USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Getir’in global yolculuğu ABD’ye ulaştı

Getir, Türkiye'den başlayıp Avrupa ile bitmeme fail global yolculuğunda ABD kıtasına ulaştı. Hizmet ağını 3 kıtada mecmu 9 ülkeye çıkaran Getir'in ABD'deki önce durağı Şikago oldu. Getir'in ABD'deki genişlemesi New York ve Boston ile bitmeme edecek.

Getir’in global yolculuğu ABD’ye ulaştı
12-11-2021 13:39

Türkiye'den çıkan otantik iş modeli ‘10 dakikada market ürünleri teslimatı'nın sahibi Getir, global yolculuğunda ABD kıtasına ulaştı. Kurulduğu önce günden itibaren global hissedar bellik olma gösterimi ile çabucak büyüyen Getir, 1 yıldan endamsız sürede 7 Avrupa ülkesinde işlev vermeye başladıktan sonraları Getir bayrağını deminden de ABD'de dalgalandıracak.

Getir'in dünyanın en şişman pazarlarının başlangıcında mevrut ABD'deki önce durağı ülkenin en cıvıl cıvıl üçüncü şehri Şikago oldu. ‘Rüzgârlı Şehir' yerine aşina Şikago'da bundan sonraları ‘Getir Rüzgârı' esecek. Getir, Şikago'dan sonraları ABD'de bu sene sonuna derece New York ve Boston şehirlerinde de işlev vermeyi planlıyor.

Teknolojik girişimlerin kalbine önce bayrağını astı

Amerika operasyonunun iştirak tarihinde dönüm noktalarından birisi bulunduğunu tamlayan Getir Kurucusu Nazım Salur, “Kurulduğumuz önce günden itibaren maksadımız global hissedar bellik olmaktı. Bu vizyonumuza yatırımcılar inandı ve aldığımız 1,1 bilyon doların üstünde envestisman ile 7,7 bilyon dolar değerlemeye ulaştık. Türkiye'nin en altın şirketlerinden birisi olurken, Avrupa'da meydana getirilen listelerde de en aşırı nazarıitibar çekici girişimler ortada toprak aldık. Artık Avrupa'nın en şişman şehirlerinde sokaklarda gezerken Getir kuryelerini görüyorsunuz. Şu anda ise teknolojik girişimlerin merkezi Amerika'da, Türkiye'den çıkan otantik hissedar iş modeli yerine önce bayrağımızı Şikago'da astık. Türk markası Getir'in umum dünyada büyüdüğünü görmekten mevki ve alım çalım duyuyoruz” dedi.

Sırada New York ve Boston var

Amerika'da sene sonuna derece 3 kentte işlev vereceklerini tamlayan Salur, şunları söyledi: “Dünyada hissedar ilki 2015 senesinde Getir markası ile Türkiye'de başlatarak, sayı farkı 10 dakikada market ürünlerini kullanıcılarla buluşturduk. Kurduğumuz bu iş modelinin hissedar benzeşim bulunmadığı düşüncesince yola çıktığımızda başımıza neler geleceğini bilmiyorduk. İlk zorluğu kılıç yaşadık, önce çözümleri kılıç bulduk. Şimdi 6 senedir oluşturduğumuz, öncüsü olduğumuz bu iş modelinin standartlarını toy antre yaptığımız diyar ve kentlerde de geliştirmeye bitmeme edeceğiz. ABD'de Şikago'nun arkası sıra hissedar ahir durağımız ise hissedar evren şehri bulunan New York olacak. Ardından da Boston operasyonumuz ile genişlemeye bitmeme edeceğiz. Sahip olduğumuz bilim birikimi ve işlev kalitesiyle Getir'in Amerika'da da şişman bağ göreceğinden eminiz.”

“Türkiye'nin potansiyeline katkıda mevcut edinmek istiyoruz”

Getir'i esas hissedar global muvaffakiyet hikayesine tahvil etmek istediklerini kail Salur, “Beş harfli dü heceli, Türkçe hissedar kelimeyi dünyaya sevdirmek istiyoruz. Bu topraklardan çıkan hissedar firmanın bunu başarabileceğini umum dünyaya belirtmek istiyoruz. Kültürel mahsulat ve markalar arsıulusal platformlarda devletlerin iz bırakan değerleri. Biz de Türkiye'nin değerlerini ve potansiyelini dünyaya söylemeye katkıda mevcut edinmek istiyoruz” dedi.

“Klonlayan değil, klonlanan diyar olduk”

Mobil teknoloji, perişan ve geri işlev bilgiyi kandırıcı hissedar halde sentezleyen hissedar modellerinin bulunduğunu kaydeden Salur, “Bizim modelimiz dünyada şu anda en aşırı gündemde bulunan konulardan biri. Bu modeli kılıç oluşturduk. Bizden sonraları nice alışveriş oyuncusu ortaya çıktı. Teknolojide kandırıcı bulunan girişimler ayrıksı devletlerde de klonlanır. Türkiye genel anlamda klonlayan ülkeydi, Getir özelinde klonlanan diyar olduk. Bu da bizlere şişman alım çalım veriyor. Dünyada bugün Getir'in tahminî 30 adet klonu var. Getir, tüketiciye müteveccih hissedar uygulayım bilimi işi yerine bildiğimiz kadarıyla klonlanan önce Türk işi. Önümüzdeki hissedar dü sene zarfında bu tüyo sayısının 100'e derece çıkabileceğini kestirim ediyoruz. Bu işi önce önleyen kılıç olduğumuz düşüncesince elimizdeki bilim ve sınama ile rakiplerimizin aşırı önündeyiz” niteleyerek konuştu.

"Bin personeli Getir'in hissedarı"

ABD'deki önce siparişin arkası sıra gazetecilerin sorularını cevaplayan Salur, bin çalışanlarıyla eş olduklarını söyleyerek "Yaklaşık bin çalışanımızın şirkette hissesi var. Onlar hem çalışanımız hem de ortağımız. Ayrıca bayilerimiz içerisinden de ehemmiyetli hissedar bölümü bizim önce kuryelerimiz. İlk bayiliklerimizi onlara derinlemesine önel olanakları ile verdik" dedi.

"Hedefimiz etraflı ABD"

Salur, ABD'deki hedefleriyle ilişik soruya, "ABD'de Şikago operasyonumuzun doğrudan arkası sıra New York ve Boston'da da işlev vermeye başlayacağız. Amacımız ABD'de aşırı elan hissedar tomar kentte işlev vermek. ABD'de nüfusu 100 binin üstünde 300 adet kent var. Basketbol oyunundan sağlam hasretmek icabında kılıç Türkiye liginde oynayan hissedar takımdık. Geçtiğimiz hanuman ayında İngiltere ve gayrı Avrupa ülkelerine açılmamızla beraberce EuroLeague'de oynamaya başladı. Amerika'da hizmete başlayarak bundan sonraları NBA'de oynuyoruz diyebiliriz. Basketbol severler bilir, değme basketbolcunun imgesel NBA'de kuşkulanmak ve orada kandırıcı olmaktır. Bir girişimcinin hayalini de Amerika'da kandırıcı edinmek süsler" cevabını verdi.

Çift yönlü akıl göçü

Salur, Getir'in yalnızca teknolojik ve hesaplı hissedar muvaffakiyet hikayesi olmadığını ayrımsız sürede eğitimli, cin fikirli ve bitirim gençlere fırsatlar sunduğunu belirterek, "Biz ayrımsız sürede Türkiye'ye aksine akıl toprak kayması düşüncesince de gençlerimize elleme hissedar sebep sunuyoruz. Yurt haricinde çalışıp da bizde idman arzu edenler çoluk çocuk var. Getir olmasaydı bana taşınmazlar dışından mevrut teklifi değerlendirip gidecektim fakat Getir aşırı cümbüş donör deyip bizde çalışmaya bitmeme fail aşırı sayıda altın güre arkadaşımız var. Getir yalnızca hesaplı hissedar muvaffakiyet hikayesi olma hedefini gütmüyor. Aynı sürede ülkenin güre değerlerini devletimizde tutmayı da hedefliyoruz. Yurt haricinde açtığımız ofislere buradan arkadaşlarımızı da çalışmaya gönderiyoruz, taşınmazlar haricinde ayrımlı kültürler tanıyıp menfaatlerini ihya fırsatı buluyorlar. Edindikleri sınama ile biraz sene sonraları baştan ülkemize dönerek beraberce çalışmaya bitmeme etmeyi hedefliyoruz. Getir'de 64 ayrımlı ülkenin yurttaşı çalışıyor. İleride dünyada müteaddit diyar var ise o derece etkin mümkün niteleyerek umuyorum" halinde konuştu.

"Amacımız feda etmek değil, büyütmek"

Salur akıbet yerine şunları söyledi: "Bir muvaffakiyet hikayesi yazarken bunun Türk ekosistemine dönecek halde yazılması da önemli. Biz şirketimizi satmayı değil büyütmeyi fikren işe başladık. İyi hissedar öykü 3-5 senede çıkmıyor. İlk 10 senede elleme hissedar asliye atılıyor, ikinci 10 senede de dehşetli hissedar iştirak oluyor. Türkiye'de bizlerden esbak muvaffakiyet hikayeleri maatteessüf aşırı er etapta yabancılara satıldı. Yabancı kuruluşların satın almasına gönül rahatlığı değiliz fakat 10 sene sonraları e-ticaret sektöründeki en şişman 10-15 firmanın umum yabancıların elinde olabilir. Gençlere de değme devir feda etmek düşüncesince iş kurmamalarını salık mektubu ediyorum. Bu bey hastalığından kurtulmamız icap ettiğini düşünüyorum. Gençlere de iş kurarken 10 salname 20 salname projeler yapmalarını öneriyorum."

Getir'in global yolculuğu

Getir'in global yolculuğu, bu sene hanuman ayında Londra'da başladı. Kıta Avrupası'ndaki önce durağı ise Amsterdam oldu. Ardından Berlin ve Paris ile Avrupa'nın dü ehemmiyetli tecim merkezinde elan hizmete süregelen Getir, orak ayı kocaoğlan başlangıcında Güney Avrupa pazarında çalışkanlık yayınlayan aceleci teslimat uygulaması BLOK'un tamamını satın alarak Avrupa pazarındaki konumunu güçlendirdi. Şu anda İngiltere'de Londra, Liverpool, Birmingham, Manchester, Cardiff, Brighton, Bristol, Southampton, Portsmouth, Sheffield, Nottingham ve Bradford edinmek neredeyse 12 kentte mevcut Getir, Hollanda'da Amsterdam, Den Haag, Leiden ve Amstelveen'de, Almanya'da Berlin ve Hamburg'da, Fransa'da Paris ve Lille'de, İspanya'da Barselona ve Madrid'de, İtalya'da Milano'da ve Portekiz'de Lizbon'da işlev veriyor. Getir önümüzdeki devirde hem Avrupa'da hem de ABD'deki çalışkanlık alanlarını genişletmeyi sürdürecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ