK ekiplerinin, açıktan da Hava Kuvvetleri'ne ilişkin arama-kurtarma helikopterinin yürüttüğü icraat kararı mahsur kalanlar kestirmece 16 saat sonra kurtarıldı.

Milli Savunma Bakanlığının toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirilen açıklamada, “Kazdağları'ndaki (Balıkesir) kar yağışı zımnında alanda mahsur kalan personelimiz ve belediyenin sefer açım ekipleri düşüncesince iklim şartlarının da amelî hâle gelmesiyle baş başa Hava Kuvvetlerimiz çeşidinden yanında arama-kurtarma helikopteri görevlendirildi" denildi.

Ahmet Berke Erdal - Hakan Gönül
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ