USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Domenec Torrent: "Negatif şeylere odaklanmak yerine pozitif şeylere bakmalıyız"

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Trabzonspor maçından sonraları meydana getirdiği açıklamada, "Çok defa gol şansı yakaladık. Gayet dobra defans yaptık. Sonuç istediğimiz kadar bitmedi. Maçı doğrultmak düşüncesince oynadığımızı kesin ortak biçimde gösterdik"

Domenec Torrent:
24-01-2022 00:18

Spor Toto Süper Lig'in 23. Haftasında Galatasaray bölgesinde karşılaşmış olduğu Trabzonspor'a 2-1 yenmiş oldu. Maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında konulmuş bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, "Öncelikle kaybımız var. Kulübümüz emektar başkalarından Selahattin Beyazıt yaşamını kaybetti. Bu vaziyetten çevre üzüntümü açıklamak istiyorum. Kalbimiz ailesi ve sevdikleri ile birlikte. Herkesin maçı açık müşterek biçimde anlayarak izlediğini düşünüyorum. Futbolun bizimle adaletli olmadığını söyleyebiliriz. Bu nice defa takımların başına gelebiliyor. Bence oyuncular güvenilmez müşterek çaba sarfiyat etti. Maçın nice alelacele hile bizdeydi. Ceza bölgesinde 36 defa topla buluşmuştuk. Karşı kol ise 16 kez. İkili mücadelede Babel'i öne emisyon ihtimali oldu. Birkaç punt yakaladı. Çoğu devir ayak topu yanlışlar oyunudur diyoruz. Bizim şanssızlığımıza, bizi cezalandırdı. Oyunculara söyleyeceğim çirkin tek şey yok. Özellikle Taylan'ın oynamasından aşırı memnunum. 89. dakikada süresince mükemmeldi. Hem savunmada hem hücumda ondan ne istediysek yaptı. Her devir yazık önleyen oynayan kişidir. Oynamadan yazık yapamazsınız. Genel kendisine bu şekildeydi maç. Çok defa gol şansı yakaladık. Gayet dobra defans yaptık. Sonuç istediğimiz denli bitmedi. Maçı düzeltmek düşüncesince oynadığımızı açık müşterek biçimde gösterdik" sanarak konuştu.

"Negatif şeylere odaklanmak yerine pozitif şeylere bakmalıyız"

Şu anda 10 gündür takımın başlangıcında bulunduğunu tabir fail Torrent, "10 zarfında 3 karşılaşma yaptık. Takım ne denli geliştirebilecekse o denli evolüsyon sağlıyor. 6-7 pare aşırı ehemmiyetli oyuncumuz birtakım maçlarda oynayamadı. 7-8 pare ecnebi ile oynamış ekipler kılıç de 7-8 pare Türk aktör ile oynamaya alışığız. Bu değişik sebeplerden çevre eksikliğimiz oldu. 2 hafta var. Oyuncularımızın arka gelmesi için. Bugün Babel ve Feghouli geldi. Muhammed neşet etmek üzere. Takımı beğendim. Sonuç istediğimiz denli değil. Gelişmeler olacaktır. Önümüzdeki 15 haset aklık alıştırma yaparak geçireceğiz. Normal koşullarda maçtan sonradan bildiğiniz benzeri alıştırma yapmazsınız. Kendine hulul emek harcaması olur. Futbol ışığı açtım haydi çalışsın haydi kapadım çalışmasın denli müşterek gestalt değil. Zamana ihtiyacımız var. Bundan haberdardır. 7 günde 3 karşılaşma olacağından. Bunu düşünülerek geldik. Ben de Galatasaray denli iri müşterek kulübün hakeza müşterek şeyi ikrar etmemesini anlıyorum. Kesinlikle ikrar etmemeli. Biz ekip düşecek sanarak olumsuz şeylere odaklanmak yerine pozitif şeylere bakmalıyız. Hemen benek kazanmaya başlayalım, benek kazandıktan sonradan bunu bitmeme ettirelim. Bugün aşırı elleme hislerim oldu. Doğru yolda olduğumuza inanıyorum. Şu anki hale baktığımızda bulunduğumuz pozisyondan çıkmamız önemli. Aynı devir da doğacak düşüncesince berk asliye oluşturmalıyız. Buraya geldiğimden bu yana en elleme mücadeleydi. 70-75. dakikadan sona mesele yaşıyoruz ve bu gerçek" halinde konuştu.

"Son 3 maçtaki bulunan şeylerle ait kendimi mesul hissediyorum"

Sonuçlarla ait edisyon hissetmediğini tabir fail İspanyol uran adam, "Gerçekliği görüyorum. Belli müşterek yaşta ve deneyimdeydim. Çok mesul hissediyorum kendimi. Öncelikle edisyon tek kimesne düşüncesince elleme değil. Ben taraftarlarımızdan elimizdeki oyuncularımıza dayanaklık etmek olmaları diliyorum. Hep beraberce aşırı henüz güçlüyüz çünkü. Neredeyse etraflı karşılaşma süresince bizim yanımızdalardı. Oyuncular uçuyordu. Bu sonuç 3 maçtaki bulunan şeylerle ait kendimi mesul hissediyorum. Damarlarımızdaki sonuç damlaya denli çalışmaya bitmeme edeceğiz. Bizden henüz müşterek tomar idman olanaksız denli müşterek şey. Biz 12 vakit falanca çalışıyoruz tesiste. Yeterince çalışmıyorsunuz sanarak kimesne söyleyemez. Bazı detaylar olmaktadır arama edilemez sonuç gol gibi. Bizim yapacağımız şey oyunculara dayanaklık etmek olmak. Hep beraberce olduğumuzu devir aşırı elleme biçimde sonuçlanır" sanarak konuştu.

"Bu alan okumayı ikrar ederek geldim"

Futbolun alengir müşterek şey bulunduğunu aktaran Domenec Torrent, "Bugün maçı kazanabilirdik. Daha elleme oynayabilirdik. Bunu ilerleteceğiz. 20 çağ sonradan olacak diyemem. Ben mazeret anımsamak istemiyorum. Ben gerçekleri söylüyorum. Maç yapıldığı devir maçta oynayan oyuncularla devrisi çağ alıştırma yapamıyoruz. Ne yaptık, eş alıştırma yaptık. Bütün takımla yaptığımız alıştırma sayısı 5'tir. Bu alan okumayı ikrar ederek geldim. Bu sonucu aldığım düşüncesince aşırı mutluyum. Sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en elleme takımlarından biri. Baskı beni etkilemiyor fakat aşırı güvenilmez müşterek sorumluk" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ