USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmaları 'Ürün Gözetim Mekanizması' ile izleme edilecek

Gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmalarının şişman data ve gelecek çözümlemeli yollar kullanılarak yakından strateji edileceği Ürün Gözetim Mekanizması oluşturulacak.

Gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmaları 'Ürün Gözetim Mekanizması' ile izleme edilecek
26-10-2021 11:25
Ankara

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda doğacak yıla bağlı namına finans şişkinliği ve servet politikası sahalarında yürütülecek siyaset ve tedbirlere de arazi verildi.

AA muhabirinin programdan meydana getirdiği derlemeye göre, 2022 senesinde servet politikasının esas amacı, çelimli nezdinde servet politikası duruşu ve siyaset eş güdümüyle servet ve maliye politikası araçlarının çalışan kullanımına bitmeme edilerek, mali istikrarın da gözetilmesiyle fiyat istikrarını getirmek ve arkalamak namına belirlendi.

Bu kapsamda, servet politikası araçları çelimli nezdinde biçimde kullanılmaya bitmeme edilecek. Para, maliye ve sağlık politikaları koordineli namına yürütülecek.

Enflasyon hedeflemesi doğrultusunda, hükümet ve Merkez Bankası, finans şişkinliği hedefini beraberce belirlemeyi ve bu amacı kamuoyuna açıklamayı sürdürecek.

Enflasyonu aşamalı namına hedeflenen seviyelere düşürmeyi amaçlayan sakınımlı servet politikası önlemleri maliye ve sağlık politikaları çeşidinden da desteklenecek.

Mali sıkı korunacak şekilde, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar ve bağış düzenlemeleri eski enflasyona endeksleme davranışının azaltılmasına araştırma görevlisi olacak biçimde belirlenecek. Böylece enflasyonda işlemezlik tesiri sınırlandırılacak.

Mal ve işlev piyasalarında rekabeti realizasyon edecek, geliştirecek ve rakiplik ihlallerini mütenasip biçimde sonlandıracak, bu sahanın başıboş nezdinde biçimde işleyişini güçlendirmeyi realizasyon eylemek düşüncesince ekonomiyi ve tüketicileri kartelleşmeye erinç garanti dibine takanak icraat sürdürülecek.

Para politikası kararları, finans şişkinliği beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen öbür unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak oluşturulacak.

Dalgalı kırat diyeti uygulamasına bitmeme edilecek, kurlarda gayrisıhhi fiyat oluşumlarının gözlenmesi yahut baş döndürücü oynaklık yerinde piyasalarda istikrarın sağlanması üzere mukteza adımlar atılacak.

Merkez Bankası, siyaset kararlarının iletişimi kapsamında, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen unsurlardaki gelişmelerle bu gelişmelerin kararları ne yönde etkilediği hikayelerinde kamuoyunu bilgilendirmeye bitmeme edecek. Kamuoyunun şimdi açık kesimlerinin kararları anlayıp yorumlayabilmeleri üzere sayısal vasıtaların şimdi çalışan kullanması ve törensiz dille maksat kitlelere kararların açıklanması dair icraat yürütülecek.

Gıda fiyatlarına önlem

Gıda fiyatlarının finans şişkinliği üstündeki baskısını azaltmaya müteveccih namına geri işlev ve ambarlama sahalarında mukteza tensikat yapılacak ve tarımda semt ve verim bazında nezdinde planlamanın kurumsal altyapısı yaşama geçirilecek.

Dönemsel fiyat dalgalanmalarının asgariye indirilmesini sağlayacak antipatik debboy zincirleri desteklenecek. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında öneri edilen projelerde antipatik iklim kaynağı yatırımlarına dayanak noktası verilecek.

Bir süredir planlanan ekincilik ürünlerinde bildirme ve toplam ürün tahminlerinin mıhlı yapılabilmesine olanak sağlayacak Erken Uyarı Sistemi kurulacak, gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmasının şişman data ve müterakki çözümlemeli yollar kullanılarak yakından kovuşturma edileceği Ürün Gözetim Mekanizması yaşama geçirilecek.

Erken Uyarı Sistemi çalışmalarına ekincilik ürünleri fiyat ve maliyetleri dair Merkez Bankasının belirlediği verim seti ve devir çerçevesinde data desteği sağlanacak. Erken Uyarı Sistemi strateji akıbet raporları mukteza tedbirlerin katılması düşüncesince haftalık namına Tarım ve Orman ile Ticaret bakanlıklarıyla paylaşılacak.

Taze meal göveri piyasasında mevsimselliği ve faziletli fiyat artışlarını stabilizatör nezdinde öge namına teknolojik sarık altı üretimle çağdaş sulama sistemlerine dayanak noktası verilecek. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında öneri edilen projelerden yenilenebilir erke kaynaklarının kullanıldığı limonluk yapımları desteklenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ