USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fabrika gibi meslek lisesi

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi cemaat yer aldığı ekipmanlar yardımıyla üretime ulama sağlarken yetiştirdiği nitelikli elemanlarıyla bulunmuş yer aldığı sektörlere eli uz kazandırıyor.

Fabrika gibi meslek lisesi
10-11-2021 12:39

Eğitimlerine bitmeme fail Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şehrin en flaş okulları ortada bulunuyor. Okul yanında taraftan istihsal yapıyor yanında taraftan da kuvvetli ve nitelikli elamanlar yetiştirerek öğrencilere istihdam piyasası oluşturuyor. Lise, Raylı Sistemler Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Harita-Tapu-Kadastro, Makine Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarım ve İnşaat Teknolojisi gibi bölümleriyle adeta üretimevi gibi.

Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi Erzincan'da da uygulanmaya bitmeme ederken üretimlerine ve çalışmalarına bitmeme fail meslek lisesi şu aralar kütüphanesi yok okullara kitabevi yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda 2021 yılı sonuna denli Erzincan ilinde kütüphanesi sıfır okullara kitabevi yapılması düşüncesince arazi tespitleri ile mukteza donatma planlamaları yapılırken il genelindeki hepsi ekol çeşidi kademelerinden 38 okulun projeden yararlanacağı belirtildi. Kütüphanesi sıfır okullara ise kitabevi donatma malzemeleri Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kabilinden yetişek gördükleri atölyelerinde üretiliyor.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi düşüncesince lisede bitmeme fail üretimi durumunda görüp araştırmalarda bulundu.

Gün, bu projenin okullar arası muvaffakiyet farkının azaltılması açısından aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söyledi. Ayrıca potansiyeli harekete nakil yönünde bu kitaplıkların hepsinin meslek liselerinde yapılır olmasının hem mektepli açısından hem de öğretmenleri açısından ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, “Devam fail plan kapsamında Erzincan'da da 38 parça okulumuzda kitabevi yok. Kütüphanesi sıfır okullarla ilgilendiren şekilde Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde şuan da bu okullarda ki kütüphaneleri, kitaplıkları aşırı dip ve aceleci yanında biçimde yetiştirilmeye çalışılıyor. Özellikle bakanlığın okullar arası muvaffakiyet farkının azaltılması ile ilgilendiren eğer olmazsa gayrimümkün kütüphanelerin bulunması aşırı önemlidir. İlber Ortaylı'nın bu husus da aşırı nazarıitibar çeken yanında lafı var, ‘beşeriyetin hafızasıdır' diyor. O biçimde okullarımızda beşeriyetin hafızasını çelimli avlamak hesabına dezavantajlı okullarımızda da behemehâl yanında kitabevi yahut kitabevi bulundurulması açısından bakanlığımızın aşırı ağır ve aşırı ehemmiyet vermiş bulunduğu yanında proje. Bu aşırı ehemmiyetli olmakla baş başa başka yanında yönü Milli Eğitim Bakanlığının potansiyelini harekete nakil yönünde eksiksiz bunların hepsinin meslek liselerinde yapılır olması. Çocuklarımız kalın yanında biçimde burada çalışıyorlar. Almış oldukları eğitimle kılgılı şekilde da burada menfaatlerini ihya adına, yaşama hazırlanma hesabına şefleri, düzlük öğretmenleri, yönetim kabilinden meydana getirilen bu emek vermek evlatların özgüvenleri, mesleksel yönden gelişmeleri ve Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bu fut da bizim düşüncesince aşırı önemli. Bundan sonradan aşırı dip yanında biçimde bire yanında sürede mızrap bölümüyle de baş başa çalışıyor bu möble alanımız. Orada da kalın yanında emek vermek var. Bizler Erzincan şekilde kütüphanesi yok 38 okulumuzun en çelimsiz müddet içinde hazırlayıp bitirip yollayacağız ve montesini yapacağız. Ondan sonradan da yanında plan ile bu kütüphaneleri kitaplarla dolduracağız. Ben burada emeği sabık öğrencilerimize teşekkürname ediyorum. Bir başka ehemmiyetli husus da burada etkin gelişigüzel mektepli okulun basar sermaye kebap kebap sermayesinden meydana getirilen zerre esasen sevap almakta bunu da çocuklarımıza sağlanan ağır yanında üstünlük şekilde görüyorum” niteleyerek konuştu.

Emin Ferhat Sevilir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ