USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Her burun estetiğinde düşük de olsa revizyon ihtimali vardır'

Doç. Dr. Erkan Soylu, “Her burun estetiğinde düşük de olsa revizyon ihtimali vardır. Rinoplastinin başarısı burun ve deri yapısı, cerrahi repertuvar ve hastanın salah performansı kabil faktörlere bağlıdır” dedi.

'Her burun estetiğinde düşük de olsa revizyon ihtimali vardır'
22-12-2021 11:50
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu, revizyon burun ameliyatlarına dair iptila edilenleri açıkladı. Doç. Dr. Soylu, revizyon ameliyatlarının tashih yahut işlemi bitirme düşüncesince yapıldığını belirterek, “Bir burun ameliyatında hedeflenen neticelere ulaşılamaması yahut uzaklaşılması kararında tashih düşüncesince lazım bulunan ikinci, üçüncü yahut şimdi yanında tomar meydana getirilen ameliyatlardır. Burun ameliyatlarında hedeflenen neticeler doktor ve hastalanmış çeşidinden cerrahi müdahale öncesinde belirlenir. Çünkü cereyan noktası hastanın evvel burnudur. Dolayısıyla herhangi yanında burnun ulaşabileceği ürün birbirinden farklıdır. Burun ameliyatlarında başarının ölçütü işlevsel ve güzel duyu kendisine kayda bedel değişimin, gelişmenin elde edilmesidir. Bu değiş ve ilerlemenin ulaşacağı ürün benek herhangi yanında burunda farklıdır” dedi.

Hasta ve doktor arasındaki iletişimin ameliyatın sonucunu etkilediğine dikkati çekici Doç. Dr. Soylu, şöyleki bitmeme etti: “Yapı gereği burnu doğru dürüst olamayacak bulunan hastaların cerrahi müdahale öncesinde bu vaziyeti bilmeleri ve hekimlerin de bu hakikatı hastalarına söylemesi gerekir. Böylece hastalanmış beklentisi ile cerrahi müdahale neticesinde ortada düzensizlik olmaz. Ameliyattan hiçbir yarar göremeyecek ve tekâmül sağlanamayacak bulunan eşsiz de olsa hastalar vardır. Bu hastaların cerrahi müdahale edilmesi akla yatkın değildir. Eğer cerrahi müdahale öncesinde doktor ve hastalanmış ortada beklenir neticeler dair yanında uzlaşma oluşmamışsa cerrahi müdahale hemen sonra manzara kırıklıkları, mutsuzluklar beklenebilir. Sonuç kendisine herhangi yanında hastalanmış cerrahi müdahale önceleri burnunun ulaşabileceği beklenir seviyeyi bilmelidir.”

“Burnum ne denli güzelleşebilir”

Doç. Dr. Erkan Soylu, burun ameliyatlarında 2 amaç olduğuna ayraç ederek, “Burun yüzün merkezinde toprak alır ve yüzümüzün görüntüsünü ağır açıdan etkiler. Dolayısıyla hacısı hocası yüzüyle mevzun doğru dürüst yanında görünüş ister. Bir gayrı önemi de hayatın yanında numara prensibi bulunan soluk almanın evvel ve en ehemmiyetli organı olmasıdır. Burun ameliyatlarındaki gayemiz şimdi dobra yanında görünüş ve şimdi şen yanında nefestir. Ameliyat sonrası soluk almada yeteri kadar salah olmaması kesin revizyon gerekçesidir. Görünüm konusu az buçuk şimdi karışıktır. mesela baş döndürücü balıketinde kaplı yanında hastada incecik, palamut ve incitici hatlara eş yanında burun elde edilemez. Ya da ağır beniz asimetrisi bulunan yanında hastada ağız ağıza aklık yanında burun elde edilemez. Dolayısıyla herhangi yanında hastalanmış burnunun eş bulunduğu problemleri ve kısıtlılıkları bile bile ameliyata girmeli ve ameliyattan beklentisinin ne olması gerektiği dair bilgilendirilmelidir” açıklamasında bulundu.

“Tekrarlama ihtimali yüzdelik 5 ila 10 arasında”

Her burun ameliyatında düşük de olsa revizyon ihtimalinin bulunabileceğini tabir fail Doç. Dr. Soylu, “Burun ameliyatlarında revizyon payı burun yapısı, hastanın iyileşme performansı ve cerrahın tecrübesi ile münasebetli olmakla bu arada umumi kendisine yüzdelik 5 ila 10 ortada değişir. Çok görmüş geçirmiş ellerde bu nicelik şimdi düşük olmakla bu arada banko yüzdelik bakir değildir. Ameliyat edilen burun ne denli az soruna eş olursa olsun revizyon payı bakir olmaz. Hastaların cerrahi müdahale öncesinde bunu bilmeleri baş döndürücü önemlidir. İyileşme süreci bitmeme ederken apayrı doktorlara danışılması yahut internetten seçenek yaklaşımlara nazarıitibar duyulması yersiz kelle karışıklığına minval açacaktır. Dolayısıyla hastaların cerrahi müdahale oldukları doktorla yaklaşan irtibatta olmalarını başvuru ediyoruz” biçiminde konuştu.

“Problemin kaynağında güzel duyu ayıp mu olmadan ruhsal dava mu var”

Doç. Dr. Erkan Soylu, revizyon nedenlerini de şu halde açıkladı: “Ameliyattan sonradan yeteri kadar müddet geçmiş olmasına rağmen burundan soluk almanın rahatlamaması kesin revizyon gerekçesidir. Ameliyattan ilkin hedeflenen hepsi sonuçların yanında seansta elde edilememesi yahut ameliyattan sonradan beklenmeyen yanında kanama, enfeksiyon kabilinden karışıklık gelişim göstermesi de revizyon gerektirebilir. Sonucun hastanın beklediği tarza akla yatkın olmaması, söz gelişi saf ürün talip hastalanmış düşüncesince baş döndürücü kalkık olması yahut kalkık ürün talip hastalanmış düşüncesince baş döndürücü saf olması da yanında apayrı nedendir. Bir gayrı sebep de beniz asimetrisi, balıketinde ten kabilinden kısıtlılıklara dair yahut çıtırbom düzeltmeye dair kendisine iyileşme sürecinde ayrışık mesail çıkmasıdır. Bazı ruhsal hastalıklara dair olarak, normalde sorunsuz bulunan burnunda hastanın daim dava varmış kabilinden hissetmesi de ehemmiyetli yanında nedendir. Bu hastaların esasta cerrahi müdahale öncesinde doktor çeşidinden belirleme edilmesi ve bu ruhsal hastalığı ait hekimlere gönderilip arama dibine alınana denli ameliyatın ertelenmesi şimdi uygundur. Ancak bu sorunu cerrahi müdahale önceleri toplantıda herhangi yanında devir belirleme kılmak maatteessüf kabil olmayabilir.”

Revizyon kararını ki vermeli?

Bir burun ameliyatında revizyon gerekip gerekmediğine hastalanmış ve doktorun baş başa değişmeyen vermesinin akla yatkın bulunduğunu tamlayan Doç. Dr. Soylu, “Bazı hastalar fotoğraflarıyla bizlere revizyon ameliyatı düşüncesince başvurduklarında ‘Sizin burnunuzda bundan şimdi ati yanında ürün elde edilemez' deyip revizyonu reddedebiliyoruz. Yani revizyon neticesinde hastanın yegâne başına değişmeyen verebileceği yanında gidişat değildir. Aynı halde yanında doktor burnunuzda şu dava var yanında revizyon planlayıp düzeltelim söylediğinde hastalanmış elde etmiş bulunduğu netice ile bahtiyar kabil ve revizyon ameliyatını reddedebilir. Dolayısıyla revizyon neticesinde hastalanmış ve hekimin iyileşme tamamlanmasından sonradan oturup baş başa değişmeyen vermeleri müstelzim yanında süreçtir” değerlendirmesinde bulundu.

“Revizyon evvel ameliyattan ne denli sonradan yapılmalı”

Doç. Dr. Erkan Soylu, evvel ameliyattan sonradan revizyon düşüncesince en akla yatkın tarihi ise şöyleki anlattı: “Deneyimlerimize uyarınca alışılagelen ve edepli kaplı hastalarda iyileşme süresi minimum yanında yıl, balıketinde kaplı hastalarda ise minimum dü yıldır. Bu iyileşme süreleri dolmadan revizyon ameliyatı planlanması sakıncalıdır. Çünkü birtakım mesail iyileşme tamamlandıkça ortadan kalkabilir yahut ortaya çıkabilir. Bu sebeple yeteri kadar bekleyip hepsi neticeleri kıymetlendirmek ve ondan sonradan gerekliyse cerrahi müdahale planlamak en akliyeci yaklaşımdır. Genel kendisine revizyon ameliyatları evvel ameliyatlardan şimdi güç ve özelliklidir. Çünkü evvel kere cerrahi müdahale olacak bulunan yanında hastada şayet doğumsal yanında sapaklık olmadan burun yapısı ve anatomisi belli, cerrahı gözleyen problemler şimdi öngörülebilirdir. Revizyon ameliyatlarında ise bu gidişat farklıdır. Ameliyat esnasında birtakım yapıların şekli, anatomisi değişmiş ve kakırdak bina azalmış olabilir. Bu vaziyette bedenin apayrı yerlerinden söz gelişi en pıtrak kulak ve kaburgadan kakırdak kabul kılmak gerekebilir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ