USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Drone tehdidini kamikaze İHA Fedai durduracak

Türk savunma sanayisi şirketleri, drone kaynaklı tehditlerin kamikaze insansız iklim uzlaştırıcı kullanılarak atıl bir duruma getirilmesine müteveccih hal geliştiriyor.

Drone tehdidini kamikaze İHA Fedai durduracak
06-10-2021 11:27
Ankara

HAVELSAN ve Transvaro çeşidinden geliştirilen drone belirleme ve imha sistemi, MÜSİAD Ankara çeşidinden planlı 3'üncü Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde sergilendi.

HAVELSAN Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri İş Geliştirme Müdürü Nezih Şişman, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, maliyeti ceninisakıt drone yahut İHA'ların oluşturduğu tehdidin değme sabık güneş arttığını söyledi.

Bu mevzuda değişik şirketlerin ürettiği özgür analizör olduğunu, bu çözümlerin konumlandırıldığı yerde müşterek kullanıcı istediğini ve zat içerisindeki algoritmalarla tespit, kişileştirme ve önleme yaptığını tamlayan Şişman, kendilerinin ise iri yerleşkeler, iri eleştiri tesisler, jandarma kabilinden düzensiz yapıdaki çelim seviyesindeki organizasyonlar veya Ankara kabilinden eleştiri nice kurumun düzensiz adına bulunmuş yer aldığı alanların topyekun savunulmasına müteveccih emek vermek başlattıklarını anlatım etti.

Şişman, arıtımevi bölgesi Aliağa'yı ilk örnek adına aldıklarını, oradaki kimi savunma planlamalarını delik uğrunda bulundurarak hissedar firmalarla bütünleşme çalışmasına giriştiklerini dile getirdi.

"Türkiye'de yapılmamış müşterek neticeye ulaşıyoruz"

HAVELSAN'ın geliştirdiği İHA'ların arama istasyonuna değişik yazılım algoritmaları ekleyerek, radar, elektrokardiyografi optikçi süit, kurca cihazları, RF algılayıcı kabilinden komponentleri de bütünleşmiş ederek müşterek dizge hepsi meydana getirmeye çalıştıklarına ayraç fail Şişman, şu şekilde konuştu:

"Bu sayede değişik sensörleri kullanarak şümul çoğaltmak kıl payı kimi icraat hazırlamaya başladık. Günün böylelikle bugüne derece denenmemiş, Türkiye'de yapılmamış müşterek neticeye ulaşıyoruz. Merkezinde ağ destekli komuta arama sistemi, üreticisine özgür peyda eylemek kaydıyla değişik sistemlerin, tabanca ve sensörlerin entegrasyonun yapılabileceği yazılım ve bu yazılım sebebiyle tehdidin tespit, kişileştirme ve analizinden sonradan da akla yatkın silahla kaldırılmış edilmesine müteveccih değme ayrışık algoritmaların konuşturulacağı bileşimli zeka destekli müşterek dizge öneriyoruz."

İHA yahut İHA sürüsünü imha edecek

Projedeki hissedar şirketin drone belirleme radarı, bunun elektrokardiyografi optikçi süiti, komuta konsolları, tehdidi belirleme ika ve bununla ait birleşme algoritmaları istimal yetenekleri olduğuna dikkati çekici Şişman, HAVELSAN adına boşluk kademeleri çıkarıp, bu çeşit komponentleri bütünleşmiş müşterek düzene taşıdıklarını bildirdi. Şişman, sistemin emek vermek türüne dair şunları kaydetti:

"Bir İHA yaklaştığında radarımız belirleme ediyor, bunu elektrokardiyografi optikçi süite aktarıyor. Elektro optikçi süit kilitlenerek gayesi izleme etmeye başlıyor. Bu arada komuta arama sistemimiz gayesi ve elektrokardiyografi optikçi sistemin görüntülerini de alarak kullanıcıya durumsal farkındalık sağlıyor. Sistemin toy müşterek familya üyesi var, onunla ait de testler bitmeme ediyor. Fedai ismini verdiğimiz, gine hissedar firmamız Transvaro'nun testlerini halihazırda yapmış yer aldığı kamikaze İHA çözümü. Tespitlerden sonradan komuta arama yazılımının icra ettiği hesaplamalarla önleme geometrisi çıkarılıyor ve tehdidin önleme noktasına kamikaze İHA atılıyor. Kamikaze, maksat ve tanımlama bilgisi ile mahsus müşterek müddet uçuyor ve görüntülü adına hedefini taramaya başlıyor. Hedefini yakaladığı anda mahsus müşterek mesafeye yaklaştığında ki şu anda sansasyonel mesafelik 40 metre, savaş başlığını patlatarak biricik müşterek İHA veya İHA sürüsünü bulunmuş yer aldığı noktada imha ika yeteneğine erbap oluyor."

Sahaya genişlemek düşüncesince güneş sayıyor

Drone tehdidine dirlik çevir sesi kurca kabilinden çözümlerin de kullanıldığına ayraç fail Şişman, değişik yöntemler, melez icraat uygulandığında kurca cihazlarının ruhsuz kalabildiğini, bu durumda da kamikaze İHA Fedai'den yararlanılmasının bahis konusu bulunduğunu söyledi. Şişman, projede gelinen noktaya dair şu detayları verdi:

"Bu sistemle tehdidi savunma hattımızın haricinde kaldırılmış eylemek kıl payı çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. Şu anda yazılım boşluk yüzleri geliştiriliyor. Elektro optikçi süitle, radarla ait entegrasyonlar yapıldı. Bir ilk örnek sistemin boşluk yüzleri şu anda geliştiriliyor, finiş aşamasında. Bununla ait müşterek konseptin doğrulanması çalışmamız olacak. Bunun önümüzdeki 1-2 ay içinde, en geç boşluk ayının sonuna derece hepsi sistemin kabiliyetlerini, Fedai'yi atarak İHA'yı havada hurdahaş yapmak da karışma peyda eylemek üzere, müşterek senaryo zarfında tespitten başlayıp imhaya derece revan sürecin demostrasyonunu yapacağız. Planladığımız çalışkanlık aşırı katılımlı kuvvetlerimiz, Savunma Sanayii Başkanlığımız ve öteki hissedar kurumlarımızla yapılacak. Burada dizge yeteneklerini görüyor olacağız. Prototip sistemimiz konseptimizin doğrulanmasına misyon etmiş yer aldığı takdirde havale aldığımızda bundan böyle müşterinin isterlerine mucibince uyumlandırılacak müşterek dizge hepsi geliştiriyor olacağız. Bu da aşırı endamsız müddette asayiş kuvvetleriyle buluşturulabilecek müşterek durumda olacak."

Sistemin bariz müşterek mimariye erbap olduğunu, sağlayacağı sakıncasız alanın da bütünleşmiş edilecek lamise ve tabanca adedine dair adına artacağını dile getiren Şişman, radar, elektrokardiyografi optikçi süit kabilinden nice bileşeni dumanlı mimariyle araziye yayarak enli müşterek bölgede biricik merkezden komuta arama edilebilecek düzene ulaşacaklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ