USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Düğünde saldırıya uğrayan müzisyen konuştu

Gaziantep'te birlikte cilt salonunda kofa çalarken uğramış olduğu saldırıda yüzüne tepik atık ve sazı alıngan müzisyen Erdal Erdoğan, vakayla ilgilendiren konuştu. Canlı yayında uğramış olduğu saldırıyı özetleyen Erdoğan, Türk bayrakları ile donatılan çıkmaz düğün?

Düğünde saldırıya uğrayan müzisyen konuştu
21-10-2021 10:24

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kısaca 3 çağ ilkin meydana mevrut vakada müzisyen Erdal Erdoğan, kofa çalmış olduğu esnada tekmeli tokatlı saldırıya uğramış, saldırıda yüzüne çifte meydan ve sazı hassas Erdal Erdoğan'ın yaşamış olduğu o anlamış olur ise içtimai iletişim araçları hesabı üstünden icra ettiği deli dolu yayına yansımıştı.

Kısa müddette binlerce kullanıcı kabilinden içtimai medyada paylaşılan olay, “ırkçı saldırı” namına vasıflandırılmış ve başta HDP'li siyasetçiler, Erdoğan'ın Kürtçe şarkılar dediği düşüncesince saldırıya uğradığını öne sürerek hali kışkırtılı eylemek istemişti.

''Çok üzüldüm''

Olayın peşi sıra acemi müşterek kofa alarak, düğünlerde liet anlatmaya bitmeme fail Erdal Erdoğan, suskunluğunu ise İhlas Haber Ajansı'na konuşarak bozdu. Yaşanan vakadan çevre şişman dert duyduğunu ve saldırı vakasının ırkçılıkla alakasının olmadığını dile getiren müzisyen Erdal Erdoğan, “Düğünler sanatını yürütme etmeye etkin müşterek kofa sanatçısıyım. Başımıza müşterek can sıkıcı görüngü geldi. Bu yaşanmış bulunan vakaya aşırı üzüldük. Olmasını istemezdik ancak maatteessüf yaşandı. Ben bu hali hayra yoruyorum zira Mevla'm neylerse iyi eyler. Bu görüngü nite gerçekleşti emin olun esir bilmiyorum. Bu olayın nite akım ettiğinin yanıtını üstelik kendimize veremedik. Her şerde müşterek yararlı vardır. Olayın ırkçılıkla müşterek alakasının bulunduğunu düşünmüyorum. Ben bizzat Kürt'üm ve deri malikleri de Kürt'tü. Olay yaşanmadan öncede saatlerce tığ Kürtçe şarkılar çaldık ve rastgele müşterek başağrısı çıkmadı. Ben siyasetten tek anlamam bu olayın ırkçılıkla alakası yok. Bu görüngü medyada arazi bulunca olağandan ahenk getirdi. Bu süreçte bizlere dayanak bulunan değişik dil, ilmek ve ırka mensup bulunan her insana teşekkürname ediyorum. İnsanlar bizim yanımızda oldular hepsinden Allah razı olsun. Böyle müşterek görüngü yaşandı ve hakkıyla bu görüngü benim düşüncesince müfit oldu. Allah tek kimseyi hakeza müşterek görüngü yaşatmasın. Olayın peşi sıra şikayetçi olduk ve türel proses başlatıldı” sanarak konuştu.

Türk bayrağı altında liet söyledi

Kürt sanatkâr Erdoğan, Gaziantep'te bayraklarla donatılan müşterek sokakta kaynaklanan düğünde kofa çalarak, rasizm iddialarına tepkisini gösterdi. Türk bayraklarının altında Türkçe ve Kürtçe şarkılar kail Erdoğan, bütünlük ve el birliği mesajı verdi.

Meslektaşlarından destek

Yaşanan olayın peşi sıra Erdal Erdoğan, nice meslektaşından eski olsun telefonu alırken, Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Onurlu da Erdoğan'ı oyunluk almış olduğu düğünde görüşme ederek dayanak verdi. Onurlu, sanatkâr ve müzisyenlerinin politik ve rasist müşterek gestalt içinde olmayacağını belirterek, olayın sebebini ırkçılıkla bağdaştırmaya ve siyasallaştırmaya çalışanlara aksülamel gösterdi

HDP'li vekile tepki

Onurlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul'un yaşanmış bulunan vakası Kürtlere müteveccih rasist müşterek saldırı namına önceleme ettiğini belirterek, aksülamel gösterdi. Onurlu, ''Erdal kardeşimiz beş altı çağ ilkin İslahiye ilçemizde müşterek düğünde biçimsiz müşterek saldırıya uğramıştı. Yaşanan olayın peşi sıra HDP'nin Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, icra ettiği izah ve söylemlerde müzisyenin Kürtçe liet dediği düşüncesince saldırıya uğradığını söyledi. Olayın temel noktasını ve astarını kazara Türk ve Kürt kardeşlerimiz düşüncesince müşterek kargaşa ortamı yapmaya çalışıyorlar. Ancak ırkçılıkla alakadar müşterek görüngü yok. Türkiye'de Kürt-Türk problemi bulunmaz çoğumuz kardeşiz'' sanarak konuştu

Bazı düğünlerde Bingöl Şewti, bazılarında ise Ölürüm Türkiye'm okuyor

Onurlu, saldırıya uğrayan Erdal Erdoğan'ı evinde de görüşme ettiğini, bu ziyarette ise sanatçının kendisine, ''Bazı düğünlerde 'Bingöl Şewti' okuyorum kimi düğünlerde de 'Ölürüm Türkiye'm' şarkısını okuyorum' söylediğini hatırlatarak, sanatçıların siyasete aygıt edilmemesi düşüncesince çağrıda bulundu.

Ahmet Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ