USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gürbulak'ta 'dünyanın en sakıncalı uyuşturucuları'ndan metamfetamine boğaz verilmiyor

Gürbulak Sınır Kapısı'nda 1 titrem 18 kilo metamfetamin ele nâkil gümrük korunum memurları, dünyanın nice ülkesinde en kazalı uyuşturucu maddeler ortada yayınlanan bireşimli uyarıcılardan metamfetaminin kaçakçılığına boğaz vermiyor.

Gürbulak'ta 'dünyanın en sakıncalı uyuşturucuları'ndan metamfetamine boğaz verilmiyor
13-03-2022 12:47
Ağrı

Uyuşturucu kaçakçılarının rotasında mevcut İran-Türkiye sınırındaki Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde toprak meydan Gürbulak Sınır Kapısı'nda vazifeli Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli, bitmiş kapısında icra ettiği çalışmalarla kaçakçılık olaylarının önüne geçmeye çalışıyor.

Yasal sıfır yollarla yurda yaklaşmak maksut elektronik eşya, sigara ve içki derece nice kayıt ve ürünü bitmiş kapısında algılayıcı köpekler ve X-ray aleti desteğindeki aramalarda ele nâkil görevliler, esrar, beyaz zehir derece uyuşturucuları da ele geçiriyor.

Uyuşturucu tacirlerince muhtelif yöntemlerle yurda yaklaşmak maksut uyuşturucuları vasıtaların "zula" fehva edilen duyurulmayan bölmelerinde bulan gümrük memurları, akıbet senelerde dünyada yaygınlaşan bireşimli narkotik maddelerden metamfetaminin kaçakçılığına da müsaade vermiyor.

Bu çerçevede 18 Kasım 2021'de gümrük kapısında meydana getirilen operasyonda, İran'dan bisküvi yüküyle gümrük kapısına geldiği bildirme edilen tır riskli namına değerlendirildi. Bunun üzerinde x-ray taramasına yönlendirilen arabanın çekicisinin geri bölümündeki hazır para tankında zanlı yoğunluğa rastlandı. Ardından kontrol hangarına çekilen tırda narkotik algılayıcı köpeği ile meydana getirilen etraflıca incelemede, çekicinin peşinde somurtkan tank içindeki zanlı maddenin hazır para metamfetamin bulunduğu belirlendi.

Operasyon sonucunda 54 kilo 166 gr. narkotik ele geçirilirken vasıtaya da el konuldu. Gözaltına tahsil edilen ecnebi tabiiyetli anahtar sürücüsü tutuklandı.

Tırın mahrukat deposundaki duyurulmayan bölmede ele geçirildi

Bu vakadan sonraları ayrımsız kapıda, 22 Aralık 2021'de meydana getirilen müşterek ayrıksı operasyonda, gine İran'dan bitmiş kapısına mevrut ecnebi plakalı müşterek tır riskli namına değerlendirilip arandı.

Tırdaki aramada, narkotik algılayıcı köpeklerinin de tepkime verdiği arabanın mahrukat deposundaki duyurulmayan müşterek bölmenin, mahrukat izlenimi tanınmak maksut değişik müşterek hazır para maddeyle doldurulduğunun belirleme edilmesi üzerinde meydana getirilen analizde bu sıvının metamfetamin bulunduğu belirlendi.

462 kilo 500 gr. hazır para metamfetaminin, Türkiye tarihinde bahis konusu tarihe denli ele geçirilen en erdemli miktarlı hazır para metamfetamin bulunduğu açıklandı.

Olaya bağlı yakalanan tırın sürücüsü İran tabiiyetli tır sürücüsü A.A.G. tutuklandı.

Türkiye'de yegâne seferde ele geçirilen en erdemli hazır para metamfetamin

Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki operasyonlarına bitmeme fail gümrük korunum memurları, esbak İran'dan yurda giren müşterek tırda icra ettikleri aramada, 1 titrem 18 kilo hazır para metamfetamin ele geçirdi. Bu miktar, yurtta bugüne denli yegâne seferde ele geçirilen en erdemli metamfetamin miktarı namına kayıtlara geçti.

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan sormaca kapsamında uyuşturucuya el konuldu, tırın şoförü gözaltına alındı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da Twitter hesabından icra ettiği paylaşımda, "Bugüne denli vatanımızda ele geçirilen en erdemli miktarı teşekkül fail bu operasyonda fariza meydan personelimizi kutlama ediyorum." ifadesini kullandı.

Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri, Gürbulak Sınır Kapısından ülkemize antre karşıcı müşterek TIR’da 1 Ton 18 Kg metamfetamin cinsi narkotik ele geçirdi.

Bugüne denli vatanımızda ele geçirilen en erdemli miktarı teşekkül fail bu operasyonda fariza meydan personellerimizi kutlama ediyorum. pic.twitter.com/CByxk3oRVG

— Dr. Mehmet Muş (@mehmedmus) March 12, 2022

Metamfetamin, dünyada en kazalı uyuşturucular ortada gösteriliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca hazırlanmakta bulunan "2021 Türkiye Uyuşturucu Raporu"nda, metamfetaminin bağımlılık etme potansiyeli erdemli bulunan captagon, amfetamin ve ecstasynin toprak almış bulunduğu "Amfetamin tipi uyarıcılar" sınıfındaki bireşimli uyaran konu bulunduğu belirtildi.

Raporda, toz, billur ve tablet formunda mevcut metamfetaminin dünyanın nice ülkesinde en kazalı narkotik maddeler ortada gösterildiği anlatım edilerek, çoluk çocuk ve aileleri uyarıldı.

Son senelerde dünyada yaygınlaşan bireşimli narkotik maddelerden metamfetaminin Türkiye'de önceki el 2009 senesinde İstanbul'da İran kaynaklı müşterek yakalamada ele geçirildiği bilgisi raporda paylaşıldı.

Son senelerde dünyada en aşkın metamfetamin yakalamasının Kuzey Amerika, Doğu Asya ile Güneydoğu Asya'da bulunduğu tamlanan raporda, 2014 yılından itibaren Afganistan'da başlamış bulunan metamfetamin kaçakçılığının semt devletleri ilkin iktisap etmek kıl payı nice dünya düşüncesince dava bulunduğu kaydedildi.

Dünyada 2019 senesinde en aşkın metamfetamin sırayla ABD, Tayland, Meksika, Çin, İran ve Myanmar'da ele geçirildiği anlatım edilen raporda, akıbet zamanlarda İran ile bitmiş bulunan vilayetler ilkin iktisap etmek kıl payı yurtta hazır para metamfetamin yakalamalarında ehemmiyetli artışlar olduğuna uyanıklık çekildi.

Raporda, narkotik tacirlerinin, narkotik kaçakçılığı açısından Balkan rotası üstündeki Türkiye'yi hem transit tıpkı zamanda amaç dünya seçtikleri belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ