USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss: "Ukrayna'ya olan desteğimizi ikiye katlamalıyız"

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rus işgaliyle üzerine karşıya olan Ukrayna'nın egemenliğini savunması dair toptan bütünlük oluşturmanın önemini vurgulayarak, "Ukrayna'ya olan desteğimizi ikiye katlamalıyız" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss:
28-04-2022 08:22

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Başkent Londra'dan aut yöntem ilişkin icra ettiği matbuat toplantısında, toptan güvenlik, zenginlik ve sulh mevzularına uyanıklık çekti. Ukrayna'daki Rus saldırganlığına huzur elan çok defans ekipmanın elan aceleci sağlanması icap ettiğini tabir fail Truss icra ettiği açıklamada, "Korkunç barbarlık ve harp suçları karşısında dünya, özlük kaderini atama buyurmak talip Ukrayna'nın mücadelesinde birleşti. Baskı yahut engelleme eliyle kazanabileceklerini düşünenler, toptan güvenlikten yana durum alırken Ukrayna'nın kaderi tehlikede. Putin değerli olursa, Avrupa'da elan dinamit neticeler olacak. Bu sebepten tedarikli olmalı, Ukrayna'ya olan desteğimizi ikiye katlamalı ve mürekkep olmalıyız" dedi.

Truss, "barış, düzenlilik ve refahın" sağlanabilmesi düşüncesince dünkü kuma aut yöntem ekranların benimsenmesi gerektiğine uyanıklık çekerek, "Özgürlük ve demokrasinin kuma kazançlı ve düzenlilik ortaklıkları ot eliyle güçlendirildiği, saldırganların arama dibine alındığı kuma evren gösterimi ile dünkü kuma barış, düzenlilik ve zenginlik devri oluşturmalıyız" biçiminde konuştu.

"Putin'in harp finansmanını kesiyoruz"

Truss icra ettiği matbuat toplantısında, "Yaptırımlarımız Rusya'yı aut borçlarla huzur karşıya bıraktı ve elan ati gitmemiz gerekiyor. Putin'in bu dinamit mücadelesi akçalanmış edebileceği tek arazi olmamalı. Bu sebeple bu, arazi yağı ve doğal taş yağı lambası lambası ithalatını stabil alegori boğazlamak anlamına geliyor." ifadelerinde bulundu.
Truss, toptan ekonominin "kurallara gereğince oynanması" icap ettiğini belirterek, "Putin'in harp çabalarının finansmanını kesiyoruz. Ukrayna ekonomisini ise finansal dayanak ve yatırımlarla destekliyoruz." biçiminde konuştu.

"Ukrayna'ya NATO silahları sağlanması düşüncesince Polonya ile çalışıyoruz"

Ukrayna'da güvenliğin sağlanması düşüncesince Ukrayna'ya gerekseme duyduğu kaynakların sağlanması icap ettiğini kail Truss, "Bu nedenle, Ukrayna'nın NATO standartında silahlarla donatılmasını gelmek düşüncesince Polonya ile eş kuma komite üstünde çalışıyoruz." dedi.

Truss, "Yaklaşımımız, askeri güç, kazançlı düzenlilik ve elan dip toptan ittifaklar kazanmak az daha 3 bölgeye dayanmaktadır. İlk olarak, şişko savunmamızı güçlendirmemiz gerekiyor. Doğu kanadı güçlendirilmeli ve Polonya kadar ülkeleri desteklemeliyiz. Bu sebeple varlığımızı artırıyor ve defans işbirliğimizi derinleştiriyoruz." dedi.

"Eylemsizlik en iri provokasyondur"

Truss icra ettiği açıklamada Ukrayna'daki savaştan alınacak dersler bulunduğunu söyleyerek, işgali caydırmak düşüncesince elan fazlasının yapılması icap ettiğini tabir etti. Truss, "Aynı hatayı kuma elan katiyen yapmayacağız. Çatışmayı kışkırtı korkusuyla ciddi silahlar vermememiz icap ettiğini savunanların tersine eylemsizliğin en iri tahrik olacağını düşünüyorum" biçiminde konuştu.

"Ukrayna'nın ötesinde ortaya çıkan tehditlere huzur duracağız"

Rusya'nın Ukrayna'dan ağız ağıza çıkarılması düşüncesince elan da aceleci ilerlemeye bitmeme edileceğini kail Truss, "Bu kaba duruşumuzu Ukrayna'nın ötesinde ortaya çıkan tehditlere huzur da sürdüreceğiz" dedi.
Ukrayna'nın yanı esna Moldova ve Gürcistan kadar devletlerin de egemenliklerini dayanak kazanmak düşüncesince kimi kabiliyetlere ehil olmasının icap ettiğini kail Truss icra ettiği açıklamada ayrıca, Avrupa Atlantik güvenliği ve Hint Pasifik güvenliği'nin de önemine uyanıklık çekti. Truss, "Pasifik'in korunmasını gelmek düşüncesince Japonya ve Avustralya kadar müttefiklerimizle baş başa fiilen Hint Pasifik'teki tehditleri önlememiz gerekiyor." biçiminde konuştu.

"Çin, kurallarına gereğince oynamalı"

Truss, Rusya'nın saldırganlığını ve Ukrayna'daki harp suçlarını kınamadığı düşüncesince Çin'e müteveccih açıklamada bulunarak, "Çin, kurallarına gereğince oynamazsa yükselmeye bitmeme edemeyecek." dedi. Truss, "Rusya ile arsıulusal kavait ihlal edildiğinde ne çeşit neticeler bulunduğunu gösterdik ve çelimsiz vadeli kazançlı yarar adına güvenliğe, egemenliğe ve saygıya evleviyet vermeye amade olduğumuzu gösterdik." dedi.
Truss, saldırganlık karşısında toptan bütünlük oluşturmanın gerekliliğini vurgulayarak, "Artan saldırganlık karşısında harekete mürur gücümüz mevcut ve demincek harekete geçmeliyiz. Gücümüzü elan iyi, elan emniyetli kuma evren ve elan çelimli kuma toptan iktisat kurmak düşüncesince kullanmalıyız. Bu dünkü devri barış, düzenlilik ve zenginlik düşüncesince kazanacağız." ifadelerinde bulundu.

Aylin Albayrak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ