USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Devletten aldığı destek ile merdiven altından çıkıp fabrikalaştı, yerli üretime başladı

Elazığ'da ıvır zıvır ortak dükkanda toner hartuç imalatı işleyen Aytaç Tekin, devletten aldığı destek ile Organize Sanayi Bölgesinde toner imalat merkezi kurdu. 12 insana istihdam sağlayıcı ve yerli toner üreten Tekin, ayrımsız sürede atılan tonerleri de toplayıp kullanıma

Devletten aldığı destek ile merdiven altından çıkıp fabrikalaştı, yerli üretime başladı
25-10-2021 12:00
Elazığ merkezde önemsiz ortak dükkanda toner hartuç imalatı fail 3 bebek babası Aytaç Tekin (40), KOSGEB'den aldığı 175 bin teklik bağış yardımı ile OSB'de toner imalat merkezi kurdu. Fabrikada üretime süregelen Tekin, 12 insana de istihdam sağladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının istemiş bulunduğu standartlara makul halde yerli toner üretimi fail Tekin, ayrımsız sürede çöpe atılacak tonerleri topluyor.

Toplanan atılan tonerler burada baştan işlemlerde geçirilerek kullanıma arka kazandırılıyor. Tekin bu halde hem doğaya hem de abuhava ekonomisine ulama sağlıyor. Yurt dışından 3 bin 200 liraya ithal edilen ortak toner, Tekin'in üretim merkezinde yerli şekilde 690 liraya kullananların hizmetine sunuluyor.

Şehir merkezinde merdiven altı ortak noktada toner hartuç imalatı ile uğraşırken KOSGEB'e plan sunduklarını tamlayan Aytaç Tekin, "Bu bölgede imalat yapabileceğimiz dair projemizin bulunduğunu söyledik. Onların yardımı ile imalatımız büyüdü ve şu anda Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde bin 800 metrekarelik ortak mestur bölgede toner hartuç imalatı yapıyoruz. Devlet Malzeme Ofisinin yerli yetiştirici pozisyonundayız.

Bu bölgede vatanımızda etkin ortak tomar şirket bulunmadığı düşüncesince genel manada dışa bağımlıyız. Genelde çokluk baş döndürücü ülkelerden ithal edilen mahsulat kılıç bunların hesabına yerli şekilde ikame etmeye çalıştığımız yerli ürünler ile bu farkı kapatmaya çalışıyoruz. Yerli koşullarda imalat yapıyoruz. Tüm yazıcı, tıpkıçekim makinaları düşüncesince toner ve hartuç imalatı yapıyoruz. Aynı sürede firmamız Türkiye'de önce şekilde ürettiği ürünleri yeni baştan arka kazanabiliyor" dedi.

"Hem abuhava ekonomisine hem de doğaya ulama sağlıyoruz"

Doğaya ve çevreye hürmetli ortak halde imalat hazırlamaya çalıştıklarını dile getiren Tekin, "Ülkemizde toner ve hartuç atıkları kazalı atılan sınıfında bulunduğu düşüncesince bunların çöpe karışmaması gerekiyor. Firmamız Çevre ve Şehircilik Bakanlığının istemiş bulunduğu standartlarda ve yeterlikteki ortak firmadır.

Yeterli ortak halde toner hartuç atıklarını biriktirerek Elazığ'daki tesisimizde bunları yeni baştan doğaya karışmadan ve abuhava ekonomisine ulama kazandıracak halde baştan kazanıyoruz. Bunları yeni baştan işlemlere ve burada kimi formülasyonladan geçirdikten sonraları yeni baştan kullananların hizmetine sunuyoruz. Bu da hem abuhava ekonomisine hem de doğaya ulama sağlıyor.

Kullanıcılar, şahıs yazıcılarına ortak toner hartuç aldıktan sonraları bunların anlaşılan ortak ömrü var. Belli ortak baskı sayısından sonraları bunların ömrü sonlanıyor ve bunlar evsel atıklarla bu arada çöpe karışıyor. Bizim projemiz bu atıklarla bu arada çöpe karışmaması noktasında. Bu hartuç atıklarını tekrara tesisimize getirerek baştan değerlendiriyoruz ve kullanıma hazırlıyoruz.

Burada yıpranan parçalar değiştiriliyor, bakım onarımı yapılacak parçaları yeni baştan bakımları yapılıyor. Üzerlerindeki elektronik kartlar baştan programlanıyor. Test edildikten sonraları kullananların yeni baştan hizmetine sunuluyor. Bu vesileyle hem abuhava ekonomisine hem de doğaya inisiyatif sağladığımızı düşünüyoruz" sanarak konuştu.

"Devletin ve KOSGEB'in desteğini arkamızda hissettik"

Şu anda taraf endüstri mahsul ürettiklerini aktaran Tekin, "Türkiye şartlarında ayrımsız ürünü gayrimenkul dışından getirmeye kalktığımız devir 3 bin 200 liraya servet bulunan ortak ürünü kılıç burada 690 liraya kısaca dörtte birisi fiyatına kullananların hizmetine sunabiliyoruz. Malum vatanımızda ve evren genelinde yaşanmış bulunan hesaplı ortak artım var. Bu manada kılıç gene çözümün yerli üretimde olabileceği kanısındayız.

Ürünlerin yerlilik oranını ne denli artırabilirsek o denli dövizin vatanımızda kalacağını ve gayrimenkul dışına paramızın gitmeyeceğini düşünüyoruz. Bütün çalışmalarımızı da bu manada planlıyoruz. İnşallah henüz dobra imalatlar henüz dobra imalatlar yapacağız sanarak düşünüyorum. Biz bu işletmemize KOSGEB'den 175 bin teklik bağış alarak başladık. Şu anda gene KOSGEB'in başta ilgilenilmiş bulunduğu toner ve kartuşların arka kazanımı ve karbon salınımları ve doğaya bulunan tesirini düşürmek az daha toy planlar geliştiriyoruz. KOSGEB'den aldığımız destekle işletmemizi kurduk ve henüz da geliştirmeye bitmeme ediyoruz.

Bu herhangi ortak manada devletin ve KOSGEB'in desteğini arkamızda hissettik. Şu anda kadromuz 12 insan mütevazi ortak kadroyla bitmeme ediyoruz. Elimizdeki işleri şu anda siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Bazen ek çalışma yapmamız gerekiyor. Kadromuz büyüdükçe bizim de iş hacmimiz ve prosedür hacmimiz büyüyor.

Bu manada da çalışmalarımız bitmeme ediyor. Firmamız tamamı Türkiye'ye görev veriyor Elazığ'da. Türkiye'deki nice kurumlarla çalışıyoruz. Devlet Malzeme Ofisi üstünden nice kuruluşa görev veriyoruz. Aynı devir da firmamız toy mahsul üretirken, tükenmiş mamüllerin atıklarını da tesisimize getirerek Elazığ'daki tesisimizde kılıç bunları yeni baştan baştan kullanıma amade bir duruma getirebiliyoruz.

Bunun ikiz yünlü olması hem yenisini satıyor olmamız hem de sattığımız ürünü yeni baştan arka kazanıyor olmamız bizim düşüncesince şişman ortak avantaj. Ülkemiz namına da aşkın şişman ortak yarar sağlıyor. Ekonomik şekilde paramız gayrimenkul dışına kaynağımız akmıyor. Bazı işleri Türkiye içre çözdüğümüz düşüncesince ayriyeten aşkın mutluyuz ve paramız vatanımızda kalıyor” biçiminde konuştu.

Kamil Can Kılıç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ