USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kadın doğum doktorunun aşı çığlığı: "Anne ve bebekleri kaybediyoruz, lütfen aşı olun”

Omicron varyantı topu topu dünyayı alarma geçirirken aşısız hamilelere seslenen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İbrahim Polat, duygularına bilgili olamadı.

Kadın doğum doktorunun aşı çığlığı:
30-12-2021 09:22

Sesi titreyen, gözleri dolan Polat, “18 yaşlarında birlikte hastamız, 25 yaşlarında yada 40'ını eski birlikte ana talibi olabiliyor. Onlar travmayı yaşarken tığ de yaşıyoruz. Kızım yaşlarında füru niteleyerek düşünüyorum, duygulanıyorum. Biz de insanız birikiyor, gebeler ve bebeklerimizi kaybediyoruz. Lütfen aşınızı olun” dedi.

Omicron varyantı evren genelindeki yayılımıyla devletleri alarma geçirirken aşısız ve zamanı gelmesine karşın başka dozlarını yaptırmayan vatandaşların oranıysa korkutuyor. Son aylarda aşı yaptırmayan gebelerden ateş istihbarat gelmeye bitmeme ederken uzmanlar, ana ve bebek ölümlerine erinç uyarıyor. Aşının önemine ilgi çekici Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İbrahim Polat, aşısız gebelerin hastalığa yakalandığında er ve geberik doğum kabil risklerinin de faziletkâr olduğuna ilgi çekti. Hastalarının yaşamış olduğu zorlukları anlatırken gözleri dolan, sesi lerzan Dr. Polat, tamamı ana adaylarını birlikte an evvela aşı olmaları dair uyardı.

“Yüksek düze oksijene karşın dem darlıkları bitmeme ediyor”

Korona virüsün hamileler üstündeki etkilerine bağlı açıklamalarda mevcut Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İbrahim Polat, “Aşısız gebeler aşırı şimdi ağırbaşlı geçiriyorlar, birlikte süre sonraları ansızın kötüleşiyor ondan sonraları da koyu bakıma giriyor. O koyu bakımdan da biçimsiz neticeler çıkabiliyor. Aşılılar anca değil, onlar aşırı şimdi şen geçiriyor, yatış payı üstelik az, aşılıları genel anlamda evden izleme ediyoruz. Yatan aşırı az, serviste değme devir 1,2 pare olmakta onlar da geniş geçiriyor. Aşısız gebeler, koyu bakıma girmeden üstelik aşırı sayıda nedamet belirtiyorlar. Çünkü çor ağırbaşlı seyrediyor. Burada serviste yatarken de faziletkâr düze oksijene karşın dem darlıkları bitmeme ediyor. Serviste yattıklarında üstelik pişmanlarını söylüyorlar değil ki koyu bakıma girdiklerinde” biçiminde konuştu.

“Kızım yaşlarında füru onun düşüncesince duygulanıyorum”

Hastalarının durumlarını anlatırken romanesk anlamış olur canlı Dr. İbrahim Polat, “Hastalık er doğuma niçin oluyor. Eğer ağırbaşlı geçerse tığ annenin tedavisi düşüncesince yada çocuğun oksijensiz kalmaması düşüncesince evladı doğurtuyoruz. Bunlar ya erkendoğan sekelli yerine hayatlarına bitmeme etmektedirler yada yaşanabilir sınırından önceyse ölebiliyorlar. Bu da parasız üstünde ikinci birlikte travmaya niçin oluyor. Hem hastalığını hem bebeğini düşünüyor. Aşı bulunmadığı düşüncesince iş işten eski kabil düşünüp pişmanlığını dile getiriyor ve bunu yaşıyor hastamız tığ de onu anca görür görmez üzülüyoruz. Bu 18 yaşlarında birlikte hastamız da olabiliyor, 25 yaşlarında yada 40'ını eski birlikte ana talibi da olabiliyor. Biz bunlara aşırı üzülüyoruz zira hem çıkarlarını hem bebeklerini kaybedebiliyoruz. Onlar travmayı yaşarken tığ de yaşıyoruz aslında. Kızım yaşlarında füru niteleyerek düşünüyorum onun düşüncesince duygulanıyorum. Biz de insanız birikiyor, tığ de üzülüyoruz. Aşı olun, aşı olun ilkin gebeler olsun, dü can, ikisi ansızın zarar dibine giriyor. Güvensinler, çocuklarına bu aşı birlikte obje yapmıyor, bunu bilsinler. Şu anda dünyada bu aşıyı bulunan beniz binlerce dü canlı var, araştırmalar, icraat var” ifadelerini kullandı.

“Covid'den ölenlerin sayısı başka nedenlerden ölen annelerin sayısından fazla”

Aşının ana adaylarının hem kendileri hem evlatları düşüncesince aşırı iri ehemmiyet taşıdığına ilgi çekici Dr. Polat, “Aşısızlar vaziyeti ağırbaşlı geçirdiği düşüncesince er doğum ve geberik doğumu artıyor. Erken doğum buyurmak ihtimal de dirim boyu ihtimal de sekelli, mânialı birlikte çocuğun yaşaması demek. Bunu da unutmasınlar. 18 yaşında, 21 yaşlarında kızımız vardı, çocuklarını düşünüyorlarsa aşı olsunlar, çocuklarını düşünüp aşı olmama özelliğine girmesinler. Covid'den ölenlerin sayısı bütün başka nedenlerden ölen annelerin sayısından fazla. Eğer bunlar aşılarını olsaydı önlenebilir ana ölümü olacaktı. Şimdi aşı olmadıkları ve ağırbaşlı geçirdikleri düşüncesince önlenemez ana ölümü oluyor. Çünkü bu hastalığın bildik çalışan birlikte tedavisi yok, aşı olup da ölen ana filhakika ego bilmiyorum. Gebe kadınlarımız, gebeler ve bebeklerimizi kaybediyoruz. Lütfen aşınızı olun, hem kendinizi hem çocuğunuzu koruyun” dedi.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ