USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Emine öğretmen kepez köyündeki okulu hamam yuvaya dönüştürdü

Bingöl'ün Karlıova ilçesine ilişkin Aşağı Yağmurlu Köyü İlkokulunda öğretmenliğe aşama atan Emine Yılmaz, 2 sene içinde hazırladığı plan ve icra ettiği çalışmalarla okulun çehresini değiştirdi, öğrencilerine birlikte aşırı imkanın sunulmasını sağladı.

Emine öğretmen kepez köyündeki okulu hamam yuvaya dönüştürdü
18-01-2022 13:25
Bingöl

Ailesiyle Muğla'da canlı ve aslen Mardinli bulunan 26 yaşındaki Emine Yılmaz'ın ataması, 2020'de evvela fariza noktayı Karlıova ilçesine ilişkin 1800 rakımlı Aşağı Yağmurlu Köyü İlkokuluna yapıldı.

İlk fariza yerindeki okulun nice eksiğinin karşılanması düşüncesince kolları sıvayan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yardımı ile sıvaları dökülen okulun bakım ve onarımını yaptırdı.

Sosyal ve teknolojik gereksinimlerin karşılanabilmesi düşüncesince Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına arz etmek neredeyse "Yediden Yetmişe Herkes düşüncesince Eğitim, Kültür ve Sanat" projesini hazırlayan Yılmaz'ın projesinin onaylanmasıyla türlü atölyelerin malzemeleri okula gönderildi.

Her sabahleyin sobayı yakarak sınıfı öğrenciler düşüncesince hazırlıyor

Sınıfın zeminine halı döşeyip, öğrencilerine ukulele, gitar ve ayrımlı beyin oyunlarını sunan Yılmaz, aceleci ve kablosuz genel ağ sistemiyle birleştirilmiş sınıftaki 9 öğrencisine bakım veriyor.

Eşiyle kaza merkezine yerleşen Yılmaz, şita aylarında kar ve tipide gelişigüzel güneş 40 kilometrelik yolu büküm ettikten sonraları okuluna ulaşıyor.

Yılmaz, şems saatlerinde sıcaklığın sıfırın altında 15'lere derece düşmüş olduğu köyde, sobayı acıtmak düşüncesince 1 m. seviyesini aşan karda yayan odunları kovayla sınıfa taşıyor. "Benim kurnaz çocuklarım" söylediği öğrencileri gelmeden sobayı yakarak sınıfının ısınmasını sağlayıcı Yılmaz, 1, 2, ve 4. derslik öğrencilerini dostça karşılıyor.

Öğrencileriyle sobanın çevresinde armut minderlerin üstünde im kıraat etkinliği yapan, bowling ve beyin oyunları oynayan Yılmaz, ukulele eşliğinde şarkılar söyleyerek onların dobra saat geçirmesini sağlıyor.

Okulun müdürü, öğretmeni ve hizmetlisi

Yılmaz, AA muhabirine, göreve başladığından buyana birlikte güruh "iyi ki" biriktirdiğini, gelişigüzel güneş eve döndüğünde fariza yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Mesleğini hakeza birlikte köy mektebinde yapmasının namına iri deneme katığını aktaran Yılmaz, okulun müdürü, öğretmeni ve hizmetlisi bulunduğunu belirtti.

Okulda göreve adım atar başlamaz gereksinimleri belirlediğini özetleyen Yılmaz, velileri görüşme ettiğini, ege ve öğrencilerinin yardımı ile okulu güzelleştirdiklerini kaydetti.

"Okula girer girmez, mektepli olsaydım ne birlikte okulda kıraat etmek arzu ederdim sanarak düşündüm. Bunu görüntü ederek çalışmalara başladım" diyen Yılmaz, öğrencilerini elleme insanoğlu olmaları anlamında yetiştirmeye çalıştığını dile getirdi.

"Engeller bizlere bire birlikte sürede repertuvar ve deneme sağlıyor"

Öğrencilerin baş döndürücü kararlı bulunduğunu dile getiren Yılmaz, şu şekilde konuştu:

"Çocukların gözlerindeki isteği, arzusu gördüğüm devir çektiğim teessürat çabucak kayboluyor. Kapıya hamle attığım an geleceğe hamle attığımı düşünüyorum. Okulda esasen geleceği akıllıcasına yürüyoruz. Ben de çocuklardan nice obje öğreniyorum. Coğrafya nasip olabiliyor lakin o kadere doğrulama olmamak gerek. Kaderi irademizle şekillendirebiliriz."

Projesinin onama edilmesinin kendisini baş döndürücü bahtiyar ettiğini tabir fail Yılmaz, ufaklıklara şaşırtı yaparak sınıfı rengarenk minderlerle düzenlediğini, öğrencilerin sınıfın toy vaziyetini görür görmez baş döndürücü şaşırdığını kaydetti.

Zorlu şartlarda fariza yaptığını dile getiren Yılmaz, "Ülkemizin nice durumunda bu güçlü şerait mevcut. Ama kılıç inandığımız yolda yürüyorsak önümüze çıkan gelişigüzel engeli birlikte okazyon şekilde değerlendirmeliyiz. Çünkü bu engeller bizlere bire birlikte sürede repertuvar ve deneme sağlıyor." ifadelerini kullandı.

"Öğretmenimiz çabaladı, bizlere gelişigüzel şeyi öğretti"

4. derslik talebesi Sadi Aslım da hâlâ evvela okullarında türlü sıkıntıların bulunduğunu anlatarak, öğretmen Yılmaz'ın toy eşyalar ve aldatmaca malzemeleri getirdiğini söyledi.

Okulu baş döndürücü sevdiğini ve eve kıymetlendirmek istemediğini özetleyen Aslım, öğretmenini baş döndürücü sevdiğini belirtti.

10 yaşındaki Esmanur Öztürk ise okula evvela başladığında baş döndürücü şaşırdığını belirterek, "Emine öğretmenimiz bizlere ukulele çaldırdı. Ona baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Her devir bizim yanımızda." dedi.

4. derslik talebesi Bünyamin Turgut da öğretmeninin yardımı ile derslerinde kandırıcı bulunduğunu aktararak, "Öğretmenimiz çabaladı, bizlere gelişigüzel şeyi öğretti ve aktif olduk. Bilmediğimiz nice oyunu ve ukuleleyi öğretti." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ