USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Esenler Belediye Başkanı Göksu'dan İBB yönetimine 'kar' eleştirisi

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, bulunan şehremaneti yönetiminin kar felaketinde "hakikatle yüzleşerek çöktüğünü" söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Göksu'dan İBB yönetimine 'kar' eleştirisi
28-01-2022 11:56
İstanbul

Göksu, İstanbul'da yaşanmış olan kar yağışının yönetimi, olumsuzluklar ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yağışın en sansasyonel bulunduğu saatlerde müşterek balık restoranına gitmesiyle ilgilendiren gelişmelere bağlı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Doğa kaynaklı müşterek kadro afetlerde teessürat yaşanabileceğini anlatım fail Göksu, başta karla ilgilendiren İstanbul ve Türkiye'nin aşırı görmüş geçirmiş olmadığını anlattı.

İstanbul'un bu mevzuda yaşamış bulunduğu teessürat sonrası tedbirler ikrar etme noktasında önceki devirde aşırı tetik ve kırılan icraat önleyen müşterek site bulunduğunu dile getiren Göksu, şöyleki konuştu:

"Geçtiğimiz pazartesi gününden beri yaşananlara baktığımızda İBB bu kar vakasıyla beraberce hakikatle yüzleşti. Bugüne derece belediyecilik dediğimizde İBB'nin anladığı obje algı, nümayiş ve reklam. İBB, hakikatler üstünde değil idrak ve reklam üstünde işler hazırlamaya çalışıyordu. Bir hakikatle riskle yüzleşmemişti. Bu kar İBB'yi hakikatle yüzleştirdi ve hakikatle yüzleştiği devir reklamın, algının kesinlikle da çöktüğünü eksiksiz İstanbullulara gösterdi. Özetle yaşananlara baktığımızda hakikatle yüzleşen İBB'nin çöktüğünü görüyoruz."

"O akşam ezanı yolda kalanlara 'Trol' dedi"

Göksu, İstanbul'da sonuç kar yağışının 70-80 santim ölçüldüğünü, 2017'de ise 120 santim kar yağmasına rağmen şehirde bugünkü derece başağrısı yaşanmadığını belirtti.

İBB'nin bulunan yönetiminin *İş ika yeteneğinin bulunmadığını" ve bunu da "Algı, reklam, manipülasyon" derece araçlarla çözmeye çalıştığını korumak için çaba sarfeden Göksu, "Düşünebiliyor musunuz İBB'nin müşterek yetkilisi print ve o akşam ezanı yolda kalanlara 'Trol' dedi. Neden? Çünkü 'Algıyla reklamla yenerim ego bunu.' diye düşündü. Bu hakikatlerle yüzleşmeye başladıklarında hepsi art plana çekildi ve kaçmaya başladılar. Tıpkı balıkçı vakasında bulunduğu gibi..." dedi.

Göksu, 2017'de yaşanmış olan dip kar yağışıyla ilgilendiren süreci de şöyleki aktardı:

"Meteoroloji 'Kar yağacak.' söylediğinde o çevrim rahmetlik Kadir (Topbaş) Abi ve düzentileme arkadaşları, İstanbul'un eksiksiz ilçelerinin karla mücadeleden mesul görevlileriyle günlerce manevra ve düzentileme yaptı. Kar nereden gelecek, İstanbul'un neresinde sıklık ve tıkanma yaşanacak, vesait nerede yolda kalır bunların hesabı yapıldı. Bütün noktalar belirleme edilip, simülasyonlar yapıldı. Sonrasında vesait görevlendirildi. Bu vazifeli araçlarla ilgilendiren de oluşabilecek aksi bir hale erinç takviyeler belirlendi. Kadir Abi'ye 'En aşırı kar Haramidere'de şeb sayaç 23.00 sıralarında olacak' demişlerdi. Kadir Abi sayaç 23.00'te Haramidere'deydi. İBB'de müşterek Genel Sekreter Yardımcısı AKOM'da oturur, eksiksiz sistemi arama ululuk ve aşırı hızlı halde süreçleri yönetirlerdi. Bugün karla mücadelenin başlangıcında ki var belirsiz, mesul yok."

Böylesi ahval ve afetlerle dövüşmek düşüncesince kurumsal belleğin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Göksu, bulunan yönetimin eksiksiz kurumsal hafızayı bulunmayan ettiğini öne sürdü.

"İnsanları uzluk ve liyakatle değil partizanca aldılar"

Kar yağışı sırasında kar küreme aracını kullanamayıp kaçan çalışanlar gördüklerini tamlayan Göksu, "Kurumsal hafızayı bulunmayan ederken yerlerine getirdikleri müşterilerini da uzluk ve liyakatle değil partizanca, rozetlerine uyarınca aldılar. Rozetlerine uyarınca de bu işleri yaptılar. Ehliyet ve değim namına particilik olunca neticede faturayı İstanbullular ödedi." dedi.

İBB'nin düzenli olamaması zımnında şahısların saatlerce yollarda muhat kaldığını tamlayan Göksu, AK Partili belediyelerin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve AFAD'ın olmaması biçiminde durumun aşırı biçimsiz olacağını dile getirdi.

Bu süreçte kaza belediyeleri kendisine doğrudan eksiksiz tesislerini açarak binlerce insanı mihman ettiklerini, yolda kalanlara ikramlarda bulunarak, hüzünlerini gidermeye çalıştıklarını özetleyen Göksu, şöyle:

"Öyle ki 3-4 günce bebeklerle yolda kalanlar oldu. Hastaneye ulaşması gerekenleri hastaneye yetiştirdik. Yani yapacağınız partizanlık, yapacağınız şov, şu 3-4 günce bebeklerin yolda kalmasına bedel miydi? Ondan sonradan siz çıkacaksınız 'Efendim benim yetkimde, sorumluluğumda değil' derece şeyler söyleyeceksiniz. Coğrafi sınırlarının bütününden evcil hizmetler bağlamında İBB sorumludur. Diğer eksiksiz düzenleme onun asistan unsurlarıdır. 16 milyon İstanbullunun coğrafi sınırlar içinde ayağını basmış bulunduğu değme yerden sorumlusunuz. Hiçbir şeyden kaçamazsınız."

"İBB döl yatağı altında kaldı"

Kadir Topbaş'ın, Moskova'ya "Karla kesinlikle savaşım ediliyor?" diye personel gönderdiğini de özetleyen Göksu,"Onlar gittiler Moskova'da yöntemler kesinlikle açılır, sodyum klorür ne güzergahlara yerleştirilir, tuzlama ve mahlul kesinlikle yapılır? diye eğitimler aldılar. Hepsi likidasyon edildi. Sonuçta da pazartesi akşam ezanı yaşadıklarımız oldu." diye konuştu.

İstanbul'da pazartesi haset yaşananların kar felaketinden şimdi aşırı müşterek hile krizi ve felaketi bulunduğunu anlatım fail Göksu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi maatteessüf döl yatağı altında kaldı." dedi.

Yemek molası

İBB Başkanı İmamoğlu'nun pazartesi haset kar yağışının en dip bulunduğu saatlerde İngiltere'nin Ankara Büyükelçisiyle yemeğe gittiğini ve bunu da gizlediğini anlatım fail Göksu, fakat gerçeğin ortaya çıktığını belirtti.

"Fazilet Durağı" vakasında da benzeri müşterek hali yaşadıklarını aktaran Göksu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Şimdi şöyleki düşünüyorlar, 'Biz ne yaparsak tecrübe edelim ne hatası yaparsak yapalım, algıyla manipülasyonlarla bunu çözeriz.' Çok girintisiz çıkıntısız müşterek eseme yürüttüğünüzde, İstanbul derece müşterek şehirde iri kar felaketi yaşanırken bu işin esas ve müşterek numara sorumlusu balıkçıya gidip afiyet yapmaz diye düşünürsünüz değil mi? Ben görüntüyü huzur gördüğümde 'Bu yanlıştır herhalde' dedim. Buna esasen on paralık kimesne belki vermedi. Çünkü, İstanbul'da bu derece başağrısı yaşanırken, İBB Başkanı'nın gidip de müşterek balıkçıda o afiyet saatlerini geçirmesini kimesne beklemez. Bunun üstünde hepsi 'Yalandır' dedi. Onlar da 'Acaba bu yalanı yutturabilir miyiz?' diye kelimesiz kaldılar. Ancak yatsıya derece caba kalmadan değme obje aydınlandı ve asıl ortaya çıktı."

'Manipülasyonla da kapatamadıkları müşterek proses oldu"

Göksu, müşterek şehremaneti başkanının yemeğe gidebileceğini fakat müşterek bunalım sırasında rolü başlangıcında olmayıp, gittiği güzergaha kar küreme aracını da götürmesinin ikrar edilemez bulunduğunu kaydetti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Karla savaşım derece böylesi görüşmeler de benim görevim ve sorumluluğumdur." ifadesini de değerlendiren Göksu, sözlerini, "Bana kalırsa o meslek elhak İstanbullulara hakarettir. Baktığımızda hakkıyla yenilir, yutulur, telafisi aşırı da muhtemel sıfır ve bu yol algıyla manipülasyonla da kapatamadıkları müşterek proses oldu." diye tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ