USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu yetişek ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor

İzmir'de bilirkişi doktorlarla birlikte avukatın arazi almış olduğu rock müzik grubu "The Rocktors" konserlerden elde etmiş olduğu gelirin kâffesi ile hediye yapıyor.

Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu yetişek ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor
01-11-2021 12:04
İzmir

İzmir'de bilirkişi doktorlarla müşterek avukatın toprak almış olduğu rock müzik grubu "The Rocktors", sağlık ve terbiye kurumlarına destek gayeli konserlere çıkıyor.

Grupta bateri araklayan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Turhan önderliğinde 2013'te kurulan, Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Can Güney, Beyin Cerrahisi Uzmanı Görkem Yavaş, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Soysal Turhan, Pedodonti Uzmanı Dr. Esin Güney, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Özcan ve avukat Eray Egemen Özkan'dan oluşan müzik grubu The Roctors, kentteki muhtelif mekanlarda konserler veriyor.

Repertuvarlarında Türkçe ve İngilizce popüler ve rock şarkılarına toprak sağlayan grup, konserlerden elde etmiş olduğu gelirlerin tamamını, sağlık ve eğitimi doldurmak az daha bağışlıyor.

Grubun kurucusu Prof. Dr. Kutsal Turhan, AA muhabirine, ortaöğretim yıllarında müziğe ilgisinin arttığını fakat üniversiteden yetkilendirilmiş olana derece müşterek grupta aşırma fırsatı yakalayamadığını anlatım etti.

Grupta klavye araklayan kardeşi Uzman Dr. Soysal Turhan ile devir kurnaz pırtı düşüncesince stüdyoya girdiğini aktaran Prof. Dr. Turhan, kurmuş oldukları müzik grubuyla hayalini gerçekleştirdiğini anlatım etti.

Yaptıkları müzikle terbiye ve sağlık çalışmalarını destekledikleri düşüncesince iri mevki duyduklarını aktaran Prof. Dr. Turhan, "Müzik yaparken dörtköşe devir geçiriyoruz. 'Neden müşterek bölgelere yararımız olmasın?' sanarak düşündük ve hakeza başladık. Bundan muahharen yapacağımız konserleri de oldukça iane gayeli ve tamamı geliri affedilmek az daha gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Müziği aşırı sevdiğini aktaran Turhan, "Müziğin meşgale namına yapılması da aşırı keyifli. Bir obje insanoğlunun mesleği biçimine vardığında ve ıztırar olduğunda, arada sırada hazzı o derece müşterek tomar olmaya biliyor. Müzik insanoğlunun rahatlaması, ilgiler kurabilmesi, kendini anlatım edebilmesi düşüncesince aşırı dobra müşterek defa ve yöntem. Biz müziği istekle yapıyoruz ve müşterek taraftan da giderek de tanınıyoruz. Her konserimize arkadaşlarımız geliyor ve on paralık gereksiz bırakmıyorlar. Konserlerden elde edilmiş tamamı gelirin de sağlık ve tahsile destek düşüncesince kullanılması bizi başkaca aşırı bahtiyar ediyor." sanarak konuştu.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Soysal Turhan, ıvır zıvır yaşlardan itibaren piyano çaldığını, henüz muahharen gitara geçtiğini aktardı.

Müziği daima temizlenmek düşüncesince yaptığını tamlayan Soysal Turhan, "Biz tek devir müziği müşterek sağlık bildirmek düşüncesince yapmadık, daima esenlik düşüncesince yaptık lakin muahharen 'Bununla birilerine iane da edebiliriz.' sanarak düşündük. Bize tekâlif oldu, kılıç bazısına öneri ettik ve müşterek biçimde iane konserleri de hazırlamaya başladık. İnsanlara da katkımız olunca kişiye henüz da esenlik vermeye başlıyor ve henüz motive ediyor." dedi.

Salgın döneminin şahısların kendilerine sayaç ayırmaları ve düşkü edinmeleri düşüncesince müşterek punt bulunduğunu aktaran Turhan, "Grup namına 'vaktim yok' bahanesini ikrar etmiyoruz. Çünkü üyelerimiz doktor, cerrah, dişçi ve her insanoğlunun işi yoğun. Bir duygu doğa cerrahından henüz az zamanı olabilecek birtanesini aşırı az biliyorum. O sebeple 'vakit yaratamıyorum' bence mazeret değil. Bunu arzulamak gerekiyor ve yapınca ne derece kendilerine faydası bulunduğunu görecekler. Kesinlikle şahısların bu biçimde müşterek meşguliyet bulmalarını istiyorum." sanarak konuştu.

Çocuk dişçi Esin Güney de, 5-6 yaşında piyano çalarak başladığı müzik yaşamını darülfünun yıllarında da muhtelif gruplarda fariza alarak sürdürdüğünü ve kadro üyesi bulunan eşiyle de bu vesileyle tanıştığını anlattı.

Grupta 6 senedir oyunluk aldığını tamlayan Güney, "Çok dobra organizasyonlar yapıyoruz. Zaten bireylere iane etmenin hazzını canlı müşterek dizge grubuyuz ve bunu hoppadak gündüzleri değil de geceleri da muktedir olmak iri keyif. Yani hobimizden bireylere iane fail müşterek son çıkması bizi aşırı bahtiyar ediyor." dedi.

Konser verilecek kesime gereğince repertuvarın değiştiğini özetleyen Güney, "Türkçe, yabancı, popüler ve rock müzikler de repertuvarımızda var. Biz kişi ruhumuzu bakmak ve bahtiyar eylemek düşüncesince bu yola çıkmıştık ki baktık şahısların dünyasına dokunup onları da bahtiyar edebiliyoruz. Çocuklar, öğrenciler ve hastalar düşüncesince müşterek şeyler yapabiliyoruz. Yani hoppadak devir iş hayatımızda değil kendimizin meşgale namına yaptığımız işle de bireylere dokunabiliyoruz. Aslında hedefimiz bu, kendimizi bahtiyar ederken kullanıcılarını da bahtiyar etmek." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ