USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Daire fiyatlarında günlük değişim başladı

Faiz oranlarının düşürülmesi ve buna ilişkin kendisine döviz piyasalarında yaşanmış olan âni değişimlerin en aşırı etkilediği sektörlerin başlangıcında mevrut yurt endüstrisi acemi ortak çıkmaza girdi.

Daire fiyatlarında günlük değişim başladı
02-12-2021 09:17
Satılık yahut kiralık şekilde yayımlanan gayrimenkullerin günlük şekilde fiyat değiştirmesi hem alıcılar, bununla birlikte satıcıları aracısız etkiledi. Faiz oranlarının düşürülmesi ile bu arada ev kabul etmek talip vatandaşların en baş döndürücü karşılaşmış olduğu sıkıntıların başlangıcında ise satılık büküm fiyatlarının servet malikleri çeşidinden günlük şekilde değiştirilmesi geliyor. Hatta bazısı satılık dairelerin servet malikleri çeşidinden satıştan kaldırılarak dünkü fiyatlar ile baştan satışa sunulmuş olduğu görülüyor.

Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, amme bankalarının ev kredisi ürem rakamlarını yüzdelik 1.20'ye derece indirmesi ile piyasada dünkü ortak hareketliliğin başladığını, fakat buna ilişkin şekilde ortak kol sıkıntıların da yeni baştan gündeme geldiğini söyledi. Aydemir, "Bildiğiniz kıl payı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre, ev satışları ilk teşrin ayında yüzdelik 14,9 artışla 137 bin 401 sayı seviyesine ulaştı. Gelinen sonuç derece nedeni ile bu yılki mecmu ev satışı da 1 milyon engelini geçti. Sektörümüz namına düş donör bu gelişmeler yaşanırken, öteki taraftan bunu suiistimal fail kesimlerin olmasını can sıkıcı buluyoruz. Özellikle döviz kurlarındaki sonuç dalgalanmalar sonra ev fiyatlarının henüz da artacağını düşünen servet sahipleri, ellerindeki evleri satmaktan vazgeçiyor. Bu durumun kimesne düşüncesince yarayışlı olamayacağını belirtmekte kâr var. Ülke ekonomisine ulama sağlayacak herhangi ortak adım, herhangi ortak envestisman şişman ehemmiyet taşır. Bu nedenden biz ekonomimize güvenip, muvazeneli ortak şekilde çalışmaya odaklanmalıyız. Günlük değişimler veya belki üstüne değil, iktisadi ve gerçek fiyatlar üstünde fiilen türkiye düşüncesince ilişik bedel sağlamalıyız” dedi.

İnşaat maliyetlerindeki artım ve sınırlanmış sayıda ev üretiminin ev fiyatlarını arttırması dolayısıyla emlak piyasasında dünkü borsa oluşmasına etken bulunduğunu anlatım fail Aydemir, ev metrekare ünite fiyatının 5 bin lirayı geçmesi ile bu arada yaşanmış olan artışa ekleyerek servet sahiplerinin de bulunan mülklerini döviz döşenmemiş ile değerlemeye başladığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ