USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Iraklı Sally’i öldürdüğü öne sürülen şüpheli düşüncesince istenen ceza belli oldu

Eskişehir'de 6 aydır bilgi alınamayan Iraklı Sally Ali Challab Al-Abood'u öldürüp parçalara bölerek gübür kutusuna attığı iddiasıyla tutuklanan şüpheli karşı hazırlanmakta olan iddianamede, ‘canavarca hisle yahut cehennem azabı çektirerek bilerek öldürme' suçundan ağı

Iraklı Sally’i öldürdüğü öne sürülen şüpheli düşüncesince istenen ceza belli oldu
02-03-2022 14:26
Eskişehir'de Irak tabiiyetli Sally Ali Challab Al-Abbood'un kaybolmasıyla alakadar İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince hesaplı anket kapsamında olayın şüphelilerinden Amjed Mohsin Mohammed, Kırklareli üstünden Bulgaristan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri vakayla alakadar 10 bin saatlik düzenlilik kamerası görüntülerini izledi. Görüntülerde Sally'nin 2 Eylül haset ahit 15.30 sıralarında şüpheli Amjed Mohsin Mohammed'in evine antre yaptıktan sonradan çıkışının bulunmadığı anlaşılırken, şüphelinin ayrımlı giysilerle yüz kere hariç çıkmış bulunduğu ve elindeki yararsız poşetlerini ayrımlı yararsız kutularına attığı belirleme edildi. Ayrıca Sally'nin eve girmeden dakikalar önceki Mohammed ile baş başa taraf yana yürümüş bulunduğu anların düzenlilik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Yardım fail kardeşi ve arkadaşları da tutuklanmıştı

Yürütülen anket kapsamında şüpheli Amjed Mohsin Mohammed'e tutuklanırken, namına iane ettikleri belirleme edilen kardeşi Asaad Mohsin Mohammed, onun arkadaşı Ammeer Muttashar Mahmood ve Sarhan Shihbab Ahmed de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yardım ettikleri öne sürülen şüpheliler Mahmood ve Ahmed ise elan sonradan adli arama şartıyla başıboş bırakıldı.

‘Canavarca hisle yahut cehennem azabı çektirerek isteyerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemi

Olayla alakadar hesaplı soruşturmanın tamamlanmasının peşi sıra Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta olan savca 1. Ağır Ceza Mahkemesince onama edildi. İddianamede Sally Ali Challab Al-Abood'u öldürdükten sonradan parçalara bölerek yararsız konteynerlerine attığı encam sürülen şüpheli Amjed Mohsin Mohammed karşı ‘canavarca hisle yahut cehennem azabı çektirerek isteyerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet delik cezası istem edildi. Şüpheli Mohammed'e iane ettikleri belirleme edilen kardeşi Asaad Mohsin Mohammed ile arkadaşı Ammeer Muttashar Mahmood ve tutuklanmadan sanıklar Sarhan Shihbab Ahmed ve Hasan Ali Assi hakında ise ‘suçluyu kayırma' suçlamasıyla 6 aydan 5 yıla denli delik cezası istendi.

“Balta ve testereyi evde kurbandan artan etleri boğazlamak düşüncesince aldım”

Iraklı Sally'nin kaybolduğu devir evine geldikten indinde müddet sonradan hariç çıktığını ve sonradan kendisini görmediğini tabir fail maznun Mohammed'in hırdavatçıdan teber ve testere aldığı, bambaşka iş yerinden ise dandik torba aldığı, ayrımsız şeb ayrımlı giysiler giyerek yararsız atmaya çıkmış bulunduğu da iddianamede arazi aldı. Sanık Mohammed ise suçlamaları onama etmeyerek, “Ben hayvanlara abla veriyorum, aş kabilinden birtakımı yiyecekleri kendim çöpe bırakıyorum. Balta ve testereyi evde kurbandan artan etleri boğazlamak düşüncesince aldım. Sally adlı hanımı ego öldürmedim” ifadelerini kullandı.

Sanık Amjed Mohsin Mohammed'in evindeki bıçaklarda, döşek odasındaki halı üzerinde, yerleşme odasındaki dolapta mevcut testerede, evindeki tornavida, pens ve çekiçte Sally'e alakadar bulunduğu belirleme edilen çağ izlerine rastlandığı da iddianamede arazi aldı. Sally'nin ölü bedeni ise hâlâ bulunamadı.

“Baltanın sapı çıkıyor namına bambaşka indinde obje alabilir miyim?”

İddianamede, maznun Mohammed'in naaş parçalarını poşetlere bölerek ayrımlı noktalara attıktan sonra, cinayette kullandığı öne sürülen baltayı satın almış bulunduğu işletmeye götürerek fark etmek istediği arazi aldı. Ayrıca işletmedeki çalışana satın almış bulunduğu baltayı göstererek “baltanın sapı çıkıyor namına bambaşka indinde obje alabilir miyim?' söylediği kaydedildi. Sonrasında ise baltayı iadeli ederek namına testere almış bulunduğu belirtildi.

İddianamede Sally ile gaddar zanlısı Mohammed arasındaki tesanüt anlatılırken, cinayetin hasetlik dolayısıyla mamul olabildiği de belirtilerek, vakadan biraz ay önceki tanıştıkları, devir zamane kafelerde görüştükleri, fakat Sally'nin tesanüt ika dair istemeyerek davrandığı, vakadan tahminî 1 hafta önceki meydana getirilen veladet haset kutlamasında Sally'nin bambaşka indinde insana nazarıitibar gösterdiği, bu vaziyeti gören Mohammed'in ise hasetlik yaşamış bulunduğu kaydedildi.

Abdullah Güçlü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ