USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dışişleri Bakanlığından Hocalı Katliamı'nın 30. yılına bağlı yâd mesajı

Dışişleri Bakanlığından Hocalı Katliamı'nın 30. yılına bağlı yâd mesajı
26-02-2022 13:07
Ankara

Dışişleri Bakanlığı, Hocalı Katliamı'na ilişkin, "30 sene geçmiş dünyanın gözü uğrunda yaşanmış olan vahşetin etmen yer aldığı yaraların hala körpe olduğunu, karındaş Azerbaycan’ın acısının en duygulu paylaşıldığını" bildirdi.

Bakanlıktan Hocalı Katliamı'nın 30. yılına bağlı meydana getirilen bağlanmış açıklamada, Ermenistan Cumhuriyeti birliklerince, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan’ın Karabağ alanında mevcut Hocalı şehrine müteveccih saldırılarda aralarında baş döndürücü sayıda avrat ve çocuğun da bulunmuş yer aldığı 613 Azerbaycanlı tertemiz sivilin katledildiği ve yüzlerce Azerbaycan vatandaşının yaralandığı hatırlatıldı.

Bu saldırılarda binden bir tomar bireyin Ermenistan güçlerince tutsak alındığı ve kayıpların akıbetinin bugüne denli hala aydınlatılamadığı tamlanan açıklamada, şu ifadelere toprak verildi:

"30 sene geçmiş dünyanın gözü uğrunda yaşanmış olan vahşetin etmen yer aldığı yaraların hala körpe bulunduğunu biliyor, karındaş Azerbaycan’ın acısını, acımız adına onama ediyor ve en duygulu paylaşıyoruz. Hocalı Katliamı’nda hayatlarını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan yağmur diliyor, kâffesi can Azerbaycan halkına en dostça başsağlığı dileklerimizi yineliyor ve yaşamını kaybedenlerin ermiş hatıralarını nazikâne yad ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ