USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili yeniden hakim karşısına çıktı

Gürcistan'da gözaltına alınarak tutuklanan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, şişman oranda parayı mevki bütçesinden zimmetine nakil suçlamasıyla hakim karşısına çıkarıldı.

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili yeniden hakim karşısına çıktı
02-12-2021 16:55
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te gözaltına alındıktan sonraları tutuklanan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili çağ ayrı müşterek davada ikinci sefer hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 9 milyon lariyi (yaklaşık 39 milyon Türk Lirası) mutluluk bütçesinden zimmetine geçirmekle yargılanan Saakaşvili mahkemede icra ettiği konuşmada, "Mahkeme salonuna 3 sayaç evvela getirildim, duruşma 50 dakika geç başladı. Sizin aşırı zamanınız mevcut derece görünüyor ancak benim müşterek tomar zamanım yok. Ben Ukrayna'nın en şişman memurlarından biriyim. Ben Gürcistan'da enerjik müşterek politikacıyım, lehçe müşterek politik liderim ve hemen politik ameliyat düşüncesince zamanım var. Komedilere ayıracak vaktim yok” dedi.

"Mahkemeye seslenme etmiyorum"

Gazetecilerin de toprak almış olduğu duruşma salonunda konuşmasında Gürcistan halkına seslenme fail Saakaşvili, “Bu mahkemeye seslenme etmiyorum. Öncelikle medyayı selamlıyorum. Bence siz asıl müşterek kahramansınız. Hala yaşıyorsam, size teşekkürname ediyorum. Bu mevzuda aşırı emeğiniz var. Bu hakkıyla de böyle. Tabii ki, tenkit alışılagelen ve bildirme edilebilir” sanarak konuştu.

"Gürcistan'dan ayrıldığımızda, aşındırmak paramız yoktu"

Mahkemede çecik müteveccih açıklamalarına bitmeme fail Saakaşvili, “Gürcistan'ın bütçesini 12 kat, Gürcistan ekonomisini 4 kıvrım büyüttük, istihdamı az hâlâ 2 katına çıkardık. En önemlisi gereksiz müşterek ülkeye geldik, doldurduk ve eli gereksiz döndük. Gürcistan halkı da bunu biliyor. Sıfır bütçeli gereksiz müşterek ülkeye geldik. İyi hatırlıyorum, aylarca mütekait maaşları ve maaşlar ödenmiyordu. Kvareli'de istediğimi bitiremedim ancak behemehâl bitireceğim, ıvır zıvır müşterek güven çekip 40 odalı müşterek otel gerçekleştirmek istiyorum. Gürcistan'dan ayrıldığımızda, hakkıyla aşındırmak paramız yoktu. Annem bunları güzel biliyor. Sonra öğüt vermeye başladım. Son senelerde Ukrayna'da on paralık bu denli güzel olmadığımı itiraf ediyorum, zira deneyimim iş piyasası ve umumi namına mutluluk çeşidinden ölçüm edildi” ifadelerini kullandı.

Eski eşini suçladı

Eski benzeri Sandra Roelofs'u suçlayan Saakaşvili, “Sandra'nın nice harcaması vardı. Çocuklar düşüncesince hediyeler, çocuklardan birisi düşüncesince döşek satın almak, müşterek trambolin ve aşırı hâlâ fazlası. Sandra bozukluk yargılanmıyor? Masrafların bir aşırı Sandra'ya ait. Memnuniyetle burada onunla otururdum zira bu maliyetin dörtte birisi yahut beşte birisi Sandra'nın” dedi.

Eski eşinin ülkeye katkıları da bulunduğunu kail Saakaşvili, “Sandra'nın bu ülkeye masraflarından hâlâ ilavesi bulunan 100 milyon euro'luk tıbbi bağış getirdiğini de unutmamak gerek. Sandra yardımıyla Gürcü kadınlar, evvelkinden 4 kıvrım hâlâ az emcek kanserinden ölüyor” halinde konuştu.

Saakaşvili'nin yüzlerce yandaşı ise Tiflis site mahkemesinde tahminî 5 sayaç idame eden duruşmayı duruşma dışındaki şişman ekranda neşeli namına izledi. Güvenlik nedeni ile yüzlerle kollukçu ve kollukçu kuvveti de mahkemenin etrafında bekledi.

Zimmetine dünyalık geçirmekle suçlanan Saakaşvili'nin bahis konusu davayla ilişik müşterek ahir duruşmasının 27 Aralık'ta yapılacağı bildirildi. Mihail Saakaşvili, 29 Kasım'da ile alakalı yöntemsizlik ve rolü kötüye istimal suçlamalarıyla ayrı müşterek davada evvela sefer hakim karşısına çıkmıştı.

Açlık grevindeydi

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, 8 sene sonraları geldiği ülkesinde evcil seçimlere 1 çağ kala, 1 Ekim Cuma haset başşehir Tiflis'te gözaltına alınmış, arkası sıra Rustavi'deki 12 No'lu Cezaevine atıf edilmişti. Tutuklanmasına aksülamel namına kesat grevine süregelen Saakaşvili keyif durumunun kötüleşmesinin arkası sıra 8 Kasım Pazartesi haset bulunmuş olduğu cezaevinden Tiflis'teki 18 No'lu Gldani Cezaevi Hastanesi'ne atıf edilmişti. Saakaşvili 20 Kasım'da Savunma Bakanlığı'na ilişkin hâlâ kuvvetli Giorgi Abramişvili Askeri Hastanesi'ne dünyalık aktarımı edilmesinin arkası sıra 50 gündür sürdürdüğü kesat grevini sonlandırmıştı.

İlkin Hüseynov


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ