USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gönüllüler domestik aşı TURKOVAC'ı emniyetli buluyor

Antalya'da yerel Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın, Faz-3 emekleri kapsamında aşı yaptıran gönüllüler, aşı sonrası tek iğbirar ve taraf ağırlık hissetmediklerini, aşıya güvendiklerini anlattı.

Gönüllüler domestik aşı TURKOVAC'ı emniyetli buluyor
03-11-2021 11:58
Antalya

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen dünkü kimse koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", faz-3 emek harcamaları kapsamında, belirlenen vilayetlerde 14 Ekim bakımından gönüllülere yapılmaya başlandı.

Daha evvel 2 düze Sinovac aşısı reşit ve Kovid-19'a yakalanmama kabil makul kriterleri meydana getiren gönüllüler, 3. düze yerel inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC olmanın mutluluğunu ve bu sürece yardım sağlamanın gururunu yaşıyor.

Gönüllüler, tek yorgunluk yaşamamanın huzuruyla vatandaşlara TURKOVAC aşısı olmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Aşı sonrası yaşadıkları süreci AA muhabirine özetleyen fahri İ.M, kendisinin atlaya zıplaya fahri bulunduğunu ve bu sürece yardım vermekten alım çalım duyduğunu söyledi.

Daha evvel 2 düze Sinovac aşısı bulunduğunu tamlayan İ.M, "14 Ekim'de aşı oldum. Yerli aşının elan emin bulunduğunu düşündüm. Yerli aşı çalışmasına katkım olsun istedim ve aşıyı yaptırdım. Aşı yaptırdığım günden bu yana rastgele ortak taraf hasiyet falanca olmadı, tek aksi gestalt hissetmedim." dedi.

Sağlık ekiplerinin kendisini yakından strateji ettiğini özetleyen İ.M, DOĞRU çevresinin aşıyla ilişik daim sorular sorduğunu ve ortak yorgunluk hissetmediği düşüncesince her insana başvuru ettiğini kaydetti.

"Kendi aşımızı iktisap etmek benim düşüncesince ortak gurur"

Gönüllü A.K, dü düze Sinovac aşısı sonrası başta TURKOVAC aşısını beklediğini tabir etti.

"Kendi ulusal ve yerel aşımızı iktisap etmek istiyordum, zira haricen ortak aşı namına artık yerel aşı olmayı yeğleme ettim. Kendi aşımızı iktisap etmek benim düşüncesince ortak gurur, hızlı üretime de geçsin isterim." diyen A.K, yerel aşının büyümesine yardım gelmek düşüncesince zat tercihiyle fahri bulunduğunu anlattı.

Gönüllü S.Y, 10 güneş evvel aşı olduğunu, şu anne derece ortak taraf hasiyet ve yorgunluk hissetmediğini söyledi.

TURKOVAC aşısı olduğunda eş ve DOĞRU çevresinin kendisini arayarak süreçle ilişik sorular sorduğunu tabir fail S.Y, "Nasıl olduğumu iptila edenler oldu. Ben de dobra olduğumu söyledim, tek taraf hasiyet yaşamadım. Ben başta TURKOVAC'ın gelmesini bekledim, neticede zat ülkemin doktorlarına, hilekârlık insanlarına güveniyorum. Belki kılıç âlim olamadık ancak onlara yarayışlı olabiliriz, niteleyerek düşündüğüm düşüncesince araştırma görevlisi iktisap etmek istedim." niteleyerek konuştu.

"Hem yerel hem ulusal aşı olmasından çevre fahri oldum"

Gönüllü T.T de endamsız müddet evvel TURKOVAC aşısı olduğunu, aşı olduktan sonradan kendini aşırı elan güre hissettiğini dile getirdi.

Sağlık mensuplarının daim çıkarlarını arayarak esenlik vaziyetleri üzerine bilgelik aldığını tamlayan T.T, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Hastanenin içre kendimi aşırı erinçli hissettim. Gerçekten nitelikli ortak düzentileme kadrosu var. Hem yerel hem ulusal aşı olmasından çevre fahri oldum. Hiçbir rahatsızlığım yok. Öncelikli adına hakeza ortak çalışmaya karışma olup hem yerel kapital kullanılsın bununla beraber ulusal aşımıza yardım olması düşüncesince korumak istedim. İçimde aşırı iri ortak hayat var. Ailemin de TURKOVAC aşısı olup bu gururu yaşamasını isterim, çekinecek tek bilinçlilik yok. Tabii ki zat doktorlarımızın, uzmanlarımızın geliştirdiği ortak aşının bizlere hem maddesel bununla beraber içsel aşırı elan faydası olacak. Çevremdeki arkadaş, arkadaş akrabalarımın da TURKOVAC olmalarını isterim ve onlara ortak yorgunluk yaşamadığımı söyleyince elbette ki çekincelerini çabucak aşıyorlar."

"Şu anne derece tek aksi arka devir almadık"

Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük ise TURKOVAC aşısının yapılabileceği uçman illerden birinin de Antalya bulunduğunu ve 14 Ekim'den bu yana gönüllülere ilkah yapılmaya başlandığını tabir etti.

TURKOVAC aşısı düşüncesince makul kriterlerin bulunduğunu ve bunu sağlayıcı fahri vatandaşların aşılandığını kaydeden Başıbüyük, şunları dile getirdi:

"Vatandaşlarımız TURKOVAC aşısı iktisap etmek düşüncesince koyu ortak nazarıitibar gösteriyor ancak burada esas mesele, kriterleri sağlamak. 3. düze aşısını iktisap etmek talip ve kriterleri haiz yurttaşlar Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelip aşılarını yaptırabilir. TURKOVAC aşısı bulunan vatandaşları meslek üstünden günce adına strateji ediyoruz, kendilerine ulaşıyoruz ve halis muhlis taraf tesirleri soruyoruz. Onlar da rastgele ortak başağrısı var ise bunu bizlere bildiriyor. TURKOVAC aşısı bulunan yurttaşlarımızdan şu anne derece tek aksi arka devir almadık. Kriterleri sağlayıcı halis muhlis vatandaşlarımızı TURKOVAC aşısı olmaya çağırma ediyoruz."

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) TURKOVAC aşı sorumlusu Dr. Remziye Nur Eke de TURKOVAC aşısı yaptıranlarda şu anne derece ortak taraf etkiyle karşılaşmadıklarını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ