USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Disney, Warner Bros ve Sony Rusya'daki film gösterimlerini durdurdu

Warner Bros, Disney ve Sony Ukrayna-Rusya mücadelesi zımnında Rusya'da film gösterimlerini durdurdu.

Disney, Warner Bros ve Sony Rusya'daki film gösterimlerini durdurdu
01-03-2022 13:04
Ankara

BBC'nin haberine göre, Rusya'ya müeyyide yürütüm sonucu düzlük Warner Bros, Disney ve Sony imal şirketleri, The Batman, Turning Red ve Morbius kabilinden filmlerin Rusya'da gösterime girişlerini bozma etti.

Ukrayna'ya hücumcu Rusya'ya Batı'nın yanıtı 'ekonomi' olduKremlin: Batı'nın yaptırımlarına çıkarlarımız çerçevesinde yanıt verilecekRusya'daki dünkü konuşu buhran vatandaşlarda düşünce yarattı

Bir Warner Bros yetkilisi, "Ukrayna'daki insanca buhran dolayısıyla, WarnerMedia derinliğine metrajlı filmi The Batman'in Rusya'da gösterimini duraklatıyor." ifadesini kullandı.

Disney'den meydana getirilen açıklamada da "Ukrayna'nın hasbi yere işgali ve feci insanca buhran delik önüne alındığında, filmlerin Rusya'daki sinemalarda gösterimini durduruyoruz." ifadesine toprak verildi.

Pixar canlandırma filmi Turning Red'in Rusya'daki görünüm tarihini erteleyen imal şirketi, "mültecilere acele iane ve öteki insanca yardım" gelmek düşüncesince çıplak maşer kuruluşlarıyla baş başa çalışacağını bildirdi.

Sony de Marvel uyarlaması Morbius'un Rusya'daki gösterimini durdurdu.

Konuyla ait müşterek şeriklik sözcüsü, Ukrayna'da bitmeme fail harp ve alanda ortaya çıkan ipham ve insanca krizi delik uğrunda bulundurarak Rusya'da planlanan gösterimlerini durduracaklarını belirtti.

Netflix, Twitter ve Facebook'dan ulaşım sınırlaması

Öte taraftan devir içi neşriyat platformu Netflix, Rusya'nın getirmiş olduğu talih destekli kanalları neşriyat listesine eklenmiş kuralını ikrar etmeyeceklerini duyurdu. Bir Netflix yetkilisi, "Mevcut gidiş delik önüne alındığında, bu kanalları hizmetimize eklenmiş planımız yok." açıklamasında bulundu.

Twitter ve Facebook da Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı kendince "yanlış bilim yaymakla suçlanan Kremlin destekli çav kaynaklarının varlığını sınırlamak" düşüncesince harekete geçti.

Facebook'un sahibi Meta şirketi, Avrupa Birliği'nde iletişim araçları kuruluşları RT ve Sputnik'e erişimi kısıtlayacağını bildirirken, Twitter da Rus devletiyle irtibatlı iletişim araçları bağlantısı paylaşılan mesajlara uyartı ekleyeceğini duyurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ