USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

G7 ülkelerinden Rusya'ya 'diplomasi' yöntemini seçmesi çağrısı

G7 ülkeleri, Rusya'ya diplomatlık yöntemini seçmesi, gerilimi düşürmesi ve askeri güçlerini Ukrayna sınırından çekmesi çağrısında bulundu.

G7 ülkelerinden Rusya'ya 'diplomasi' yöntemini seçmesi çağrısı
19-02-2022 22:05
Londra

İngiltere, ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya'dan oluşan devletlerin Dışişleri Bakanları ile Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi çeşidinden Rusya ve Ukrayna'ya bağlı ortak açıklama yapıldı.

G7 ülkelerinin, Rusya'nın Ukrayna çevresinde, gayrikanuni eklenmiş edilen Kırım'da ve Belarus'ta tehditkar askeri yığınağı hesabına gerçek düşünce duyduğu tamlanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Soğuk Savaş'ın sona ermesinden buyana Avrupa kıtasındaki en şişman konuşlandırma bulunan Rusya'nın hasbi ve nahak askeri kuvvet yığınağı, toptan güvenliğe ve arsıulusal sisteme alan okumadır. Rusya'yı diplomatlık şeklini seçmeye, gerilimi düşürmeye, askeri güçlerini Ukrayna sınırlarının tanıdığından ehemmiyetli seviyede arka çekmeye, riziko kısıntı ve askeri faaliyetlerin şeffaflığı da karışma arsıulusal taahhütlere birlik alegori uymaya çağırıyoruz."

"Rusya'yı yaptıklarına layıkıyla değerlendireceğiz"

G7 ülkelerinin evvel hamle alegori Rusya'nın Ukrayna sınırları süresince askeri faaliyetlerini azalttığı açıklamasını uygulamasını beklediği vurgulanan açıklamada, "Bu azalmaya değgin tek iddia görmedik. Rusya'yı yaptıklarına layıkıyla değerlendireceğiz." ifadesine arsa verildi.

Açıklamada, Rusya'nın diplomatik alım satım kurmaya hevesli olduğuna değgin akıbet açıklamalarının hamiş edilmiş bulunduğu aktarılarak "Avrupa güvenliği, riziko azaltma, şeffaflık, asayiş düz yazı ika ve silahların kontrolü üzere aykırı düşünce mucit mevzularda Rusya'yla diyaloğu temdit taahhüdümüzün altını çiziyoruz. Ayrıca bulunan krize barışçıl ve diplomatik müşterek hal bulma taahhüdümüzü yineliyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

G7 ülkeleri, yasal asayiş endişelerinin giderilmesi düşüncesince "diplomatik çözümler" keşfetmeye amade olsa da Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih rastgele müşterek askeri saldırganlığın gerçek neticelere sefer açabileceğine ayraç edilen açıklamada, bu saldırganlığın baş döndürücü ayrışık sektörel ve ferdî hedeflere parasal ve iktisadi yaptırımlar karışma şişman neticeleri olacağından şek duyulmaması gerektiği bildirildi.

"Ukrayna'nın arazi bütünlüğüne sarsılmaz bağlılığımızı yineliyoruz"

Açıklamada, G7 ülkelerinin, Ukrayna halkıyla el birliği ve Ukrayna'nın demokrasisini ve kurumlarını ihya çabalarına desteğin baştan konfirmasyon edilmiş bulunduğu vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"Ukrayna'nın iktisadi ve parasal istikrarını ve halkının refahını korumaya araştırma görevlisi olmanın akıbet aşama ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyoruz. 2014'ten buyana verdiğimiz desteğe isnaden Ukrayna'nın mukavemetinin güçlendirilmesini müzaheret etmek düşüncesince Ukraynalı makamlarla andıran eş güdüm ortamında katkıda bulunmaya kararlıyız. Ukrayna'nın arsıulusal bildirme görmüş sınırları ve esmer suları içerisindeki egemenliğine ve arazi bütünlüğüne bulunan sarsılmaz bağlılığımızı yineliyoruz. Herhangi müşterek hâkim devletin zat geleceğini ve asayiş düzenlemelerini tespit hakkını baştan konfirmasyon ediyoruz. Ukrayna'nın bitmeme fail provokasyonlar ve istikrarsızlaştırma çabaları karşısında davranışlarında ölçülü duruşunu ölçüm ediyoruz."

"Sahnelenen olaylar, mümkün müşterek askeri tırmanış düşüncesince mazeret alegori kullanılabilir"

Rusya'nın tansiyonu düşürmesi ve Minsk anlaşmalarının uygulanmasına müteveccih taahhütlerini namına getirmesi icap ettiğinin altı çizilen açıklamada, akıbet günlerde değini hattındaki mütareke ihlallerindeki artışın enikonu "endişe verici" bulunduğu vurgulandı.

Açıklamada, Minsk anlaşmalarının açık müşterek ihlalini gerçekleştiren gerçek silahların kullanımının ve taharri memuru polis alanların fark gözetmeksizin bombalanması kınandı.

Rusya'nın, Ukrayna'nın hükûmet kontrolünde sıfır bölgelerinde yaşayanlara Rus pasaportu dağıtmaya bitmeme etmesinin de kınandığı açıklamada, bunun, Minsk anlaşmalarının ruhuna açık açık "aykırı" bulunduğu tabir edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Askeri tırmanışın zeminini hazırlıyor alegori görülmesi gereken, zat kendini anons fail 'Halk Cumhuriyetleri (Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki sanki Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Lugansk Halk Cumhuriyeti) çeşidinden tahsil edilen önlemlerden başta düşünce duyuyoruz. Sahnelenen olayların mümkün müşterek askeri tırmanış düşüncesince mazeret alegori kullanılabileceğinden düşünce duyuyoruz. Rusya, bu cumhuriyetler üstündeki tesirini kısmak ve gerilimi dökmek düşüncesince kullanmalı.

Bu bağlamda, gözlemcileri gerilimi kısıntı çabalarında anahtar gösteriş oynayan AGİT'in hususi İzleme Misyonu'na desteğimizi stabil alegori tabir ediyoruz. Bu misyonun, faaliyetlerini kısıtlılık yapılmaksızın ve Ukrayna'nın doğusundaki şahısların yararına ve güvenliği düşüncesince akıntı özgürlüğüne ehil yapılmaksızın birlik vazifesini namına getirmesine müsaade verilmeli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ