USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ispartalı çiftin dördüz bebek sevinci

Isparta'da Emrah ve Tuğçe Öz çiftinin saf hamilelik eliyle dördüz bebekleri oldu. 34 haftalıkken 2'si kız, 2'si koca kendisine dünyaya mevrut bebeklerin esenlik durumlarının dobra bulunduğu belirtildi. Anne Tuğçe Öz, bebeklerinin dördüz olacağını evvel duyduklarında hayret ge

Ispartalı çiftin dördüz bebek sevinci
07-10-2021 16:09

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde canlı iş insanı Emrah Öz(35) ile ev kadını Tuğçe Öz(26), 2 sene ilkin evlendi. Daha sonradan natürel yolla aylı küsurat Tuğçe Öz, hususi müşterek hastaneye başvurdu. Hastanede meydana getirilen tahlillerde Öz çiftine çoklu gebelik bulunduğu belirtildi.

İkiz muntazır çift, bebeklerinin dördüz bulunduğunu duyduğunda sersemlik ve sevinci müşterek arada yaşadı. Hastanedeki izlem döneminin arkası sıra müşterek bebeğin 2 hafta ayrımsız pozisyonda olmasından dolayı, 34'üncü haftada gebelik sonlandırıldı. 2 kız ve 2 eş namına dünyaya mevrut dördüz bebekler, acemi doğan derin iş ünitesinde takibe alındı. Bebeklerin keyif durumlarının elleme bulunduğu belirtildi. Pandemi sürecinde güneş tacı virüse dirlik aşılarını da bulunan çift, dimdik müşterek çevrim geçirdi.

“Normal yolla dördüz gebeliği doktorumuzun da mutluluğuydu”

Baba Emrah Öz, şifahane sürecinde Prof. Dr. Hakan Kaya ve kadrosundan baş döndürücü dikkat gördüklerini söyledi. Doğal yolla dördüz gebeliğin baş döndürücü az rastlanan müşterek gestalt bulunduğunu tamlayan Öz, “Hakan sarıklı tulum bebek uzmanı. Böyle müşterek şeyin tulum bebek yapılmaksızın oluşu Hakan hocanın da mutluluğuydu. Baştan sonradan uyguladığı rejimler ve hummalı düzen programla eşim de tek sapma yaşamadan, programları uygulayarak yavaş yavaş ilerledik. Normalde 24 haftada ikizler doğuyor fakat eşim 33 hafta 3 günde tevellüt yaptı. Birkaç hafta hâlâ kalabilecekti tek çocuğumuz biraz hafta ayrımsız pozisyonda kaldı. Öyle olunca Hakan sarıklı kabul etme sonucu verdi” dedi.

“Çocuğumuzun birine Hakan hocanın adını verdik”

Öz, “Çocuklarımızın birisine dedemiz ve ağabeyimizin adı Ali Efe'yi koyduk. İkincisine doktorumuz Hakan hocamızın adını verdik. Kızlarımıza da babaannemiz Asya ve annemizin adı Mihrimah Türkan isimlerini verdik” diyerek konuştu.

“İlk duyduğumuzda eşim hastaneden çıkana denli konuşmadı”

Anne Tuğçe Öz de 2 senedir evli olduklarını ve bebek istediklerini fakat akıllarında çoklu gebelik olmadığını söyledi. Öz, “Hastaneye geldik, içki verdik, yüklü olduğumu düşünüyorduk, değerim baş döndürücü faziletli çıktı. İkiz olanaklı dediler. Sonra müşterek hâlâ geldik, üçüz denli dediler. Bir hâlâ ki gelişte dördüz bulunduğunu duyduk. İlk duyduğumuz devir hayret geçirdik. Eşim hastaneden çıkana denli konuşmadı, hayret geçirdi. Ben ‘sağlıkları nite olur' diyerek sordum. İlerleyen yıllarda sevindik fakat ilkin özellikle şoku atamadık üzerimizden” dedi.

“Eşim ve ailelerimiz baş döndürücü dayanaklık etmek oldu”

Hamilelik sürecinde benzeri Emrah Öz'ün daim yanı sıra dayanaklık etmek bulunduğunu dile getiren Tuğçe Öz, “”Eşimin ailesine de teşekkürname ediyorum onlar da baş döndürücü dayanaklık etmek oldu. Kendi aileme de teşekkürname ediyorum. Çünkü çetin müşterek çevrim olmakta ruh bilimsel ve tinsel olarak. Hakan hocanın da değme mevzuda tinsel desteği baş döndürücü büyüktür. Süreç elleme geçti, baş döndürücü iş yaşamadım. Tek gebeler şişman sorunlar yaşamış. Ben ayakta atlattım, yürüyerek, aylı değilmişim denli hareketlerim vardı. Mide bulantısı denli gelişmemiş teessürat beli sadece. Ağrısız, sızısız ameliyata girdim. Biz doğumun 2 hafta hâlâ geç olmasını istiyorduk. Ama çocuğun bir tanesi ayrımsız pozisyonda sıkıştığı düşüncesince o sebepten dolayı oldu” diyerek konuştu.

“Aşılarımızı olduk güneş tacı virüse yakalanmadık”

Baba Emrah Öz, pandemi döneminin biçimsiz müşterek çevrim bulunduğunu belirterek, salgının ilkin başlarında annesini güneş tacı virüsten ötürü kaybettiğini söyledi. Öz, “İlk güneş tacı virüs zamanında telkih yapılmaksızın ilkin annemizi kaybettik. İlk koronaya yakalananlardandı. Ailemizde baş döndürücü isim koronaya yakalandı fakat ben, eşim ve ailemizden biraz isim olmadık. Aşılarımızı olduk. Koronaya yakalanmadık, gebelik sürecimiz hakeza ilerledi. Aşı olmayanların şişman riziko yaşadıklarını ve gebeliklerinin sıkkın geçebildiğini duyduk. Aşı şişman faktör. Herkese güneş tacı virüs aşısı olmayı salık mektubu ediyoruz” dedi. Tuğçe Öz de kâffesi yüklü adaylarına telkih olmayı salık mektubu ettiğini belirterek, “Hakan hocamız bizlere önermişti. Ben ve eşim aşımızı olduk” dedi.

“4 ayrı yumurtadan oluşan müşterek gebelik”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaya, Tuğçe Öz'ün dördüz gebeliğin spontan, kendinden bulunduğunu ve 4 ayrı yumurtadan oluştuğunu anlattı. Bu çeşit gebeliklerin bulunmaz görüldüğüne yer veren Prof. Dr. Kaya, “Bu çeşit gebeliklerin kendinden bazılarının ilkin aylarda gerileyip, durması kesif gördüğümüz hadiselerden. Tuğçe kadın da bunlar olmadı. Aileye gebelik başlangıcında anlattığımızda ‘2'sinin birisinin durdurulması, gayrı çocuklardaki gebeliğin devamı, eve bebek sevk oranını artırır' şeklindeki konuşmalarımızda ailenin ‘Allah nite dördüz verdiyse o biçimde devamı' anlamında iradeleri oldu. O da müşterek isabete ulaştı. Bu da elleme müşterek şey. Her devir hakeza olmuyor” ifadelerini kullandı.

“34'üncü haftada gebelik sonlandırıldı”

Gebeliğin 34'üncü haftasında 4 bebeğin de bin 500 gramın üstünde olmasıyla sonlandırıldığını kaydeden Prof. Dr. Hakan Kaya, “Bebeklerimiz bin 550 gram, bin 700 gram, bin 800 gr. ve bin 900 gr. namına doğdular. Şu anda bebeklerimiz takipteler, beslenmeleri güzel” dedi.

Prof. Dr. Kaya, pandemi sürecinde dördüz gebeliğin bahtiyar biçimde tamamlanmasının ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Muhammed Enes Yapalıkan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ