USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere Savunma Bakanlığı: 'Rusya operasyonel yaklaşımını değiştirmek zorunda kaldı'

İngiltere Savunma Bakanlığı meydana getirdiği akıbet ihsas güncellemesinde, Rusya'nın Ukrayna direnişinin boyutu ve kuvveti karşısında şaşırdığını belirterek bu durumun Rusya'nın "operasyonel yaklaşımını değiştirmeye zorladığını" anlatım etti.

İngiltere Savunma Bakanlığı: 'Rusya operasyonel yaklaşımını değiştirmek zorunda kaldı'
19-03-2022 12:26

İngiltere Savunma Bakanlığı çağ Ukrayna'da bitmeme fail harp özelliğine bağlı defans istihbaratı güncellemesinde bulundu. Yapılan açıklamada, "Birleşik Krallık ve arsıulusal ortaklarımız Ukrayna'yı müzaheret etmek düşüncesince birleşti. Birleşik Krallık hükümeti Ukrayna'ya ortak kol ekonomik, insancasına ve defans gayeli askeri iane sağlıyor. Rusya ve Belarus'a ek yaptırımlar uyguluyor" denildi.

"Kremlin şu anne denli anne hedeflerine ulaşamadı"

Ayrıca Ukrayna'nın savunmasının Rusya'nın beklemediği denli çelimli olması zımnında Rusya'nın şaşırmış bulunduğu tamlanan açıklamada, "Kremlin şu anne denli anne hedeflerine ulaşamadı. Ukrayna direnişinin ölçeği ve kuvveti karşısında şaşkına döndü. Rusya operasyonel yaklaşımını değiştirmek mecburiyetinde bırakıldı ve deminden ortak telef stratejisi izliyor. Bunun, çıplak kayıpların artması, Ukrayna altyapısının yıkma edilmesi ve insancasına krizin yoğunlaştırılmasıyla sonuçlanan ve farklılık gözetmeyen biberli gücü kullanımını içermesi muhtemeldir" ifadeleri kullanıldı.

Rus medyasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kontrolü altında bulunduğu vurgulanarak, "Putin, Rus domestik medyası üstündeki kontrolünü güçlendirdi. Kremlin, anlatıyı arama etmeye, operasyonel problemlerden uzaklaşmaya ve Rus halkından faziletli kayıplar sayılarını gizlemeye çalışıyor" denildi.

Aylin Albayrak
 

İLGİLİ HABER
Rusya, Mikolayiv kentini vurdu Rusya, Mikolayiv kentini vurdu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ