USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'daki Rus gençler, Ukrayna savaşının müşterek an evvel sona ermesini istiyor

İstanbul’da yaşayan Rus gençler, muharebeye hakkında olduklarını ve savaşın müşterek an önceki bitmesini istediklerini belirtiyor.

İstanbul'daki Rus gençler, Ukrayna savaşının müşterek an evvel sona ermesini istiyor
01-05-2022 13:21
İstanbul

Türkiye’de terbiye ve iş zımnında mevcut Rus gençler, Ukrayna-Rusya ortada bitmeme fail savaşın ve yaptırımların hayatlarını dikçe etkilendiğini anlatım ediyor.

Bir bölümü Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başladığı 24 Şubat’tan sonraları Türkiye’ye mevrut Rus gençler, değme gündüz Taksim Odakule’de Ukraynalıların düzenlemiş bulunduğu savaş karşıtı protestolara katılıyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı'na dirlik çıkan gençler, dü halkın yekdiğeri ile problemi olmadığını, bunun elden ülkeler arası ortak savaş bulunduğunu söylüyor.

Gençler, yaptırımların, Rusya’daki ve diasporadaki tamamı Rusları ağır halde etkilediğini vurguluyor.

Serbest manzume sahibi 28 yaşındaki Bogdan Kovyazın, AA muhabirine, Moskova’dan İstanbul’a geldiğini, savaş karşıtı bulunduğunu anlattı.

Kovyazın, nice arkadaşı kabilinden muharebeye dirlik kabarmak ve Ukrayna halkına dayanak özgülemek düşüncesince tamamı faaliyetlere katıldığını belirterek, "Taksim’de değme gündüz savaşı gıcırtı eylemek düşüncesince toplanıyoruz. Ülkelerini savaş zımnında bırakma ederek sığınmacı özelliğine sakıt yada halen savaşın zarfında dirim savaşı verici Ukraynalılara ‘Biz de sizinle beraberiz’ eyitmek düşüncesince yanlarında durmaya bitmeme ediyoruz." dedi.

İstanbul’daki Rus çoluk çocuk kendisine Ukraynalıların düzenlemiş bulunduğu "savaşa hayır" protestolarını desteklediklerini kaydeden Kovyazın, Ukraynalılarla baş başa cereyan ettiklerini söyledi.

Kovyazın, Türkiye’nin savaşın sonlandırması üzerine çabalarından kıvançlı bulunduğunu ve savaşın en çelimsiz sürede biteceğine ilişkin umutlarını koruduğunu belirterek, "Türkiye, bu savaşın durdurulmasında elinden mevrut çabayı gösteriyor ve ehemmiyetli roller üstleniyor." diyerek konuştu.

"Ukrayna halkının bu savaşı kazanacağına inanıyorum"

Moskova’dan İstanbul’a mevrut 26 yaşındaki Bilgisayar Mühendisi Milhaud Sahaidulin ise Ukrayna’nın, öz toprakları ve halkının geleceği düşüncesince savaştığını anlattı.

Sahaidulin, savaşın bitmesi düşüncesince Türkiye'nin gösterdiği diplomatik çabaları ölçüm ettiğini dile getirerek. Avrupa’nın ortak parçası bulunan Türkiye’nin savaşın sonlandırılması düşüncesince önderlik yapmasını beklediklerini belirtti.

Ciddi ortak sıkı denetim bulunduğu düşüncesince Rusya’da yaşayan halkın Ukrayna’da olup bitenlerden haberli olmadığını dile getiren Sahaidulin, şunları kaydetti:

"Rusya’dakiler şayet yaşanmış bulunan trajediyi görseler inanırım onlar da minimum kılıç dışarıdakiler derece bu muharebeye dirlik çıkacak. Çok üzülüyorum. Masum hanımlar ve kollar ölüyor. Şehirler namevcut ediliyor. Bir ülkede ortak evlat namevcut ediliyor."

"Bu şişman ortak trajedi"

20 yaşındaki mimari talebesi Moskovalı Katya C. de Ukrayna’da yaşananların adamlık açısından şişman ortak afet bulunduğunu aktardı.

Katya C, matbuat ve içtimai medyadaki engellemeler zımnında Rus halkının Ukrayna’da neler yaşandığına ilişkin tek bilgiye ulaşamadığını söyledi.

Milyonlarca Ukraynalı çocuğun sığınmacı özelliğine düştüğünü tamlayan Katya C, "Bu şişman ortak trajedi. Bu kollar ortak nebzecik yaşlarında, er gördüler, sokaklarda öldürülen insanoğlu cesetleri gördüler. Bu evlatların hayatları, gelecekleri ve kültürleri ellerinden alındı." biçiminde konuştu.

Moskova’dan mevrut 27 yaşındaki başıboş resimci Alexander O. ise Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın kazananının olamayacağını vurguladı.

Alexander O, ortak ülkenin bambaşka ortak ülkenin toprakları üstünde adalet kanıt ederek saldırması ve ortak halkın geleceğini namevcut etmesinin hakeza ortak yüzyılda benimseme edilmektedir ortak nesne olmadığını dile getirerek, şu halde konuştu:

"Türkiye’de Ukraynalılarla el birliği zarfında bu savaşın haksızlığını hem Türk halkına bununla beraber dünyaya duyurmaya, dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz. Savaşın ortak hal olmadığını dünyaya beyan eylemek zorundayız. Türkiye’nin, savaşın çözüme ulaşması düşüncesince şişman ortak efor gösterdiğini görüyoruz, Rusya’yı kandırma etmesini imge ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ