USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul’da GPS blokesi geldi, aynı sistemin kullanıldığı cihazlar olumsuz etkilendi

Yurt genelinde GPS (Global Positioning System) sinyallerine karışma edilmektedir ve gerçek olmayan vaziyet spekülasyon uygulanıyor. Drone saldırılarına için imal edilen sistemler zımnında yasalı pervaz özne dronelar Ankara'ya akıllıca özlük başına gidiyor. Gemilerin, uçakların

İstanbul’da GPS blokesi geldi, aynı sistemin kullanıldığı cihazlar olumsuz etkilendi
19-10-2021 10:24
İnsansız iklim araçları teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte defans sistemleri de gelişti. Sınır güvenliği ve yıldırı saldırılarından tevakki etmek düşüncesince imal edilen cihazların kent merkezlerinde kullanılmaya başlanmasıyla iri mesail oluşmaya başladı. İstanbul'da İHA savuma sistemleri dolayısıyla rastgele birlikte gündüz birlikte baş döndürücü drone düşüyor, kayboluyor yahut cihazlar Anakara'ya akıllıcasına gidiyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden müsaade alınarak meydana getirilen uçuşlarda güçlü İHA savuma sistemleri kapatılmıyor.

Bu sebeple beyaz perde sektöründe etkin birlikte baş döndürücü şirketin kullandığı dronelar gerçek sıfır pozisyon müdahalesi yapılması dolayısıyla Ankara Esenboğa Havalimanı'na akıllıcasına uçuyor. Bu tam arama edilmesi cins sıfır cihazlar pilleri bitene derece uçuyor. Sinema sektöründe etkin ve droneları dahil kararında kaybolan eşhas ise hoppadak maddesel kayıplardan düşünce etmediklerini droneların birlikte kişiye ağırbaşlı dokunca verebileceğini söyledi. Sadece droneların değil gemilerin de yönleme sistemleri bozuluyor yahut pozisyon Ankara Esenboğa Havalimanı namına gözüküyor. Gemilerin konumunda bakılan sistemler, taşıt strateji sistemleri kusur bilgelik verebiliyor. Konum spekülasyon müdahalesi dolayısıyla amme kuruluşlarının droneları da etkilenerek düşüyor.

“Cihazlar büyüklük kurumlarını da etkiliyor”

Drone Pilotları Platformu kurucusu Aytaç Engin, “Platformu üyelerinin, cihazların GPS sinyallerinin şaşırtılarak bambaşka birlikte yere yönlendirilmesi sayesinde cihazların kontrolden çıktığı, kaymakamlık ve katliam yaşamış olduğu ve maddesel hasarlara uğradığını söylüyorlar. Şu anda probleminin kökü bulunan Türkiye'de çalıştırılmış bulunan bu cihazları şaşırtıcı cihazlar büyüklük kurumlarını da etkiliyor.

Devlet kuruluşlarının cihazları da bu mevzudan müzdarip. Biz büyüklük cihazlarının da tamiratını yapıyoruz uran servisimizde. Hayvanların strateji edilmiş olduğu GPS cihazları var. Leyleklerin hicret yollarını strateji ediyorlar. Mesela takip edeni işleyen birlikte şirket ile görüştük. Leyleklerin Ankara'da gözüktüğünü söylüyorlar. Yani pozisyonu şaşırttıkları düşüncesince hayvanları da strateji edemiyorlar. Bu hoppadak insansız iklim araçlarında değil, boğazdan sabık GPS kullanan tankerler de var. Baktığınız devir yaşamı umumi namına olumsuz yönde etkileyecek nice şeye faktör oluyor” diyerek konuştu.

“GPS sinyaline erişimi engel olmak suçtur”

Geliştirilen GPS müdahalesi işleyen defans sistemler yüzünden beyaz perde dalının olumsuz etkilendiğini dile getiren drone pilotu Mehmet Öztekin ise, “Sistem arkadaş antagonist ayrımı yapmaksızın çalışıyor. Sistem kablosuz haberleşen sistemleri belirleme ediyor ve GPS sinyallerini bozup kesiyor. Bizim tercih ettiğimiz cihazlar kontrolsüz birlikte biçimde uçuyor. Kaybolan cihazlarımız mevcut bu sistem yüzünden. Kontrolsüz artan birlikte cihaz gidip birisinin hakkında düşebilir. Hava araçlarının GPS kesildiğine müteallik Türkiye üstünde raporlar var. Bir vatandaşın GPS sinyaline erişmesini engel olmak suçtur. Sektör namına bizde bundan böyle sorun ayırmak düşüncesince tedbir yapıyoruz” dedi.

“Cihazlarımız havada kayboldu”

Sinema sektöründe drone pilotu namına etkin Janberk Kızılkaya, “Drone ile yaptığımız rastgele birlikte pervaz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kabilinden müsaade alınarak yapılıyor. Son geliştirilen drone defans sistemleri dolayısıyla birlikte baş döndürücü kaymakamlık yaşadık. Yaşadığımız avarız hem maddesel bununla birlikte tinsel namına birlikte baş döndürücü dokunca vermektedir. Geçen ay 2 sayı cihazımız mezun uçmamıza karşın bizle bulunan bağlantısı kesildi. Daha sonraları cihazlarımızın peyk ile haberleşmesi kesildi. Cihazlarımız havada kayboldu, nereye gittiğini bilmiyoruz. Bu halden amme kuruluşlarının cihazları da etkileniyor” ifadelerini kullandı.

GPS nedir?

GPS(Global Positioning System) dünyanın etrafında mevcut uyduların desteği ile evren üstündeki pozisyonu bulmaya hadim sistemlerdir. Bu sistemler kâffesi evren genelinde parasız birlikte biçimde kullanılabiliyor. Bazı alanlarda evcil otoritelerin sonucu yahut defans sistemleri dolayısıyla ulaşım problemi yaşanabiliyor. Ancak rastgele birlikte dahil bulunmadığı taktirde hepsi bu sistemleri kullanabilme hakkı bulunuyor.

Ahmet Faruk Sarıkoç - Zehra Baykal - Harun Özcüler - Mustafa Ayabakan - Enes Şamil Gönenç
 

İLGİLİ HABER
İsrailde dronelarla ısmarlama teslimatı düşüncesince imtihan uçuşları başladı İsrail'de dronelarla ısmarlama teslimatı düşüncesince imtihan uçuşları başladı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ