USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her sabah ailesi düşüncesince endişeyle uyanıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı günlerdir bitmeme ederken, ailesi saldırının evvel amacı bulunan hükûmet merkezi Kiev'de mevcut Anna Polianetska, konuştu. Kısıtlı olanaklar altında bilgi düzlük Polianetska, yaşamış olduğu endişeyi "Her sabah uyanıyor ve 'Annem-babam nası

Her sabah ailesi düşüncesince endişeyle uyanıyor
01-03-2022 16:18

Rusya'nın Ukrayna'ya erinç altı güneş evvel başlatmış olduğu askeri hamle kâffesi şiddetiyle bitmeme ediyor. Günlerdir Ukrayna'nın birlikte baş döndürücü şehri derin bombalama altında tutulurken, başta de güneş zarfında halkı iklim saldırısına erinç uyararak sığınaklara çağıran sirenler kesmek bilmiyor. Edirne'nin ilçesi Keşan'da canlı Ukrayna yurttaşı 22 yaşındaki Anna Polianetska'nın ailesi de onlardan biri.

Devam fail harp sırasında, Polianetska'nın ayrımsız sürede güneş tacı virüs hastası da bulunan anası sığınıkta gizlenilmek durumunda kalırken, zahmetli birlikte er bulunan babası da sokaklarda Rus silahlı güçlerine erinç bırakmak düşüncesince iş tutuyor. Kuşatma altındaki kentte ailesinden kısıtlanmış olanaklar ile malumat almaya etkin Anna Polianetska'nın, "Her sabah uyanıyor ve 'Annem-babam nasıl? 'Bugün vuruldular mı?' niteleyerek düşünüyorum" dedi.

"Annem sığınakta, babam iş tutuyor"

Günlerdir bitmeme fail hamle üzerine "Ukrayna'da boyut baş döndürücü sert. Gerçek birlikte harp başladı. Çok üzgünüm. Çok zor, zira Ukrayna'nın tamamında birlikte harp ve Rus tankları ile askerleri var. Rusya vuruyor, bomba düşüyor ve ego baş döndürücü korkuyorum, zira annem ne bilmiyorum. Fırsat buldukça onlarla görüşüyorum fakat bulundukları yerde şu an genel ağ yok. Konuşabiliyorum fakat değme devir bilgelik alamıyorum" dedi.
Öte taraftan ailesi ve yakınlarından almış olduğu sonuç bilgiyi paylaşan Anna Polianetska, "Annem ve babam birlikte sığınıkta barınıyorlar, zira sokakta boyut baş döndürücü zor. Eski er bulunan babam da sokakta iş tutuyor. Ruslarla savaşıyor. Her yerde Rus askerleri var. Rusya, 'Ben çırçıplak vurmuyoruz' diyor fakat bu esas değil, vuruyorlar. Yaşadığım kentte baş döndürücü sayıda çırçıplak öldü. İçlerinde tanıdıklarım da var, birlikte arkadaşımın anası de yaralı" ifadelerini kullandı.

"Bu iklim benim, Ruslar gitsin, ülkemizi vazgeçme etmeyeceğiz"

Saldırının arkası sıra BM kaynaklarına gereğince şimdiye derece 500 bin yöresinde Ukrayna yurttaşı asayiş öne sürülen sebebi ile yaşadıkları bölgeleri vazgeçme geçirmek durumunda kalmış şekilde apayrı devletlere sığındı, fakat abluka altındaki Kiev'den Polianetska ailesi çıkmadı. Ailesine çekirdeksel yıldırma uyarısı yaptığını kail Anna, "Ben annemle değme konuştuğumda Putin'in çekirdeksel tabanca giymek istediğini anlatıyorum ve gelmelerini isterim fakat annem ve babam doğmak istemiyor. 'Ben Ukraynalıyım bu iklim benim, Ruslar gitsin. Ülkemizi vazgeçme etmeyeceğiz' diyorlar. Ukrayna'dan başta de Kiev'den görmek baş döndürücü zor. Şu an Kiev kuşatılmış. Yeterli kemirmek ve su gelmiyor" niteleyerek konuştu.

"Savaşçı birlikte iklim olmadık fakat gerçekler bizi buna zorluyor"

Ülkesinde yaşananlara ağıt veremediğini ve şen birlikte hab uyuyamamasına defa açan boyut karşısında "Ben anlamıyorum. 21. yüzyılda hakeza birlikte şey ne olabilir? Ülkemde harp değil sulh isterim fakat ülkemizi, çocuklarımızı ve annelerimizi korumalıyız" diyen Anna Polianetska, "Kimseyi gebertmek istemiyoruz, Rus askerlerini de gebertmek istemiyoruz fakat buna mecburuz. Ülkemizi savunuyoruz. Hiçbir devir kavgacı birlikte iklim olmadık; fakat gerçekler bizi buna zorluyor" niteleyerek istiklal düşüncesince kavga etmeye Ukrayna halkının azimli bulunduğunu da söyledi.

"Özgürlük ve el erki düşüncesince savaşıyoruz"

Şimdiye derece sunulan kavga düşüncesince halkına teşekkürname fail Anna Polianetska, "Ben ülkemde yaşayanlara ve başta de askeri kuvvetlerimize teşekkürname ediyorum. Ukrayna elden askeri şekilde değil, kâffesi çevreler şekilde birleşti. Herkes kenetlendi, Rus tanklarına ve diasporaya erinç savaşıyor. Bunun beraberinde kâffesi dünyadan bağışlar da geliyor. Ukraynalılar genel ağ ile kâffesi dünyaya doğruyu söylemeye çalışıyorlar. Kenetlenmiş durumdayız ve kazanacağımıza da inanıyorum zira esas kazanmalı. Gerçek de Ukrayna'dan yana. Özgürlük ve el erki düşüncesince savaşıyoruz. Sadece Ukrayna düşüncesince değil, Belarus, Gürcistan, Litvanya, Letonya denli Rusya'nın gaddar elinden çekici devletler namına da savaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Emre Akarca
 

İLGİLİ HABER
Ukraynalı darülfünun talebesi Yulııa Tosun: Ukraynada olsam birlikte yere uzaklaşmak istemezdim Ukraynalı darülfünun talebesi Yulııa Tosun: 'Ukrayna’da olsam birlikte yere uzaklaşmak istemezdim'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ