USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Genç bekçi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti, ailesi hastaneyi suçladı

Esenyurt'ta mevcut hususi müşterek hastanede korona virüs tedavisi gören mahalle bekçisi Osman Kaya, hayatını kaybetti. Kaya'nın babası ise oğlunun ölümünde hastanenin dikkatsizliği bulunduğunu tez etti. Hastane ise gailesiz bekçinin aşısız olduğunu, meydana getirilen topu topu

Genç bekçi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti, ailesi hastaneyi suçladı
08-11-2021 15:53

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde memur mahalle bekçisi Osman Kaya (31) kestirmece ortak ay ilk rahatsızlanınca imtihan yaptırmak düşüncesince hastaneye gitti. Test sonucunun korona artı çıkması üstünde Kaya, Esenyurt'ta mevcut hususi ortak hastanede otama dibine alındı. İlerleyen süreçte vaziyeti kötüye revan hasta, dip bakıma alındı. Yapılan topu topu müdahalelere karşın kurtarılamayan Kaya, hayatını kaybetti.

“Oğlum buraya bozulmamış geldi, ölmüş çıkıyor”

Oğlunun hastanede yaşanmış olan ihmallerden ötürü öldüğünü kail Mehmet Kaya, “Oğlumu kestirmece ortak ay ilk hastaneye getirdik ve otama dibine alındı. Bu süreçte etibba bana 'durumu derece derece hâlâ iyiye gidiyor' dedi. Tabi hakeza söylenince tığ de bahtiyar olduk. İyi olacak niteleyerek gelişigüzel güneş oğluma üç kat çorba getirdim, ellerimle içirdim. Sonra doktoru ‘hastanın tedavisi düşüncesince faziletli müvellidülhumuza aleti kiralamanız gerekli' dedi. O aygıt kullanılmalı dendiğinde ego de doktora ‘Sen benden aygıt iste, dünyalık iste, otomobil iste, bitirme iste ne istersen iste kâfi ki oğlum dobra olsun' dedim. Hemen aleti kiralayıp hastaneye getirdim. Daha sonraları tedaviye faziletli teneffüs aleti ile bitmeme edildi ve devrisi güneş oğlumun yanına gittiğimde bana personeller ‘oğlun çorba istemiyor' dedi. O aygıt kullanılmaya başladı niteleyerek az buçuk boğazsız bulunduğunu söylediler ve hâlâ aşkın bilgelik vermediler. Daha sonraları doktora sormuş oldum neden hakeza ha diye. Bana verdiği karşılık ise ‘Cihaz az buçuk aşkın tazyik yapmış, ciğerleri su toplamış' oldu. O günden sonraları oğlumun vaziyeti git gide kötüye gitti. Başka ortak aygıt ile ciğerlerindeki suyu temizlediler ancak nazar boncuğu evolüsyon olmadı. Yanıma mevrut etibba ‘Hastanın vaziyeti git gide entübeye akıllıcasına gidiyor' dediler. Bana ahiret yolculuğu riski yok, vaziyeti iyi, hâlâ da dobra olacak dediler, beni daima bu laflar ile kandırdılar. Benim oğlumu etibba öldürdü" ifadelerini kullandı.

"Korona virüs aşısı olmadı"

Genç bekçinin hayatını kaybetmiş olduğu hastaneden meydana getirilen açıklamada ise "Hastanemizde yaşanmış olan ve medyaya yansıyan; CovidD-19 hastamız O.K.'nin ölümüyle ilişik esassız iddialar nedeniyle bu açıklamaya icap görülmüştür: Tüm dünya, çağımızda Covid-19 ile hem maddesel aynı zamanda tinsel yerine ağır ortak biçimde uğraş ediyor. Tıp dünyasının elindeki biricik kanıtlanmış, önlenebilir otama yöntemi ise şu an düşüncesince hemen aşıdır. Üzgünüz ki bu mücadelede; aşısız hastamız O.K., Covid-19'a mağlup düşmüştür. Hastamız, 07.11.2021 tarihinde, hastanemizin dip bakımında ölüm etmiştir. Vefat sonrası, hastamız O.K.'nin babası çeşidinden hastanemizin aleyhinde açıklamalarda bulunulmuştur. Bu açıklamaların, asıl yaşananlar ile hevesi bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Hastanenin güre bekçinin otama sürecine bağlı açıklaması şu biçimde bitmeme etti:

"Hastamız O.K., Covid-19 artı teşhisiyle, hastalığının 10'uncu gününde 112 acele servis aracılığıyla hastanemizin Covid-19 acele servisine, 05.11.2021 tarihinde getirilmiş ve direkt dip bakıma alınıp, takip edeni yapılmıştır. Hastamızın, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Covid-19 rehberine gereğince topu topu tedavileri yapılmış, topu topu lazım müdahaleler uygulanmıştır. Yoğun bakımımız, 3'üncü kırat doğrusu birlik kuvvetli ortak dip görev birimi olup, bu bölgemizde beğenilen ventilatörlerin (solunum cihazı), yüzdelik 100 müvellidülhumuza tevdi kapasitesi mevcuttur. Ancak meydana getirilen açıklamalara cevaben altı çizilmesi gereklidir ki ev tipi beğenilen Hi-flow cihazların hakeza ortak ayrıcalığı bulunmamaktadır. Diğer ehemmiyetli ve kamuoyunu kusur haberdar eden madde ise 'hastamızdan ecir talebi' ile ilişik konudur. Hastamızdan nazar boncuğu ecir talebimiz gök ve civarlarında rastgele ortak ifa alınmamıştır. Bu az yahut kusur ortak bilgelik olup iddialar asıl dışıdır.

Hastamız O.K'nin yakınlarının ihtimal de kayıplarının acısı ile maksadınıaştığını kestirim ettiğimiz mutsuz açıklamaları üzerine, yaptığımız bu bağlanmış deklerasyon ile kusur ifadeleri kazanmak ve kamuoyunu akıllıcasına haberdar etmek isteriz. Genç ortak bekçi arkadaşımızı yitirmiş olmamız nedeniyle, hem ailesine aynı zamanda topu topu asayiş güçlerine başlangıç sağlığı diliyoruz. Hastanemiz ve esenlik çalışanlarımız adına, topu topu vatandaşlarımızı aşılama olmaya heveslendirme eder, maske, ara tedbirini ortak kat hâlâ bu vesileyle sizlere anımsatmak isteriz".

Hakan Polat - Erdal Can İçelli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ