USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Emekli tır şoförü "Leyla Abla" hemcinslerine tecrübelerini aktarıyor

Türkiye'nin önceki eş tır şoförü yerine maruf ve mütekait bulunan Leyla Ağaçkoparan, tecrübelerini meslektaşlarına aktarmaya çalışıyor.

Emekli tır şoförü
12-03-2022 11:48
Sakarya

Ağaçkoparan, etraflıca seneler Türkiye ve ülke haricinde tır şoförlüğü yapmasının arkası sıra 5 sene önceki mütekait oldu. Kadın olmanın ve mesleğin zorluklarını, problemlerini ve güzelliklerini bulunmuş yer aldığı rastgele ortamda söylemeye mücahede yayınlayan Ağaçkoparan, kaleme almış yer aldığı "Geri Vites Hayatlar" kitabıyla da tecrübelerini okuyucularıyla buluşturdu.

Türk Kızılayın "Bu Yollar Sensiz Olmaz - Uzun Yol Şoförlüğü Araştırma Projesi"ne dayanaklık etmek vererek etraflıca defa şoförlerinin problemlerine hal üretmeye etkin Ağaçkoparan, zorluklarla meşbu mesleğini bayanların da yapabileceğini söylemeye çalışıyor.

Leyla Ağaçkoparan, AA muhabirine, kamyonculuk karşıcı babasından etkilenerek mesleğe start sonucu aldığını ve bebekliğinden bu yana motosiklet sesine tanıdık bulunduğunu söyledi.

Mesleğini bayıla bayıla yaptığını ve başarıyla tamamladığını anlatım fail Ağaçkoparan, "Ne bahtiyar ki 1987'lerden bu yana devam eden serüveni mütekait iktisap etmek aracılığıyla tamamladım. Şehirlerarası ve arsıulusal güzel seferlerim oldu. Hepsi birbirinden güzeldi, bütünü ayrı müşterek deneyimdi. Sevmeden yapılacak müşterek iş değil. Ailenizden ırak sosyolojik açıdan baştan sona düşkün gözlere sunulan kalmak... Ama ego aşırı normalleştirdim ve bunu rastgele hanımın yapabileceğine inandım. Seven, talip bu mesleğe lisan vermiş her insanın yapabileceğine inandım." sanarak konuştu.

Çalışırken ve tekaütlük çağında meslekle dayalı hanımlara katkıda bulunabilmek hesabına emek vermek yapabilmeyi manzara ettiğini özetleyen Ağaçkoparan, bu kapsamda Türk Kızılayın "Bu Yollar Sensiz Olmaz - Uzun Yol Şoförlüğü Araştırma Projesi"ne dayanaklık etmek verdiğini ve deneyimlerini paylaştığını aktardı.

Ağaçkoparan, bundan ahir süreçte de Türk Kızılay gönüllüsü şekilde mesleksel tecrübelerini paylaşmaya bitmeme edeceğini dile getirerek şu şekilde bitmeme etti:

"Yaşanmışlıklarıma tecrübelerime, cinsiyetçi başkalık olmaksızın otomotivde ve lojistikte müşterek insanoğlu yetiştirilmesi üstüne yapabileceğim ne mevcut ise yapmayı manzara etmiştim. Kızılay ile burada yolumuzu kesişti. Mevcut güdücü kurslarımız mevcut lakin bu mesleğin meslek akademisi açılmalı. En azından güdücü sanayiye gittiği devir aracında ne problemin bulunduğunu bilebilecek derece bilgiyi almalı sanarak düşünüyorum. Aynı sürede döküman tanzimini öğrenmeli, kasıntı ve firmalar mukteza eğitimi verip yollara göndererek yetişim süresini tamamlamalı. Hep bunu savunuyordum, sanıyorum bu hayalim gerçekleşiyor aşırı mutluyum."

"Meslektaşlarımdan asla aykırı müşterek içtihat almadım"

Uzun seneler yollarda yönelteç başlangıcında çalışmasının arkası sıra 5 sene önceki mütekait olmaya değişmeyen verdiğini kail Ağaçkoparan, "Kolay tek nesne yok, ailenizden sevdiklerinizden uzakta iktisap etmek gerekiyor. Çok müşterek tomar içtimai hayatınız olamayabiliyor lakin hoşlanmak başarıyı getiriyor muvaffakiyet da tinsel tatmini getiriyor. Yetmez mi şu demek oluyor ki Türkiye'ye yakışan sahneler bunlar. Meslektaşlarımdan asla aykırı müşterek görüş, düşün almadım, almıyorum alacağıma da inanmıyorum fakat tanımayan, bilmeyen insanların kılükal gelişi müşterek tatbikat yapıyorum koşturup anbean müşterek yere vuracağımı zannetmesi yada huzursuz olmasını görür görmez burada müşterek ön kaza mevcut diyorsun." biçiminde konuştu.

Her meslekte yer aldığı üzere etraflıca defa şoförlüğünün de zorlukları olduğuna yer veren Ağaçkoparan, hızla gelişen teknolojinin gelişmesiyle gelişen servis ağlarıyla bu zorlukların en örgen indirgendiğine değindi.

Leyla Ağaçkoparan, sıkıca saat koşullarının rastgele zaman, âlem düşüncesince ayrıca ıvır zıvır anahtar şoförleri düşüncesince fark bahis konusu bulunduğunu vurgulayarak "Mutlaka eğitim, güvenlik ve şuur orada aşırı devreye giriyor. Onun haricinde geceli gündüzlü doğrusu yoldasınız. Sevdiklerin uykudayken sen yolda olabiliyorsun. Bu işi seviyorsanız muvaffakiyet düşüncesince yapacaksınız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ