USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ig Nobel ödüllü araştırmaya mucibince müntehip zayıfsa politikacılar obez

Harvard Üniversitesinin Nobel karşıtı anadan görme "Ig Nobelleri"nde Ekonomi Ödülü'nün sahibi Pavlo Blavatskyy, seçmenlerin cılız bulunduğu devletlerde politikacıların obezite oranlarının şimdi faziletkâr bulunduğunu söyledi.

Ig Nobel ödüllü araştırmaya mucibince müntehip zayıfsa politikacılar obez
29-09-2021 16:21
Ankara

Bir ülkedeki siyasetçilerin obezite oranının o ülkedeki yozlaşmanın işareti olabileceğiyle ait araştırmayı örümcek Pavlo Blavatskyy, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Blavatskyy, monitör programında yolsuzlukla savaşım fail birlikte karakteri canlandıran Vladimir Zelenskiy'nin Ukrayna Devlet Başkanı seçilmesinin arkası sıra yolsuzlukla ait okumalar hazırlamaya başladığını ve araştırmanın mevzusunun bunun kararında ortaya çıktığını dile getirdi.

Okumaları esnasında yolsuzluğun birlikte biçiminin de politikacıları dolgunca araç ve içecekle şişman ziyafetlere çağırma geçirmek bulunduğunu gördüğünü tamlayan Blavatskyy, "Düşündüm ki politikacılar bu cins ziyafetlere aşırı yoğun çağırma edilirse, kilogram onama etme riskleri artabilir ve bu birlikte tomar kiloları hasretmek o denli bedava olmayabilir. Benim hipotezim şuydu: politikacıların obezite oranları ile yolsuzluk ortada fazlalık birlikte alım satım olup olmadığını arama etmek. Proje hakeza doğdu." niteleyerek konuştu.

Araştırma dört ay, yayımlatabilmek dü sene sürdü

Blavatskyy araştırmanın tansık neticeleri bulunduğunu aktararak "Beni tansık şey, politikacıların hakkıyla obez olmasıydı. Yani tahmini cisim kütle indeksine baktığım bakanların kestirmece 1/3'ünün bu indeksi 35 ile 40 arasındaydı. Yani buna alevlenmiş obezite deniyor. Ve evet, bu hayatı zılgıt fail birlikte durum. Vücut kitleniz bu seviyedeyse birlikte doktora görünmeniz gerekir. Ama hâlâ da tansık olan, politikacıların obezitesi ile ülkedeki algılanan yolsuzluk kuru ortada hakkıyla oranlı birlikte alım satım vardı. Araştırma sürecinde birlikte yurt yozlaşık adına algılanıyorsa, o ülkedeki bakanlar ve siyasetçilerin hakkıyla obez bulunduğunu gördüm. Tam tersi hâlâ az yozlaşık adına algılanan ülkelerde, politikacılar hâlâ az obezdi." ifadelerini kullandı.

Politikacıların ile müntehip nüfusunun obezitesi ortada belli belirsiz birlikte menfi korelasyon bulunduğunun altını çizen Blavatskyy, "Politikacıların obez bulunduğu devletlerde seçmenler zayıf. Politikacıların hâlâ güçsüz bulunduğu birlikte ülkede ise seçmenler obez." açıklamasında bulundu.

Araştırmasında Sovyet sonrası cumhuriyetlerden 15' kayınbirader incelediğini tamlayan Blavatskyy, şunları kaydetti:

"Aslında ilkin bunu hayattaki tamamı devletler düşüncesince gerçekleştirmek istedim. Ama bu birlikte tomar iddialıydı. Çünkü arsıulusal medyada birlikte başbakanın yahut dışişleri bakanının fotoğraflarını icat kılmak kolay. Ancak Tarım Bakanı yahut Sosyal Politikalar Bakanı denli bayağı birlikte bakanın resmine ihtiyacınız olduğunda domestik medyaya gitmeniz gerekir. Ve bir aşırı devir bu domestik iletişim araçları İngilizce değil. Bu sebepten dolayı domestik dili bilmeniz gerekir. Ben Ukrayna asıllı olduğum düşüncesince Kiril alfabesiyle merkum soyadları okuyabiliyorum. Bu sebepten dolayı benim düşüncesince emektar Sovyet cumhuriyetlerinde aile adı araştırmak kolaydı."

Blavatskyy, araştırmasına 2017'de başladığını ve 4 ay sürdüğünü fakat yayımlamayı onama edecek birlikte bülten bulmanın dü sene sürdüğünü dile getirdi.

Ig Nobel ödülüne başvurmadı

Ig Nobel ödüllerine kendisinin başvurmadığını kail Blavatskyy, "Bir gün, aynı bugün beni aradığınız denli birlikte telefon aldım. Bana bu ödülü kazandın dediler. Pek aşırı ülkede medyanın merakı aşırı fazlaydı. Gerçekten şaşırmıştım. 20 senedir çalışıyorsun ve kimesne ne yaptığının farkına başkalık varmıyor, sonradan birlikte gün, tamamı gezegende hacısı hocası ne yaptığınızı aşina olmak istiyor. Bu, ilginç. Harvard'da birinin burada önemsiz birlikte Avrupa mektebinde yaptığımız araştırmayı ayırt edeceğini fon başkalık edemezdim. Bu sebepten dolayı aşırı şaşırdım. Amerikalılar bana bu sene 10 bin müracaat aldıklarını söyledi. Öyleyse makalenizin o denli müracaat arasından seçilme şansı nelerdir ki? İnanılmaz." dedi.

Blavatskyy, araştırmasının ekonomistleri çizge verilerle çalışmaya motivasyon etmesini umduğunu söyleyerek "Bu, gelecekteki tetkikat düşüncesince enteresan birlikte yol ve ihtimal de kimi kişilerin yolsuzluğun elbette ölçüleceği dair hâlâ güzel fikirleri vardır. Bu nice ülkede şişman birlikte dava ve yenilikçi ölçümler değme devir kıvançla karşılanır. Belki doğacak sene bu ödülü edinim şansınız da olur." değerlendirmesini yaptı.

Pavlo Blavatskyy'nin Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Estonya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Moldova, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan'ın 2017 bakanlarının 299 ön beniz görüntüsünü toplamış bulunduğu araştırmasında bakanların cisim kütle indeksi birlikte elektronik beyin algoritması kullanılarak kestirim edildi.

Araştırmanın sonuçları, politikacıların cisim kütle indeksi denli fiziki özelliklerinin, politik yolsuzluk düşüncesince mebus değişkenler adına kullanılabileceğini gösterdi.

Ig Nobel Ödülleri

İlk el 1991'de planlı ödüllerin adı, "aşağılık", "bayağı" anlamına mevrut İngilizce "ignoble" kelimesinden geliyor.

Önceleri absürt atmaca çalışmalarla küçümseme geçirmek düşüncesince sunulan ödüller, devir içre popülaritesinin artmasıyla kullanmakta olanları evvel güldüren, sonradan da düşündüren ilmî araştırmalara verilmeye başlandı.

Ig Nobel Ödülleri, bilgi dünyasının en prestijli ödüllerinden bir tanesi bulunan Nobel Bilim Ödülleri’nin açıklanmasından kestirmece birlikte ay önce, ilkgüz ayında veriliyor.

Törende ödüllerini, asıl Nobel ödülü sahiplerinin elinden düzlük araştırmacılara teşekkürname konuşmalarını yapmaları düşüncesince 60 saniye müddet tanınıyor. Konuşma esnasında sahneye aşırı sayıda kağıt tayyare atılıyor.

Ig Ödüllerinin kurucusu Marc Abrahams, değme sene binlerce bireyin rütbe düşüncesince müracaatta bulunduğunu anlatım ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ