USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kayakla atlamada tarihe güzeşte İpçioğlu kariyeriyle menfez dolduruyor

Güney Kore'nin PyeongChang kentindeki 2018 Kış Olimpiyatları'na katılarak Türkiye'yi kayakla atlamada geçmiş el özümleme fail ulusal sportmen Fatih Arda İpçioğlu, kariyerinde almış olduğu başarılarla dikkati çekiyor.

Kayakla atlamada tarihe güzeşte İpçioğlu kariyeriyle menfez dolduruyor
24-12-2021 12:53
Erzurum

Milli kayakçı Fatih Arda İpçioğlu, Çekya ve Romanya'daki Continental Kupası yarışlarında elde etmiş olduğu derecelerle Türkiye'nin kayakla atlamada Continental Kupası müsabakaları tarihinde en elleme derecelerini elde etti. İpçioğlu, Kazakistan'da planlı Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası'nda da gerçekleştirdiği 88 metrelik atlayışıyla 30 sportmen arasına girerek önceki Dünya Kupası puanını kazandı.

Daha sonraları Rusya'da planlı Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası'nda 41. olup elemeleri geçerek finallerde yarışmaya adalet ele geçiren Fatih Arda İpçioğlu, 19 ülkeden 72 sporcunun katılmış olduğu organizasyonda Türkiye tarihinde önceki kere Dünya Kupası finalinde toprak kabul etme başarısı gösterdi. İpçioğlu, bahis konusu yarışmada bire müşterek sürede Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası'nda finallerde yarışan önceki Türk sportmen unvanını da elde etti.

Bu başarılarını bitmeme etmek talip ulusal kayakçı, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na ikinci kere kota kabul etmek düşüncesince katılacağı müsabakalardan da dobra neticeler kabul etmek düşüncesince çalışıyor.

Milli kayakçı Fatih Arda İpçioğlu, kayakla atlama dalında şu anne genişliğinde nice ilki gerçekleştirdiğini tabir etti.

Gelecekle ilişik planlarını AA muhabirine özetleyen İpçioğlu, Finlandiya'da yazları yarışlara katıldığını hatırlatarak, "Oradaki Continental Kupası yarışlarını elleme halde kazandık. Daha sonraları bu puanla evren kupalarına giriş hakkı kazanıyoruz fakat ona elden gidilmiyor, nokta biriktirerek girebiliyoruz." dedi.

İpçioğlu, yarışma dönemlerinde bazısı olumsuzluklara karşın hedefinden vazgeçmediğini tabir ederek, "Romanya'daki bire müşterek yarışlarda dedem ölüm etti ve ego buna katılmama sonucu aldım. Ailemin yanı sıra olmam gerekiyordu. 2 güneş kaldıktan sonraları Romanya'ya gittim ve on paralık alıştırma yapmadan 60 nefis yarışmayı 6. bitirdim. Bu kayakla atlama tarihimizdeki en elleme dereceydi. İkinci güneş madalya umuduyla çıkacaktık ve PCR testi vermiştik ve arkadaşımın testinin fazlalık çıkması dolayısıyla bizi yarışmaya sokmadılar." diyerek konuştu.

Daha sonraları apayrı müsabakalara girdiğini özetleyen İpçioğlu, şöyleki konuştu:

"Romanya'dan sonraları yeniden Kayakla Atlama Yaz Dünya Şampiyonası'na girmeye değişmeyen verdik ve Kazakistan'a gittik. İlk Dünya Kupası yarışmasını deneme etmeye gittik ama kendime güvendim ve nokta aldım. Orada nokta almam aşırı nağme getirmiştir zira olimpiyat kotasını da kazanmıştım. Rusya'da olimpik sporcuların atlamış olduğu Dünya Kupası yarışlarına katılmaya değişmeyen verdik. Televizyonda atlayış özne sporcularla yarışıyorum ama on paralık müşterek halde ivaz vermedim, bu yarışları önceki 50'nin içre bitirerek Kayakla Atlama Kış Dünya Kupası elemelerini sabık önceki Türk sportmen oldum. Şimdi hürmet gösteriyorlar bu vakte kadara şita sporlarında Türkiye kendisine kendimizi göstermedik ama bu göstermeyeceğimiz anlamına gelmiyordu, bunu ispatlamış olduk."

"Olimpiyat düşüncesince ikinci kotayı kovalıyoruz"

İpçioğlu, Almanya ve Avusturya'da yarışlara katılacağını dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Dünya Kupası'nda aşırı ehemmiyetli dereceler aldık. Şimdi 4 bayır turnuvaları var. Kayakla atlamanın ihtimal de olimpiyatlardan sonraları en aşırı nağme getiren yarışları. 2 değişik ülkede 4 tepede rampada bulunan müşterek yarışma. Ondan sonraları da müşterek müteaddit evren kupası yarışları mevcut onlara gireceğiz. Bu arada olimpiyatlar düşüncesince ikinci kotayı da kovalıyoruz. Dünya kupası yarışlarına girmemiz sebebiyle hem bizim hisse senedi göstermemiz hem de maada ekip arkadaşlarımın olimpiyata kota kabul etme şansı var. Bu evren kupası yarışlarında dü arkadaşımdan birisi önceki 30'a girip nokta alırsa olimpiyata dü sportmen gideceğiz şu demek oluyor ki 'iki uçar Türk'ün olimpiyatta toprak alması düşüncesince çabalıyoruz."

Hedeflerine yer veren İpçioğlu, "Çok iri müşterek planımız var, bu ab pervaz rampasından atlayan önceki Türkler olacağız. En iri rampanın dü sert büyüklüğünde. Bu pervaz rampasından şu anne kadara tek Türk atlamadı. Olimpiyatlardan sonraları pervaz rampasından atlayan önceki Türkler kendisine kayakla atlamada yeniden gün yazmayı inşallah başaracağız." ifadesini kullandı.

"Fatih Arda'yı Çin'deki olimpiyatlarda da önceki 30'da etmek istiyoruz"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanvekili Cafer Nuroğlu da Fatih Arda İpçioğlu'nun kayakla atlama dalında değerli müşterek sportmen bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Fatih Arda sonuç senelerde aşırı muvaffakiyet elde etti. Dünya kupalarındaki elemelere Türkiye tarihinde önceki kat 43'üncü ve 30'uncu oldu. Bunlar bizim düşüncesince sonuç adım beklenti donör sonuçlar. Fatih Arda'yı Çin'deki olimpiyatlarda da önceki 30'da etmek istiyoruz. Muhakkak madalya almasını da umuyoruz ama önceki 30'a da girse bizim düşüncesince dobra olacak. Fatih Arda Türkiye'de meydana getirdiği sporda idol oldu. Altyapımızda Fatih Arda'nın peşi sıra kullanmak talip kısaca 40 sporcumuz var. Bayan sporcularımız da oldu. Bu ağız ağıza kendisinin sonuç senelerde meydana getirdiği başarının semereleri."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ