USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gilead, Hepatit ve HIV sahalarında geliştirdiği ilaçları Türkiye'de üretmeye başladı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Gilead'ın Türkiye yatırımına bağlı "Gilead'ın bu yatırımı, önümüzdeki dönemler düşüncesince acemi arsıulusal iş birlikleri ile benzeşim yatırımların gerçekleşmesinde motive edici olacaktır." dedi.

Gilead, Hepatit ve HIV sahalarında geliştirdiği ilaçları Türkiye'de üretmeye başladı
14-06-2022 14:03
İstanbul

Gilead Sciences'ın, Hepatit ve HIV sahalarında geliştirdiği en yenilikçi buluş belgesi korumalı ilaçlarını Pharmactive iş birliğiyle Türkiye'de üretmeye başlaması kapsamında, Cumhurbaşkanlığı mühim projelerinde toprak meydan evcil istihsal öncelikleri doğrultusunda tamamladığı istihsal yatırımının bilgileri planlı matbuat toplantısıyla paylaşıldı.

Yatırım kapsamında, mühim ilaçlarını Türkiye'de çoğaltma sonucu meydan Gilead, "Türkiye düşüncesince Türkiye’de" vizyonuyla iş ortağı Pharmactive İlaç iş birliğiyle evcil üretime başlamış olacak ve böylecene Türkiye cirosunun tahminî yüzdelik 70’ini Türkiye’de üretir bir vaziyete gelecek.

Toplantının açılışında mütekellim Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, arsıulusal yatırımların, ilkin de çıkar yol alanının ülke düşüncesince rüçhan sektörlerden bir tanesi bulunduğunu söyledi.

Dağlıoğlu, sonuç 2 senede yakından deneyim edilmiş olduğu derece herkesi etkileyen küresel keyif krizlerinden kaynaklı kuma sorunların fakat arsıulusal iş birlikleri ve bilim paylaşımları ile aşabildiğini, bu sayede sürdürülebilir hissedar evren gösterimi ile çelimli ve dimdik toplumların devamlığını sağlayabildiklerini tabir etti.

Bugün küresel çıkar yol endüstrisinin çelimli aktörlerinden Amerikan firması Gilead ile Türk çıkar yol endüstrisinin önde mevrut şirketlerinden Pharmactive ortada gerçekleşen kıymettar iş donanmasına şehadet ettiklerini tamlayan Dağlıoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yerine ilişik altın ve uygulayım bilimi koyu yatırımları ülkemize kazandırarak küresel yatırımlarından elan hissedar tomar hisse almaya odaklanıyoruz. Ofisimizin rüçhan sektörleri ortada toprak meydan dirim bilimleri özelinde ise Ar-Ge ve inovasyona dayalı, zeki keyif ve klinik teknolojilerini içeren, taşınmazlar içi okazyon ve yetkinliklerimizin büyüme göstermesine katkı sağlayacak yatırımları hedefliyoruz." sanarak konuştu.

Gilead’ın Türkiye yatırımı ile, ilkin firmanın buluş belgesi koruması bitmeme fail yenilikçi ürünlerinin istihsal teknolojileri ve know-how’ının da ülkemize aktarılmasıyla, evcil çıkar yol tedarikinin güçleneceğini ve çıkar yol ithalatının azalacağını tamlayan Dağlıoğlu, bahis konusu yatırımın Türkiye'nin çıkar yol endüstrisinde hissedar dış satım merkezi olma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Dağlıoğlu, Gilead'ın yatırımının doğacak dönemler düşüncesince toy arsıulusal iş birlikleri ile benzeşim yatırımların gerçekleşmesinde motive edici olacağının da altını çizdi.

Söz konusu iş birliğinin gerçekleşmesinde Gilead’ın Türkiye'ye bulunan güveninin yanı sıra, evren standartlarında hissedar tesise ve kadroya ehil bulunan Pharmactive İlaç şirketinin rolünün de önemli bulunduğunu kaydeden Dağlıoğlu, "Bu bağlamda bu yatırımı oluşturan Gilead ve yatırıma ev sahipliği önleyen Pharmactive İlaç’ın bulunmaz yöneticilerine ve topu topu çalışanlarına başkaca teşekkürname ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak, ülkemizin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak yatırımlara desteğimiz gelişigüzel devir bitmeme edecek." biçiminde konuştu.

"Türkiye'yi Gilead’ın istihsal merkezlerinden bir tanesi yaptık"

Gilead Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda toprak alan, çıkar yol dalında Türkiye’nin küresel pazardaki rekabet gücünün artırılması, bedel zincirinde elan yukarı pozisyona taşınması ve evcil istihsal oranının artırılması hedefleriyle koşut hissedar vizyonla Türkiye’ye yatırım yaptıklarını tabir etti.

Girgin, müstevli devrinde tedbir zincirinde yaşanmış bulunan sıkıntıların kendilerine ülke yerine kişi ilacını üretebilmenin ne derece bulunmaz bulunduğunu hissedar kere elan gösterdiğini tabir ederek, "Bu iş birliğinin çıkar yol tedarikinin sürdürülebilirliği açısından da önemli hissedar aşama bulunduğunu söyleyebiliriz. Gilead yerine bizi evcil istihsal önleyen gayrı şirketlerden ayrıştıran en önemli özellik, buluş belgesi koruması bitmeme fail ürünlerimizi vatanımızda çoğaltma kararımız oldu. Yenilikçi ürünlerimizi vatanımızda üretiyor olmaktan ve bu know-how’ı ülkemize kazandırmaktan ötürü mevki duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin bu yatırımla Almanya, Kanada ve İrlanda’dan sonradan Gilead’ın en toy istihsal merkezlerinden bir tanesi biçimine geldiğini tamlayan Girgin, “Bu yatırımla Türkiye’nin çıkar yol dalında gizil dış satım merkezi biçimine gelmesi, küresel tedbir zincirlerine engelleme olması ve elan sonradan geliştirilecek toy tedavilerin de vatanımızda üretilmesi düşüncesince lüzumlu ast binanın temelleri atık oldu.” dedi.

"Ülkemizde ürettiğimiz ürünleri dünyada elan aşırı hastanın erişimine arz etmek düşüncesince çalışacağız"

Girgin, Gilead yerine vizyonlarının hayatı gözdağı fail hastalıklara en dobra çözümleri geliştirerek bu rahatsızlıkları yeryüzünden gidermek olduğuna dikkati çekti.

Gilead'ın, HIV/AIDS, Hepatit B, Hepatit C, hematoloji, onkoloji ve sistemik mantar hastalığı hastalığı enfeksiyonları derece rahatsızlıkların ölümsek olmaktan çıkıp, güdülebilen hastalıklara dönüştürülmesi çabalarına önderlik ettiğini tamlayan Girgin, "Bir taraftan evcil istihsal düşüncesince çalışırken, gayrı taraftan Türkiye'ye getirdiğimiz klinik araştırmalar, Ar-Ge yatırımlarımız, hediye ve plan desteklerimizle vatanımızda bedel görüntülemek düşüncesince topu topu gücümüzle çalışıyoruz." açıklamasını yaptı.

Girgin, Gilead'ın Türkiye'de sonuç 5 yılda 6 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptığını anımsatarak, şunları aktardı:

"2015 senesinde 5 özek ile başladığımız klinik araştırı faaliyetlerinde, özek sayımız 50’ye yaklaştı. Onkoloji dalında toy doğacak çalışmalarla da bu sayıyı elan da artırmayı hedefliyoruz. 'Türkiye düşüncesince Türkiye’de' vizyonuyla ülkeye yatırım hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Bir ahir adımda vatanımızda ürettiğimiz ürünleri dünyada elan aşırı hastanın erişimine arz etmek düşüncesince çalışacağız."- "Çok sayıda toptan firmanın, Türkiye’deki mühim istihsal ortağı konumundayız"

Pharmactive İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak ise 2011 senesinde Saya Grup içerisinde Pharmactive İlaç’ı kurarken, istihsal kapasitesinin ve yetkinliğinin erdemli olmasını planladıklarını belirtti.

Sancak, "İleri hissedar teknolojiye dayalı, cihanşümul nitelik standartlarındaki, salname 330 milyon kutuluk erdemli hissedar kapasiteye ehil istihsal üssümüz, hoppadak ülkemizin değil, Avrupa’nın da sağlam yayınlanan çıkar yol fabrikalarının başlangıcında gelmektedir." sanarak konuştu.

Güçlü hedefler doğrultusunda aşırı sayıda toptan firmanın, Türkiye’deki mühim istihsal ortağı konumunda olduklarının altını çizen Sancak, şu ifadeleri kullandı:

"Pharmactive, 'İyi Üretim Uygulamaları'na akıllıca yerine tasarım edilen istihsal tesisindeki PharmAr-Ge’de, millî ve arsıulusal firmalarla meydana getirdiği iş birlikleriyle geliştirdiği yenilikçi ve güvenli ürünleri, hekim, eczacı ve hastaların hizmetine sunuyor. Tamamı kişi laboratuvarlarımızda peyda etmek üzere, bugüne derece 100’e DOĞRU eşdeğer özdek geliştirdik. Ülkemizde en aşırı istihsal önleyen önce 5 tesisten bir tanesi durumundayız. Halihazırda, üretimimizin yarısını, aşırı uluslu firmalar düşüncesince yapmaktayız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ