USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

HDP önünde evlat nöbeti tutan ailelere saldırı iddiası

Çocukları yıldırı örgütü PKK çeşidinden gücün dağa kaçırmış olduğu iddiasıyla 870 gündür HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin nöbeti şişman müşterek kararlılıkla sürüyor. Evlat nöbeti tutan Celil Begdaş ile Şadin Elhaman, HDP'li bulunduğunu iddia e

HDP önünde evlat nöbeti tutan ailelere saldırı iddiası
18-01-2022 16:44

Diyarbakır'da, HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin nöbeti 870'nci gününde. Ailelerden Celil Begdaş ile Şadin Elhaman'ın, esbak hafta Cuma haset eve gittikleri tam HDP il binasının geri girişinde HDP'li insan yahut şahısların saldırısına uğramış olduğu iddia edildi. Aileler, hale aksülamel göstererek matbuat açıklamasında bulundu.

HDP'liler kabilinden zincirle saldırıya uğradığını iddia fail Şadin Elhaman, Bayram Elhaman'ın babası olduğunu, 2017 yılından beri oğlunun HDP'liler kabilinden kandırılıp götürüldüğünü öne sürdü. 14 Ocak 2022 gece ezanı saatlerinde Celil Begdaş ve Hacı Göğer ile eve gittiklerini kail Elhaman, “HDP il binasının geri kabilinden mevcut ana yol üstünde bizim yolumuzu kestiler ve zedelenmek ettiler. Buna cevap adına onlardan katiyen çekinmiyorum. Hayvan bağlamada beğenilen zincirle saldırıp parmağımı kırdılar. Bize saldıranlar 4 kişiydiler, 3 insan otomobilde müşterek başka insan ise aşağıda bekliyordu” dedi.

“Bu saldırı hepimize mamul müşterek saldırıdır, ölümüne buradayız”

Eşine meydana getirilen saldırıya aksülamel yayınlayan Ayten Elhaman, “Bizim canımızdan dirilik aldılar. Anne ve babalar adına yılmayacağız. Evlatlarımızı bizlerden aldılar, dağlarda ölüme mahkum ettiler ki, benim eşim ve Celil Begdaş eve döndükleri tam Cuma haset sayaç 16.00 yöresinde HDP il binasında etkin çaycı, yollarını kesip pusu kurmuşlar. Ne hakları var. Bakınız eşimi ne bir hale sokmuşlar. Hem çocuğumu kaçırdılar, canımızdan dirilik aldılar. Şimdi ise eşime ve Celil Begdaş'a saldırmışlar. Bu saldırı hepimize mamul müşterek saldırıdır. Ölümüne buradayız. Ya zafer, ya ahiret yolculuğu niteleyerek buraya geldik. Artık kâfi deriz ve bitsin. Buradan dağdaki ufaklıklara da sesleniyorum. Kaçıp gelin, çelimli devletimiz var, kaçın tasdik olun” niteleyerek konuştu.

“Onlardan korkmuyoruz ve yılmayacağız”

Saldırıya uğradığını iddia fail Celil begdaş da, “Geçtiğimiz Cuma haset kılıç burada evlat nöbetinde tuttuktan sonradan sayaç 16.00 sıralarında Şadin Elhaman ve Hacı Göğer ile eve gidiyorduk. HDP'nin geri kabilinden aşağıya indik ve ego göçüm çağırmıştım. Şadin Elhaman ile Hacı Göğer caddenin erinç kısmına geçti. Bu tam kapüşonlu biri, el kaldırarak beni çağırdı. O tam Şadin Elhaman'ı çağırdım. Tabi burada adı F. bulunan insan bizlere dostlarıyla baş başa pusu kurmuşlardı. O tam yanına gittiğimizde cebinde mevcut zinciri çıkarıp saldırmaya başladı. Onunla boğuşurken, Şadin Elhaman geldi yanımıza ona da saldırarak parmağının kırmasına bozukluk oldu. Bunun manası HDP bizlere zılgıt vermeye çalışıyor. Biz evvel günde söyledik onlardan korkmuyoruz ve yılmayacağız. Böyle geri kapılardan HDP'ye girip sonrada bizlere saldırmakla göz boncuğu yere varamazlar. Hiç kimesne bizleri korkutamaz ve davamızdan vazgeçmeyeceğiz” halinde konuştu.
Arkadaşlarına meydana getirilen saldırıyı evlat nöbeti tutan aileler adına nefretle kınadıklarını tamlayan Süleyman Aydın, “Burada müşterek tane maksadımız mevcut ve çoğumuz evlatlarımızı istiyoruz. Biz banko yılmayacağız ve çocuklarımız düşüncesince mücadelemizi vereceğiz. 900'ncü günde Türkiye burada nöbette olacağız. Tüm ana ile babaları Diyarbakır'a dayanak noktası vermeye bekliyoruz” anlatım etti.

Sedat Irmak
 

İLGİLİ HABER
Evlat nöbetindeki anneden oğluna çağrı: Oğlum gel, adın üzere yengi yaşat bizlere ne olursun Evlat nöbetindeki anneden oğluna çağrı: 'Oğlum gel, adın üzere yengi yaşat bizlere ne olursun'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ