USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

'Estetik mağduru' kadın, profesör hakkında ihbarında bulundu

İngiltere'den İzmir'e gelmiş olarak aşırı kiloluluk ameliyatı bulunan kadın, zayıfladıktan sonradan bedeninde oluşan sarkıklıkları bertaraf etmek düşüncesince gine İzmir'de müşterek bediiyat cerrahına başvurdu. 3 cerrahi müdahale geçirmesine karşın sarkıklarının gider

'Estetik mağduru' kadın, profesör hakkında ihbarında bulundu
18-12-2021 13:23

İngiltere'nin Londra kentinde canlı ve ortak hastanede Türk hastalar düşüncesince çevirmenlik işleyen 50 yaşındaki Selda Gümüş, 2015 senesinde İzmir'de aşırı kiloluluk ameliyatı oldu. 103 kilodan 59 kiloya düşen, elan sonraları 5 kilogram elan alarak 64 kiloya vasıl Gümüş, zayıfladıktan sonraları bedeninde oluşan sarkıklıkları bertaraf geçirmek düşüncesince 2018 senesinde İzmir'de ortak güzel duyu cerrahına başvurdu.

Araştırmaları sonrasında Prof. Dr. E.C. ile anlaşan Selda Gümüş düşüncesince cerrahi müdahale programı belirlendi. İlk operasyonunu 8 Mayıs 2018'de nâkil Gümüş, 29 Temmuz 2019 tarihinde ikinci, güzeşte sene 4 Ağustos'ta da üçüncü kat bıçak dibine yattı.

Bu müddet içinde bedenindeki sarkıkların giderilmediğini, adına cerrahi müdahale izlerinin oluştuğunu öne devam eden Selda Gümüş, gözden geçirme ameliyatları düşüncesince kendisini oyaladığını öne sürdüğü Prof. Dr. E.C. hakkında savcılığa ihbarında bulundu. Estetik mağduru bulunduğunu tamlayan Gümüş, proses içinde psikolojisinin bozulduğunu tabir etti.

“Bana ‘En güzelini yaptım. Seni bahtiyar geçirmek zor' diyor”

2018 yılının mayıs ayındaki önce ameliyatın döş alanına yapıldığını, bu ameliyattan kesi sorunu haricinde ortak tomar şikayeti olmadığını kail Gümüş, ortak ahir ameliyatının ise dizi germe ve döl yatağı alma halinde planlandığını fakat dizi ameliyatı sonrası iri sıkıntılar çektiğini dile getirdi. Gümüş, “Sol kolumu ortak fasıl arkama döndüremedim. Çift kesi vardı. İstenmeyen ten fazlalığı baş döndürücü maktu ve elan sonraları gene ten kesilerek kapatma yapılmıştı. Daha sonraları kolum düşüncesince ikinci ameliyatı oldum ve fakat anca acılarım akıbet buldu fakat kolumu hala salpa buluyorum. Karnımı gerdiklerini söylediler güçlükle karnım gerilmedi. Boş ten hala durumunda duruyor. Hekim sıfır bir tanesi üstelik buna ‘karın germe' diyemez. İki kat kesip bunu o zaman nite bırakır? Vücudumda koyu izler var. Bana ‘En güzelini yaptım, mükemmel yaptım. Seni bahtiyar geçirmek zor' diyor. Bu vaziyetten ki bahtiyar olur? Sıkıntıları kazanmak düşüncesince beni ameliyatlara soktu güçlükle gidiş düzelmedi. Paramı da art vermedi. Londra'da göründüğüm Türk hekim, ‘Hangi limonluk altı yere gittin?' sanarak sordu. Karnımda bombelik vardı. Başka etibba bana ‘İç kasların dikilmemiş olabilir. Ölmediğine afsun et' dediler” sanarak konuştu.

“Sallanan etler ve istenmeyen izlerle doluyum”

Yaşadığı olayın arkası sıra cerrahi müdahale olmaktan korkmaya başladığını ve kabuslar gördüğünü kail Gümüş, “Ameliyatlardan korkmazdım güçlükle bundan böyle korkuyorum. Bizim baş döndürücü değerli hekimlerimiz var. Ben eksiksiz ameliyatlarımı Türkiye'de oluyorum ve hepsinden de ongun kalmıştım. Ancak bu durumun ayrıklık bulunduğunu düşünüyorum. Eğer rötuşlu ameliyatlar düzelebileceksem de Türk hekimlerine cerrahi müdahale olacağım. Beni bu bir hale getiren doktorla baş döndürücü kat görüştüm. ‘Beni ya düzeltin ya da paramı reddetme edin' dedim güçlükle beni oyaladı. ‘Altın enjeksiyon uygulayacağım, dolgu yapacağım' dedi. Bunların muvakkat analizör bulunduğunu söyledi. En böylelikle da tek nesne yapmayacağını belirtti. Ben, şeker hastalığı zımnında zayıflamıştım. Zayıflama sürecinde baş döndürücü mutluydum. Derilerimin bu derece sarkacağını ve psikolojimin bu derece bozulacağını kestirim edemedim. Şu an sallanan etler ve istenmeyen izlerle doluyum. Sarkıklıklarım giderilseydi izlere razı olacaktım güçlükle derilerim hala huzursuz değil ve baş döndürücü kötü terzilik izlerim var. Bilirkişi beni araştırma etsin. Eğer ‘Bu cerrahi müdahale olması gerektiği gibi' derse davamdan vazgeçeceğim. Bana nice hekim ‘Estetik mağdurusun. Bunu düzeltemeyebiliriz' diyor. Göründüğüm tek hekim ‘Bu normal' demedi. Karnım gerilmemiş, kollarım hala sarkık, bacaklarımın simetrisi yok. Sağ bacağım, sol bacağımdan 2 santim elan kalın. Derin izlerim var. Sanki dü ayrı vasıtasız çıkmak gibiyim” ifadelerini kullandı.

İddialara bağlı izah işleyen Prof. Dr. E.C. ise, hastanın harekât sonrası meydana doğacak izler ile ilişik isteme formu imzaladığını söyledi. E.C., "Hastanın geçirdiği işlemlere bağlı gücenmiş 19 sayı muamele isteme formu bulunmaktadır. Hastada meydana getirilen işlemler kararında rastgele ortak işlev kaybı ve ya istenmeyen biçim ortaya çıkmamıştır. Kaldı ki hastanın geçirdiği aşırı kiloluluk cerrahisi sonrasında iz kalmaması gibi değildir" açıklamasında bulundu.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ