USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gazze’deki eski bisiklet ve oyuncaklar hayvanlara yürüteç oldu

Gazze'de birlikte hayvan barınağı, eski bisiklet ve oyuncakları özürlü hayvanlar düşüncesince yürütece dönüştürdü.

Gazze’deki eski bisiklet ve oyuncaklar hayvanlara yürüteç oldu
13-12-2021 17:15

Filistin'in Gazze şehrinde mevcut birlikte hayvan barınağı, mânialı pisik ve köpeklerin esasen yürümesine, koşmasına ve oynamasına araştırma görevlisi edinmek düşüncesince oyuncak makine parçalarını ve bebek bisikletlerini kullanarak hususi yürüteçler üretti.

Sulala Hayvan Kurtarma Derneği çalışanları, gelişememiş dönüştürülmüş yazboz tahtası ve metalleri kullanarak kestirmece 32 pisik ve köpeğe arızi tekerli iskemle yahut bireşimli uzuvlar yaptı. Dernek gönüllülerinden Said Al-Aer, “Hayvanlar inmeli kaldıklarında yorulurlar, bundan dolayı onlara yürümelerini sağlayacak birlikte şeyler veririz ve bu sayede de alışılagelen hissederler. Hayvanların da duyguları var” ifadelerini kullandı.

Geçirdiği gidiş geliş kazasında gelişememiş ayaklarını kaybeden Lucy adlı köpeğe, eski birlikte bebek bisikletinin lastiklerini kullanarak yürüteç eden ve köpeğin esasen koşabilmesini sağlayıcı İsmail Al-Aer, yürütecin köpeğin boyutlarına uyarınca ayarlanabilir bulunduğunu da söyledi. İsmail, köpeklerin beraberinde önemsiz oyuncak makine lastiklerini kullanarak kediler düşüncesince de benzeri yürüteçler yapıyor.

İsrail işgalindeki Filistin'de hayvanlar düşüncesince tek hususi esenlik merkezi bulunmuyor. Kentte, insanoğlu düşüncesince 2 takma merkezinin bulunmuş olduğu ancak merkezin başta İsrail'le meydana getirilen çatışmalarda yaralananlara misyon verdiği biliniyor. Gazze Veteriner Hekimi Bashar Shehada, merkezin hayvanlara misyon vermediğini, bunun da barınağın girişimini henüz ehemmiyetli kıldığını söyledi. Shehada ayrıca, “Ampütasyonların yanı sıra, hayvanların yerde sürünmesi kararında karha ve muhtelif yaralar oluşuyor” dedi.

Gazze'deki Hayvan Barınağına Avustralya ve İngiltere'den de muhtelif bağışlar yapılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ