USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Gizlice girdiği evde yanarak hayatını kaybetti

Kastamonu'nun Araç ilçesinde çaktırmadan yeğenlerinin evine giren şahıs, çıkan yangında yanarak hayatını kaybetti.

Gizlice girdiği evde yanarak hayatını kaybetti
15-10-2021 11:54

Edinilen bilgiye göre, Araç ilçesine ilişkin Deretepe köyü Tepe Mahallesinde Aysel Altun ile Emre, Yaşar ve Yavuz Barlas'ın ortağı yer aldığı dü eğik evde hâlâ adsız sansız sebeple coşkunluk çıktı. Çevredekilerin sav vermesi hesabına çelimsiz müddette fenomen adına mevrut Samatlar Orman İşletme Müdürlüğü ve Araç itfaiye aracı aracı ekipleri yangına engelleme etti. Uzun uğraşlar kararında yangın, gayrı evlere sıçramadan arama dibine alındı. Yangında dü eğik ahşap nısıf demirli beton ev ağız ağıza yanarak kullanılamaz bir vaziyete geldi.

Ayrıca coşkunluk esnasında köylüler, evden patlama sesleri duyduklarını ve bunun hesabına yanan evi ayırt ettiklerini kaydetti. Jandarma ekipleri, yanan ev ile ilgilendiren tetkik başlattı. Kundaklama şüphesinin olabildiği kestirim ediliyor.

Gizlice girdiği evden cenazesi çıktı

Öte taraftan Araç ilçesine ilişkin İğdir köyünde durma fail Hüseyin Barlas'ın, çelimsiz müşterek müddet evvel borçlarından ötürü yanan evi yeğenlerine sattığı öğrenildi. Yangının çıkmış yer aldığı mükemmel Deretepe köyünde bulunmuş yer aldığı öğrenilen Hüseyin Barlas'ın yanan evde olabildiği ihtimaline dirlik itfaiye aracı aracı ekipleri emek vermek başlattı. Yapılan icraat kararında Hüseyin Barlas'ın, kapısı kilitlenmiş bulunan eve çaktırmadan girdiği belirleme edildi. Barlas'ın cenazesi, jandarma ve itfaiye aracı aracı ekiplerinin çalışmasının peşi sıra enkazın altından çıkartılarak Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı. Barlas'ın stabil ahiret yolculuğu nedeni ve etiket tespiti düşüncesince ölü açımı yapılacağı öğrenildi.

“Yangında amaç da olabilir, intihar etmiş de olabilir, sebep yandığını bilemiyoruz”

Ev sahiplerinden Emrullah Barlas, “Olay cemaziyelevvel akşam zaman 20.00 sıralarında meydana gelmiş. Amcamız Hüseyin Barlas, köye gelip eve giriyor, bundan böyle elbette giriyor bilmiyoruz. Evde bundan böyle soba mı yakıyor, aşındırmak mi yapıyor elbette ki onu da kestirim edemiyoruz. Kasıt olabileceğini de düşünüyoruz. İntihar etmiş olabileceğini de düşünüyoruz. O cins kelimeleri amcamızın ağzından duyuyorduk, konuşuyordu, nice kere duyduk. Bir akrabamız da intihar etmişti, onun kabil ego de intihar edeceğim diyordu ancak olayın özü nedir, mükemmel şekilde tığ de bilmiyoruz. Tabii amcamız bu mükemmel evimizi de yakıyor. Ev de yanıyor, mahmul gidiyor evimiz. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Bilmiyoruz ne olacak, şikayetçi değiliz elbette ki. Amcamız bizlere ağababa yadigarıdır. Ama mağduruz, gidecek müşterek yerimiz kalmadı. İstanbul'dan kalkıp geldik. Evin restore edilmesi düşüncesince eskiden dü canlı oranda mal harcamıştık. Yapabilecek müşterek şeyimiz yok, amcamız bizim” dedi.

“Hem namına dokunca verdi bununla birlikte evimizi yaktı diyerek düşünüyoruz”

Hüseyin Barlas'ın borçlarının bulunduğunu ve bundan ötürü evi satılığa çıkardığını özetleyen Necmi Altun da “Biz de Hüseyin amcamızın eline 25 bin liralık yöresinde müşterek mal verdik. Akli dengesi yerindedir diyerek anlatım da aldık. Bir müddet sonradan bunu kafasına takıyor sanırsam, çocuklarıyla da az buçuk dava yaşıyor. Ondan sonradan bu vakası yaptığını düşünüyoruz. Hem namına dokunca verdi bununla birlikte bizlere dokunca verdi diyerek düşünüyoruz." diyerek konuştu.

“Namazdan çıkınca patlama sesi duyduk, habbe yandığını gördük”

Köy sakinlerinden Faik Can ise “Bakımevine gideceğim diyerek evdeki eşyalarını satmıştı. Bakımevine girmeden evvel güneş tacı virüs testi yapıldı. Bunun hesabına riskli çıkmış, bakımevine alınmayınca karantinaya alındı. Karantinaya alınınca evinde oturacak tek şeyi kalmamıştı. Eşyalarını da satmıştı. Akşam köydeki eve gelmiş, buraya müşterek dost getirmiş. Biz de namazdan çıktık. Bir patlama oldu, baktık müşterek ev yanıyor. Evde ki vardı deyince, 'Hüseyin vardı' denildi. Arkadaşa 'beni köye götür' demiş, o da götürmüş. Eve girmiş elbette girdiyse. Poşeti kapının önündeydi, üzüm, aş filan almış. Kendisi de camı mı kırdı ne yaptıysa eve girmiş. Evde kendisi de yanmış, evi de yanmış” ifadelerini kullandı.
 

Vedat Yunus İkizoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ