USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İngiliz Jane Loise'in Türkiye'ye uzanan "iyilik" yolculuğu

İngiltere'de faziletli lisans yaparken tanıştığı Türk akademisyenle evlenmiş ve 3 evladı bulunan Zeynep Jane Louis Kandur, ailesinin üzerine çıkmasına karşın başını örtüp, Müslümanlığı seçti.

İngiliz Jane Loise'in Türkiye'ye uzanan
16-12-2021 12:50
Antalya

İngiltere'de tanıştığı ve o tam efdal lisans fail Türk akademisyenle evlenen, Kur'an-ı Kerim'den etkilendiği düşüncesince Müslüman bulunan Zeynep Jane Louise Kandur, bayanların sosyal, politik ve konuşu yaşamda haklarını şimdi elleme bilmesi düşüncesince savaş ediyor.

Londra'da 1963'te dünyaya mevrut Kandur, ilköğrenim ve ortaöğretim eğitimlerinin arkası sıra University of London, School of Slavonic and East European Studies'te darülfünun eğitimi aldı.

Bir sene da Rusya'da University of Voronezh'da yetişek düzlük Kandur, İngiltere'de efdal lisans eğitimi alırken tanıştığı Türk öğretim üyesi Hamza Kandur ile evlendi.

Kur'an-ı Kerim'den etkilenen Kandur, ortak müddet sonraları Müslüman oldu. Ailesinin ve dostlarının eleştirilerinden bunalan Kandur, 1992'de Türkiye'ye taşındı. Kayınvalidesi "Jane" adını söyleyiş etmekte engel çekmiş bulunduğu düşüncesince Zeynep adını düzlük Kandur, 28 Şubat sürecinde başını açmamak düşüncesince aşırı sevilmiş bulunduğu muallimlik mesleğini artırmak durumunda kaldı.

Kadın, çocuk, eş demeden her insanın eğitimine ehemmiyet verici Kandur, AA muhabirine, 28 Şubat sürecinde Türk yurttaşı olmamasına karşın başı mestur bulunduğu düşüncesince edisyon yapıldığını ve mesleğini artırmak durumunda kaldığını dile getirdi.

Kandur, şahısların "başörtüsü iliştirmek durumunda değilsin, İslam hakeza ortak ilmek değil. Eşin edisyon yapıyor, biliyoruz" sanarak yorumlar yaptığını ve bu halden enine boyuna erinçsiz bulunduğunu belirtti.

Kandur, 15 Temmuz çarpış girişimi sürecinde evlerinin F-16'ların sesiyle inlediğini dile getirerek, o süreçte BBC, Sputnik, Al Jazeera ilkin iktisap etmek kıl payı nice ecnebi matbuat kuruluşuna İngilizce röportajlar vererek gerçekleri anlattığını anlatım etti.

Bir mütalaa merkezi kurduğu süreçte, namına vasıl zamanın AK Parti İstanbul İl Yönetimi Kadın Kolları Başkanı hasret Zengin'in eş kollarına çağırma ettiğini özetleyen Kandur, çağırma hesabına eş kollarına katıldığını, ayrımsız sürede Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) önce üyelerinden birisi şekilde derneğin çalıştaylarına katıldığını aktardı.

Bazı dernek, çırçıplak maşer kuruluşları ve AK Parti eş kollarında fariza düzlük Kandur, KADEM'i bildirmek düşüncesince BM'nin eş hesabına meydana getirdiği zirveye gittiğini, başkaca IGETEV İz Bırakan Müslüman Kadınlar Projesi'ni de yönettiğini söyledi. Kandur, bu plan kapsamında hala eğitimlerin düzenlenmekte bulunduğunu dile getirdi.

Eşinin rolü düşüncesince taşındıkları Antalya'da KADEM İl Temsilciliğine tayin edilen Kandur, hanımlar ve Türk topluluğu düşüncesince çalışmaya rastgele devir amade bulunduğunu ve yetişek hesabına yoğunlaştığını söyledi.

"KADEM'in çalışmalarına ehemmiyet veriyorum"

Kadınlarla ait tamamı dünyada sıkıntıların bulunduğunu dile getiren Kandur, "Batı'dan geldim fakat orada da aşırı sorunlar var. Babam profesör, annem hekim bulunmasına karşın başörtüsünü takınca sözde değişik birisi olmuşum kabil insanoğlu bana apayrı baktı." sanarak konuştu.

Kadınlara ve ailelere müteveccih eğitimler düzenleyeceğini özetleyen Kandur, "KADEM'in çalışmalarına kaynamak istiyorum. Çok resmiyet kıvrım ettik, dobra bölgelere geldik. KADEM Genel Merkeziyle yürüttüğümüz çalışmalara ek şekilde hepimiz mümessillik şekilde da yerelde birtakımı ameliyat yürütüyoruz. Kadın hakları ve aileyi ait meselelerde kalımlı analizör istihsal etmek amacıyla türlü ameliyat ve planlar yürütüyoruz. Örneğin, hanımlar ekonomide şimdi aşırı olsun, Türkiye'nin kalkınmasına yardım sunsun istiyoruz. Türkiye hakkıyla dobra ortak ülke, aşırı gelişmiş, nice mevzuda batıdan aşırı ileride." sanarak konuştu.

Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Eğitim Koordinatörlüğünü de yürüteç Kandur, eş meselesi elden siyasete bağlandığında hal bulunamadığını belirterek, hız konularını, eğitimi, istihdamı maşer şekilde daim bu arada halletmek icap ettiğini vurguladı.

Dul eskimiş yahut boşanmış bayanların ara sıra menfaatlerini mali mevzularda çıtırbom bulabileceğini dile getiren Kandur, "Finansal okuryazarlık, cesaret kartı ne kullanılır, 'bütçe nedir'den saklı yazı paralara denli hanımlara müteveccih yetişek düzenlenmesi düşüncesince düzentileme başlattık." ifadesini kullandı.

Kandur, familya kavramı, eş ve baylarda müspet iletişim, eşler arası, eşlerin çocuklarla iletişiminin önemine dikkati çekerek, "Bu bölgede eğitimler vereceğiz. KADEM'in kapısı her insana açıktır, kadın, erkek, çocuk, nemli on paralık ayırt etmiyor. Yereldeki şahısların gereksinimlerine ve mevrut taleplere gereğince kurslar açıyoruz, eğitimler ve seminerler yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ