USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Filistin: İsrail'in taş atanları erek kabul etme kararı, dirim hakkının ihlalidir

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in askerlerine taş ve molotofkokteyli atan Filistinlilere için biberli etmesine müsaade vermesini, "yaşam hakkının ihlali" namına nitelendirdi.

Filistin: İsrail'in taş atanları erek kabul etme kararı, dirim hakkının ihlalidir
20-12-2021 17:08
Ramallah

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunda (KAN) arazi meydan habere göre, İsrail ordusu güzeşte hafta nehiy altındaki Batı Şeria'da mevcut askerlerine ortak emir gönderdi.

Haberde bahis konusu emirle İsrail askerlerine, taş ve molotofkokteyli atan Filistinlilere huzur acı ika izni verildiği aktarıldı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından meydana getirilen kayıtlı açıklamada, "İsrail'in, askerlerine verdiği emri ağır endişeyle strateji ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bu adımın, İsrail askerlerine "kaprisleri, can vaziyetleri ve mizacına uyarınca Filistinlilere huzur hâlâ çok yargısız yürütüm yapmak düşüncesince yeşil erke yakılması" yerine görüldüğü tamlanan açıklamada şu ifadelere arazi verildi:

"Karar, arsıulusal hukuku, arsıulusal sıcakkanlı hukuku ve insanoğlu hakları ilkelerini namevcut farzımuhal Filistinlilerin hayat hakkını ihlal ediyor. Karar ayrıca, Filistinlilerin, iskân bölgeleri ve Yahudi yerleşimcilere huzur koyma isteklerini kırmayı hedefleyerek, kalplerine düşünce ve yıldırı ekiyor."

Bu "ırkçı karardan" ağız ağıza ve direkt İsrail hükümetinin mesul olduğuna dikkati çekici Filistin Dışişleri Bakanlığı, özellikle Uluslararası Ceza Mahkemesi kazanmak kabil arsıulusal organlar, kurumlar, örgütler ve izinli mahkemeler gözetiminde mevzunun takip edeni olacaklarını bildirdi.

Filistinli yetkililere göre, İşgal altındaki Batı Şeria'nın ayrımlı bölgelerinde canlı Filistinliler, Yahudi yerleşimciler ve İsrail ordusu kabilinden bası ve topraklarından koşulmak amacıyla defaatle saldırılara verilen kalıyor.

Bazı Filistinli çoluk çocuk de İsrail güçlerinin ve yerleşimcilerin saldırılarına taş yahut molotofkokteyli atarak cevap veriyor.

İsrail güçleri taş yahut molotofkokteyli atan Filistinlileri çoğu kez doğal taş yağı lambası yağı bombası, plastik ve asıl kurşun ile amaç alıyor. Bu durum, levent boylu seneler devam eden çatışmalar esnasında binlerce Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına bozukluk oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ