USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kar yağışıyla beyaza bürünen Başkent Millet Bahçesi, şita sporu sevenlerin yol uğrağı noktası oldu

Yaz aylarında türlü spor alanlarıyla Ankaralıların takdirini ele geçiren Başkent Millet Bahçesi, dip kar yağışının arkası sıra bebek ve yetişkinlere ski etme fırsatı sunuyor.

Kar yağışıyla beyaza bürünen Başkent Millet Bahçesi, şita sporu sevenlerin yol uğrağı noktası oldu
29-01-2022 11:41
Ankara

Kar yağışının arkası sıra beyaza bürünen Başkent Millet Bahçesi, şita sporlarını tercih edenler düşüncesince coşku ve alıştırma ika olanağı sunuyor.

Faaliyete geçmiş olduğu güzeşte senenin teşrinievvel ayından buyana Başkentlilere ayrışık etkinlikler ika olanağı tanıdıkları olan Başkent Millet Bahçesi, biraz devir devam eden dip kar yağışının arkası sıra beyaza büründü.

Yaz aylarında değişik bölgelerde spor yapabilmeyi kolaylaştıran Başkent Millet Bahçesi, kar yağışının arkası sıra şita sporlarını tercih edenler düşüncesince de alıştırma ve coşku bölgesine dönüştü.

"Başkentliler şita sporlarına şişman nazarıitibar gösterdi"

Kış sporları düşüncesince yetişek verici ulusal sportmen Fatih Yüksel'in kurduğu Ankara Kayak Takımı da alıştırma düşüncesince Başkent Millet Bahçesi'ni yeğleme edenler ortada arazi alıyor.

Ankara Kayak Takımı'nda çalıştırıcılık karşılayıcı başkaca Elmadağ Kış Sporları Kulübü hesabına da yarışmalara dahil olan ulusal sportmen Beyza Nur Gümüş, AA muhabirine, Başkentlilerin şita sporlarına şişman nazarıitibar gösterdiğini söyledi.

Gümüş, bilhassa toplumsal medyada menfaatlerini strateji fail mektepli velilerinin Ankara'da şita sporları yapılması karşısında sangılık yaşadığını ve arkası sıra menfaatlerini arayarak çocuklarıyla bu arada öğrenime eklenmek istediklerini aktardı.

Kayaklı koşu, Alp disiplini, snowboard ve biatlon kabil spor dallarında yetişek verdiklerini aktaran Gümüş, bu sporların sonuç etap kazalı bulunduğunu ve banko hevesli müşterek eğitmenin rehberliğinde öğrenilmesi icap ettiğini belirtti.

Gerekli ekipmanlar düşüncesince dayanak veriliyor

Gümüş, ski yapmayı öğrenmenin emeksiz olmadığını, sıkı ve devir gerektirdiğini dile getirerek, "Özellikle kayaklı koşu, direnç arazilerde yaptığımız, inişlerden indiğimiz, düzlüklerde kaydığımız ve gerçek en zoru rampaları çıktığımız müşterek branş." sanarak konuştu.

Eğitime gelenlerin işe patenle başladığını arkası sıra tekerli ski ve şita kayağına geçtiğini tamlayan Gümüş başkaca kursiyerlere müstelzim kayak, baton kabil ekipmanlar düşüncesince dayanak verdiklerini de kaydetti.

Gümüş, "En ilkin sıkı kazanıyorlar. Ardından koordinasyonları, dayanıklılıkları ve esneklikleri artıyor. Akciğerleri genişleyerek azami müvellidülhumuza kapasitesine ulaşıyor. Vücudun herhangi müşterek noktayı çalışmış olduğu düşüncesince baş döndürücü artısı var." dedi.

"Millet bahçesi acemi başlayanlar düşüncesince ideal"

Millet bahçesindeki pistin acemi başlayanlar düşüncesince ülkü bulunduğunu tamlayan Gümüş, tecrübeli sporcular düşüncesince Ankara'da müstelzim donanıma eş müşterek alanın bulunmadığını söyledi.

Sokaklarda patenle kayarak başladığı bu sporu 10 senedir yaptığını özetleyen Gümüş, şita sporlarına nazarıitibar duyan Ankaralılar düşüncesince ehliyetli olanak sağlanırsa iklim içi ve dışı yarışmalarda şişman başarılar getirecek ulusal sporcuların yetişeceğine inandığını söyledi.

Kış sezonunda yarışmalara katıldıklarını, bunun dışındaki aylarda ise alıştırma yaptıklarını aktaran Gümüş, budun bahçesindeki tartan koşun parkurunu kullandıklarını, alıştırma düşüncesince Gençlik ve Spor Bakanlığının sağlamış olduğu desteklerle Elmadağ Kayak Merkezine gittiklerini belirtti. Gümüş, Ankara'da tekerli ski pistinin eksikliğini yaşadıklarını kaydetti.

"Türkiye'yi anabolizma eylemek istiyorum"

Eğitime dahil olan 15 yaşındaki Zülal Türk, paten kursundaki hocasının teşviki kararı Alp disipliniyle şita sporlarına başladığını ve arkası sıra kayaklı koşun dalına geçtiğini anlatım etti.

Bu dalda 4 senedir yarışmalara katıldığını aktaran Türk, evvel başladığında uran manada baş döndürücü zorlandığını ve alıştırma yaparak kendini geliştirdikçe yarışmalarda dereceler kazanmaya başladığını söyledi.

Türk, Erzurum, Bitlis, Ardahan, Ağrı, Kayseri ve Bursa'ya yarışmalara eklenmek düşüncesince gittiğini ve A ulusal sportmen şekilde Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) ve Kış Olimpiyatlarında Türkiye'yi anabolizma eylemek istediğini bildirdi.

Yarıyıl tatilinde ski kayma fırsatı

Yarıyıl tatilini okazyon bile bile Başkent Millet Bahçesi'ne konaklamak düşüncesince mevrut Zeynep Naz ve Işın kardeşlerin babası Mesut Çatan ise hoca tavsiyesi ve okulları Yeni Turan İlkokulunun sağlamış olduğu imkanlarla bu öğrenime katıldıklarını kaydetti.

Baba Çatan, "Ben de sporcuyum ve çocuklarım da sportmen olsun istedim. Gayet başarılılar ve baş döndürücü memnunum. Çocuklarım bu spora bitmeme edecek ve öbür spor dallarına da göndereceğim." dedi.

Işın Çatan da Bolu Gerede'de kişi yaşıtları arasındaki müsabakada ikinci bulunduğunu belirterek, ski takımlarıyla kaymayı baş döndürücü sevdiğini anlatım etti.

Kardeşi Zeynep Naz ise pistteki rampayı çıkarken baş döndürücü zorlandığını dile getirerek, elan baş döndürücü hız göstereceğini anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ