USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Heybeliada’daki market girişimi iki kadını da girişimciliğe teşvik etti

Heybeliada'da ıvır zıvır müşterek mahalle marketi ile önceki el ticarete atılmış ve elan sonra kurumsal müşterek zincir mağazanın çatısı dibine giren Nursen Kaplan (39), düzentileme disiplini ve azmiyle teşebbüste mevcut olmak talip hanımlara da dayanıklı oldu.

Heybeliada’daki market girişimi iki kadını da girişimciliğe teşvik etti
27-09-2021 12:01

İki bebek anası Nursen Kaplan, 10 sene ilkin Kars'tan Heybeliada'ya geldi. Kısa müddette adaya ahenk sağlayıcı Kaplan, ilkin girişimcilik tecrübesini ise önemsiz yanında market ile yaşadı. Küçük esnaflıkta işlerin istediği kabilinden gitmediğini ve birlik da besin sektöründen ayrılmaya değişmeyen verdiği kâmil kurumsal yanında zincir mağazanın bayilik sistemiyle tanışan Kaplan, marketini kurumsal yanında kimliğe bürüdü. Heybeliada CarrefourSA Mini Market Müdürü bulunan Kaplan, girişimiyle iki kadını da yönlendirerek onların da ayını sistemle teşebbüste bulunmalarına punt oldu. Marketinin kurumsal kimliğe geçmesiyle ticarette büyüdüğünü ve maddesel hasılatının arttığını kail Kaplan, akilane yanında değişmeyen verdiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu dile getirdi.

Küçük esnafı herhangi yanında devir desteklediklerini tabir fail CarrefourSA Yatırım, İnşaat ve Satınalma Genel Müdür Yardımcısı Bulut Batum, “Türkiye'de 700'den yanında tomar mağazamız var. 25 salname Türkiye ve 50 salname arsıulusal tecrübemizi domestik bayilerimize de aktarma etmek istiyoruz. Yaklaşık 50 mağazamızda bayilik sistemiyle çalışıyoruz. Marketlerimizin baş döndürücü ağırbaşlı yanında bilim birikimi var. Lojistik altyapısı ve 50 bin mahsul çeşitliliğimizi, akıllıca satın kabul etme koşullarımızla bayilerimize sunuyoruz” dedi.

“Çalışanımızın yüzdelik 40'ında ilavesi kadın”
Kadın girişimcileri kurumsal çatıları altında yanında araya getirdiklerini tabir fail Bulut Batum, “11 bin çalışanımızın yüzdelik 40'ında ilavesi kadın çalışanımızdır. Bundan baş döndürücü devlet duyuyoruz. Ancak bu numara bizim düşüncesince kifayetli değil. Bu rakamı yüzdelik 50'nin dair boşaltmak istiyoruz. Aynı bilinçlilik bayilerimiz düşüncesince de geçerli. Kadın girişimcilerimizden baş döndürücü dip yanında arzu geliyor. Öncelikli namına onları değerlendiriyoruz. Kadın girişimcilerimiz baş döndürücü becerikli ve elleme yanında başarım sergiliyor. Biz de kendilerinden baş döndürücü memnunuz” niteleyerek konuştu.

“Yatırım bütçemizle bayilerimizi destekliyoruz”
Girişimde mevcut kızarmak talip hanımları herhangi yanında devir desteklediklerini tamlayan Batum, müşareket namına tek devir bayilerini bekâr bırakmadıklarını söyleyerek, ”Bayilerimizdeki mamüllerin yüzdelik 80'ini kılıç gerçekleştirme ediyoruz. Bizim enerjimiz ve gücümüzden yerinde faydalanıyorlar. Yalnızca bayilik anlaşması yapmıyoruz, onların kere arkadaşı da oluyoruz ve bu yolda bu arada yürüyoruz. Eksiklerini bu arada gideriyoruz, iyileştirmemiz müstelzim noktalar mevcut ise onları bu arada iyileştiriyoruz. Çünkü kılıç millî kılıç zinciriz. Yatırım düşüncesince ayırdığımız bütçemizi hem kişi mağazalarımız bununla yanında bayilerimiz düşüncesince kullanıyoruz” halinde konuştu.

“Kadın girişimcimizden baş döndürücü memnunuz”
Heybeliada'da kadın yanında girişimcinin bayiliklerini almasından çevre baş döndürücü görkemli olduklarını aktaran Batum, “Buradaki esnafla da konuştuğumuzda hacısı hocası kendisinden baş döndürücü memnun. Çok kandırıcı yanında girişimci. Girişimiyle öteki kadın girişimcilerimize de sağlam olacaktır. Biz halis muhlis kadın girişimcilerimizin bayilik sistemimizi araştırmalarını ve oruçlu olanların bize başvurmalarını dileyiş ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Küllerimizden doğduk”
Girişimciliğinin önemsiz esnaflıktan kurumsal yanında kimliğe dönüştüğünü tamlayan Heybeliada CarrefourSA Mini Market Müdürü Nursen Kaplan, “CarrefourSA'nın bayilik sistemini öğrendim ve başvurdum. Bize baş döndürücü elleme olanaklar sundular. Bir markanın kıymetini bu markayla öğrendik. Destekleriyle herhangi yanında devir yanımızda oldular. 8 sene önemsiz yanında market işlettim. Sonrasında işlerimiz baş döndürücü elleme gitmedi. Bu işi salıverme sonucu almışken, bu markanın bayilik verdiğini öğrendik. Bizi küllerimizden baştan doğurdular” dedi.

“Pandemi sürecinde markalaşmanın avantajlarını gördük”
Bir ana ve kadın girişimci namına zoru başardığını kail Kaplan, “İşimiz baş döndürücü himmet talip yanında iş. ‘Emeksiz aşındırmak olmaz' düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Yeri geldi çocuklarımla çalıştım. Bana iane ettiler. Eşimin de yardımı ile hepsi zorlukların üstesinden geldim. Nitekim marketin açılması pandemi sürecine denktaş geldi. Çok dip yanında proses geçirdik. Ancak tek sıkıntımız olmadı. Ürün çeşitliliğimiz baş döndürücü fazlaydı ve on paralık yığılım sorunu yaşamadık. Markalaşmanın en iri avantajlarından bir tanesi de bu oldu” niteleyerek konuştu.

“İki kadın girişimciyi piyasaya kazandırdım”
Kurumsal kimliğin kendilerine nice kazanımı bulunduğunu kaydeden Kaplan, ”Girişimci kızarmak ehemmiyetli ancak yapmış olduğunuz işten dünyalık düzeltmek da baş döndürücü önemli. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Ayrıca iki kadın arkadaşımın da bu bayilik sistemiyle teşebbüste olmasına punt oldum. Bu manada onlar düşüncesince elleme yanında sağlam olduğumu düşünüyorum” halinde konuştu.

“Müşteri yelpazemiz genişledi”
Adada kırkyıllık yanında zincir mağazanın mevcut olmasının takdirle karşılandığını tabir fail Kaplan, “Daha ilkin adada mahsul çeşitliği sorunu yaşanıyordu. Her bölgeye seslenme fail yanında salon bulunmuyordu. Artık mağazamla baş başa bu teessürat bitti. Daha eski marketime on paralık gelmeyen, alışverişte bizi yeğleme etmeyen nice müşterim bundan böyle mağazama geliyor. Mağaza namına kurumsal kimliğe intikal yapmamız alıcı yelpazemizi de genişletti ”dedi.

Girişimde mevcut kızarmak talip hanımlara tavsiyelerde de mevcut Kaplan, “Kadınlar isterlerse herhangi yanında şeyi başarabilirler. Girişimde mevcut kızarmak talip herhangi yanında hanıma bayilik sistemine geçmelerini başvuru ediyorum” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ